raar fenomeen op de V -bar 5.3 met sensor

Discussie in 'Flybarless' gestart door lowbug, 16 apr 2019.

  1. lowbug

    lowbug

    Lid geworden:
    2 aug 2018
    Berichten:
    40
    Locatie:
    oudenaarde
    Ik heb een v bar 5.3 met sensor.oudere versie maar werkte heel goed.
    Plotseling werken mijn servo's niet meer en initialiseerde hij niet meer.
    Dus ,kabeltje in de computer...verbinding oké (alles groen) maar geen werking!!
    Dan maar opnieuw instellen dacht ik..
    Terug de zender programmeren ,ik werk met een gewone standaard verbinding naar de ontvanger, alles goed tot ik aan de menu kom waar de servo's erin mogen...
    Daar krijg ik dus geen werking v d servo's ????

    De servo's heb ik al rechtstreeks op de spectrum ontvanger aangesloten en die werken nog allemaal.
    Voor alle zekerheid heb ik eens andere kleine digitale hk 9gr servotjes eraan gehangen maar geen werking??
    De stroomtoevoer via regelaar en via een gewoon pakketje van 4.8v geprobeerd maar niks.
    Op Chanel 1 tot 4 ,waar de servo's rechtstreeks in komen heb ik waar de zwarte en de rode draad komt 5 a 6v gemeten,
    en van zwart naar oranje 2 a 3v.
    dus je zou toch zeggen dat er spanning op zit?
    iemand raad ?
    of zie ik iets over het hoofd?

    mvg mario
     
  2. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    14.017
    Locatie:
    Rotterdam
    wat was het punt waaraan je merkte dat hij niet initialiseerde?
    scheve swash of iets anders?
    of totaal geen servowerking?

    bij de weg, stroomtechnisch kun je de oranje of witte draad beter niet meten.
    dat is de signaaldraad, en daar gaat niet echt een voltage oid door.
    meer een puls.
     
  3. lowbug

    lowbug

    Lid geworden:
    2 aug 2018
    Berichten:
    40
    Locatie:
    oudenaarde
    @ student .;er 'was' en' is' nog steeds totaal geen servowerking....:zoeken:
     
  4. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    14.017
    Locatie:
    Rotterdam
    Vaag.
    normaal als hij een interne fout heeft, hoort hij de swash scheef te trekken bij de initialisatie..
    ff kijken of iemand hier een antwoord heeft.

    desnoods even rechtstreeks bij mikado vragen?
     
  5. lowbug

    lowbug

    Lid geworden:
    2 aug 2018
    Berichten:
    40
    Locatie:
    oudenaarde
    Ik stak de batterij aan en deed niks meer ....geen initiatie,geen scheve swash....zelfs geen power op de servo's...

    Mijn geschreven ''Duits:/engels'' is nie zo goed om het eens te vragen aan mikado...

    maar ik vrees dat ik zal moeten als er hier geen antwoorden/suggesties verschijnen.


    alle 3 de v Bar 's zijn normaal geregistreerd .(allen 5.3 verie)
     
    Laatst bewerkt: 17 apr 2019
  6. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    10.672
    Locatie:
    Nootdorp
    Als er geen wijzigingen hebben plaatsgevonden, en voorheen wel gewoon werkte, vrees ik dat hij kaduuk is.
    Opsturen naar mikado, en afhankelijk van wat zij constateren zullen ze je best tegemoet komen.
    Ik heb er ook een stuk gehad (eigen fout) maar ze matsten me toch.
     
  7. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    14.017
    Locatie:
    Rotterdam
    is inderdaad ook wel mijn eerste gedachte.. chip uitgefikt of zoiets..
    opsturen zal allicht goedkoper uitvallen dan een nieuwe
     
  8. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    10.672
    Locatie:
    Nootdorp
    Bij de oudere V-bars kon je de stekker naar de sensor er op 2 manieren insteken. Doe hem verkeerd om is hij meteen stuk. Vraag mij niet hoe ik dat weet.
     
  9. lowbug

    lowbug

    Lid geworden:
    2 aug 2018
    Berichten:
    40
    Locatie:
    oudenaarde
    Dan zal ik idd het best eens op het forum van mikado of direct een mail sturen naar hen...
    Ik had de Vbar een 2tal jaar geleden uit een heli gehaald voor de heli te verkopen,en nu dus terug in een ander model willen inbouwen
    (alle kabels zijn op de v-bar blijven zitten,moest enkel de servo's terug inprikken)

    Alvast bedankt voor de reacties
     
  10. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    10.672
    Locatie:
    Nootdorp
    Ik adviseer je om direct naar hun te mailen.
    Zij lezen hem uit en zien precies waar het mis is gegaan. Je kunt ook in het engels uitleggen wat er gebeurt is, dat heb ik toen ook gedaan. Ze reageren dan weer in duits maar dat valt dan wel weer te ontcijferen.
     
  11. lowbug

    lowbug

    Lid geworden:
    2 aug 2018
    Berichten:
    40
    Locatie:
    oudenaarde
    ik zal dit eens doen.
    ik vrees alleen een beetje.;
    opsturen en kontrole=25euro
    defect mss en de tegemoetkoming mss=25euro
    dus dan betaal ik de prijs van een nieuwe ? of zie ik dat verkeerd?
     
  12. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    10.672
    Locatie:
    Nootdorp
    Je hoeft toch niks vooruit te betalen, zij mailen je wel met een voorstel. Dus in het ergste geval doe je niks en kost het je de verzendkosten naar hun.
     
  13. lowbug

    lowbug

    Lid geworden:
    2 aug 2018
    Berichten:
    40
    Locatie:
    oudenaarde
    dat is ook waar .
    ik stel een mailtje op naar hen.

    bedankt
     

Deel Deze Pagina