Phoenix rc eigen scenery maken

Discussie in 'Modelbouwsoftware' gestart door Wes56, 27 dec 2020.

  1. Wes56

    Wes56

    Lid geworden:
    7 okt 2007
    Berichten:
    1.290
    Locatie:
    Diksmuide (Belgie)
    Beste,
    Het lijkt me leuk om de eigen omgeving van onze vliegclub in phoenix simulator te kunnen zien.
    Zit al enkele jaren met dit idee maar tot op heden nog geen duidelijke info gevonden hoe dit juist te moeten doen.
    Al enkele kleine tutorials gezien om met phoenix builder aan de slag te gaan maar niet echt duidelijk.
    Zijn er hier toevallig mensen die dit al zelf hebben gedaan en me eventueel op weg kunnen helpen?
    Zelf dat ik om met m'n drone een 360 graden panorama photo te maken?
    Of is dit onbegonnen werk?
    Mvg Wes.
     
  2. Emanuel

    Emanuel

    Lid geworden:
    9 feb 2011
    Berichten:
    1.710
    Locatie:
    Waalwijk
    Ik heb het vorig jaar voor ons clubveld gedaan (kaatsheuvel) en dat van Texel. Als basis heb ik een 360 graden pano genomen van mijn Mavic Pro 2. Dat is een sphere panorama die moet worden omgezet naar een cubus. Daarvoor heb ik een online tool gebruikt.

    https://jaxry.github.io/panorama-to-cubemap/

    Het is even vogelen om hier de juiste instelling voor de vinden zodat het veld in Phoenix de juiste kant op staat én de tegels van het plafond en de grond correct zijn uitgelijnd. Dat was het lastigste deel. Daarna teken je in Phoenix de obstakels in en de start positie en dergelijke.
    Deze video legt het prima uit.

     
  3. raptor117

    raptor117

    Lid geworden:
    2 jan 2010
    Berichten:
    503
    Locatie:
    drunen
    Hoi Emanuel , hoe heb je die pano gemaakt ? Resolutie? vanaf welke hoogte ? Wil het graag ook voor blc doen .
    GrRinie
     
  4. Emanuel

    Emanuel

    Lid geworden:
    9 feb 2011
    Berichten:
    1.710
    Locatie:
    Waalwijk
    Maximale resolutie gebruiken die je drone of camera aankan. Ik heb hem op ooghoogte genomen vanaf de plek waar je normaal staat te vliegen.
     
  5. raptor117

    raptor117

    Lid geworden:
    2 jan 2010
    Berichten:
    503
    Locatie:
    drunen
    hoi heb nun de 27 fotos afzonderlijk, hoe maak ik daar een sphere panorma van ?
     
  6. Emanuel

    Emanuel

    Lid geworden:
    9 feb 2011
    Berichten:
    1.710
    Locatie:
    Waalwijk
    Het eenvoudigste is om kant en klare 360 pano uit de APP van DJI te gebruiken. Zelf stitchen van een 360 pano waarvan ook nog een groot deel van de lucht ontbreekt is bijzonder lastig.
     
  7. raptor117

    raptor117

    Lid geworden:
    2 jan 2010
    Berichten:
    503
    Locatie:
    drunen
    Manuel zou jij even de instellingen willen delen van de dji panorama ?
     
  8. Emanuel

    Emanuel

    Lid geworden:
    9 feb 2011
    Berichten:
    1.710
    Locatie:
    Waalwijk
    Sorry, die zijn er niet. Ik kies het 360 graden panorama en laat de Mavic Pro2 z’n werk doen. Na afloop staat het compleet gestitchte panorama op de SD kaart van de Mavic.
    Ik denk dat de drone die je gebruikt hebt te veel restricties heeft in de camera tilt naar boven.
     
  9. Wes56

    Wes56

    Lid geworden:
    7 okt 2007
    Berichten:
    1.290
    Locatie:
    Diksmuide (Belgie)
    Bedankt voor de info.
    Zal dit es bekijken. Hopelijk is het voldoende om een 360 pano te nemen met mijn mini 2. Ik bedoel dat hij hopelijk voldoende de lucht mee kan nemen want de mini 2 kan maar beperkt de camera omhoog tillen.
    Met wat stitch jij de panorama foto's aan elkaar? Om deze vervolgens in uw link up te loaden en een cubus map te maken.
    Mvg Wes.
     
  10. Emanuel

    Emanuel

    Lid geworden:
    9 feb 2011
    Berichten:
    1.710
    Locatie:
    Waalwijk
    Hi Wes, ik laat de Mavic het panorama switchen voor me. Ik heb andere software geprobeerd maar geen enkel pakket kreeg het voor elkaar om de lucht acceptabel aan te vullen.
     
  11. Wes56

    Wes56

    Lid geworden:
    7 okt 2007
    Berichten:
    1.290
    Locatie:
    Diksmuide (Belgie)
    Weet niet of ik dit ook voor elkaar krijg met de dji fly app. Doe jij dit ook met deze app?
     
  12. Emanuel

    Emanuel

    Lid geworden:
    9 feb 2011
    Berichten:
    1.710
    Locatie:
    Waalwijk
    Het stitchen doet de Mavic zelf, niet de app. Het kant en klare panorama staat op de SD kaart in de drone. Met de App kun je het naar je telefoon halen.
     
  13. Wes56

    Wes56

    Lid geworden:
    7 okt 2007
    Berichten:
    1.290
    Locatie:
    Diksmuide (Belgie)
    Ok bedankt. Ik vrees dan dat de mini 2 dit niet kan zoals de mavic pro 2.
     
  14. Wes56

    Wes56

    Lid geworden:
    7 okt 2007
    Berichten:
    1.290
    Locatie:
    Diksmuide (Belgie)

    Intussen ben ik er in geslaagd om een mooie 360 panorama te maken en op te bouwen in de Phoenix builder. Volledig het filmpje gevolgd maar er klopt iets niet bij mij. De nieuwe omgeving kan ik perfect openen in phoenix rc maar er verschijnt vreemd genoeg geen plane of heli. Wanneer ik eentje probeer te laden gebeurt er niks. Begrijp niet wat ik verkeerd doe. Tips zijn welkom.
     
  15. Emanuel

    Emanuel

    Lid geworden:
    9 feb 2011
    Berichten:
    1.710
    Locatie:
    Waalwijk
    Heb je een startpunt gedefinieerd voor je vliegtuig?
     
  16. Wes56

    Wes56

    Lid geworden:
    7 okt 2007
    Berichten:
    1.290
    Locatie:
    Diksmuide (Belgie)
    Heb ik gedaan.
     
  17. Emanuel

    Emanuel

    Lid geworden:
    9 feb 2011
    Berichten:
    1.710
    Locatie:
    Waalwijk
    Zou het kunnen dat het startpunt ergens onder de scenery ligt en het toestel onzichtbaar is? Hoor je het wel als je gas geeft?
     
  18. Wes56

    Wes56

    Lid geworden:
    7 okt 2007
    Berichten:
    1.290
    Locatie:
    Diksmuide (Belgie)
    Ik denk het niet. Hoor alleszins geen vliegtuig ofzo als ik gas geef. Ik probeer nog eens een volledige nieuwe scenery te maken volgens de video tutorial.
    Deze keer zal ik niet mijn eigen afbeeldingen pakken maar deze van in de tutorial. Ik kijk dan of deze werkt.


    oeps blijkbaar werkt de link met de foto's niet meer.
     
  19. Wes56

    Wes56

    Lid geworden:
    7 okt 2007
    Berichten:
    1.290
    Locatie:
    Diksmuide (Belgie)
    Opnieuw gedaan en nu werkt het wel. Waarschijnlijk ergens iets over het hoofd gezien.
    Maar heb wel een ander probleem. Het grondvlak ligt veel te hoog. De vliegtuigen starten ongeveer 4 meter boven het gras. Dit lijkt op de hoogte waar de shots zijn gemaakt met de drone. Kan je dit grondvlak zakken zodat deze net op het gras ligt? Ik kan deze enkel links en rechts verschuiven.
     
  20. Emanuel

    Emanuel

    Lid geworden:
    9 feb 2011
    Berichten:
    1.710
    Locatie:
    Waalwijk
    De drone shots maak je op ooghoogte anders komt het niet goed. Het grondvlak is overigens wel aan te passen. Een ander probleem wat ik de eerste keer had was een te hoog startpunt, het vliegtuig viel vanaf een meter of zo op het veld en viel direct kapot. Dat kun je dit bijstellen door de coördinaten van je startpunt aan te passen.
     

Deel Deze Pagina