RC Buggy..... om vanaf te filmen

De nieuwe motor is nog steeds onderweg. Inmiddels is de 'SandCat' wel zo goed als af. Met de remote is de snelheid aardig af te stellen. Ik heb een filmpje gemaakt van de bouw. Zal vanavond de link posten. Getest met de Karma Grip en de Feiyutech G2 gimbals en de GoPro 5.

Schermafbeelding 2017-11-19 om 16.20.52.png
 
En nu mag je mij wijsmaken wat je wilt, maar de motor op de foto van uw 'SandCat' is toch écht wel brushed (borstels, 2 aansluitsnoeren)... Hoop dat je niet betaald hebt voor een brushless...
Laat 'Ali' zich dus ook maar vergissen, dan krijg je straks een brushed motor, en zul je hem tenminste kunnen gebruiken. ;)
 
Ai! Je hebt helemaal gelijk. Volgens Ali wordt de 'Brushless' motor morgen afgeleverd. Nu inderdaad maar hopen dat ze er stiekem toch borstels in gemonteerd hebben.......
 
Met de GoPro zo laag op de SandCat krijg je veel asfalt in beeld of steeds opwaarts-gericht beeld.

Na een beetje experimenteren heb ik, voor wat hogere shots, het volgende gebouwd. Werkt alleen met de WG2 en de GoPRo. De GoPro Grip kun je vergeten: alles wordt dan topzwaar. Op zich is met de WG2 zo goed te werken. De GoPro komt op een werkhoogte van zo'n 70 - 80cm van de straathoogte. Het enige wat nog aangepast moet worden is de olie in de shocks.

Wat minder viscositeit maakt de SandCat stabieler. Filmpje volgt (Foto is een screenshot en niet scherp).

SandCat v2-59.jpg
 
Ik zou niet te veel inzitten met een body of vuil buitenhouden. Je doet er toch niet mee wat je normaal met een buggy zou doen.
Je kunt ook je veren wat stijver zetten. Maar dan wipt hij mss meer bij het rijden...
Tof!
 
Op dergelijke hoogtes zou een beetje drone de betere optie zijn voor een stabiel beeld.

Eens! Echter wet- en regelgeving maken dit onmogelijk. Met deze buggy kun je, BIJ WIJZE VAN SPREKEN, langs de Polderbaan van Schiphol aan de slag, of op de Lijnbaan in Rotterdam.
 
Met een lager viscositeit getal, geven de shocks minder weerstand, en daardoor ook minder stabiliteit aan demping van het chassis, gevolg; meer stabiliteit mbt de camera-stand tot op zekere hoogte, je kan hiermee zo laag gaan dat het alleen maar de swing af dempt (in samenwerking met lichtere veren zoals bij een crawler chassis)...Geen idee hoe handig jij ben, maar een balhoofd met een contragewicht er onder, gemonteerd in de montageplaat die op het chassis zit, dit lijk mij voor jouw doeleinde een betere optie om "swing" tegen te gaan...net zoals gebruikt wordt in een harnas bij camera mensen, nu heb je alleen stabilisatie in de top van de mast, dan ook een anti-swing punt aan "de voet"...even googlen op (Homemade), "diy 3 axis gimbal stabilizer" oid, en op YouTube staan ook nog video's hoe ze gemaakt kunnen worden...

20171126_115319.jpg
 
Laatst bewerkt:
@Roelof - ik gebruik de beeldstabilisatie in de GoPro5 meestal. Daarnaast gebruik ik Final Cut Pro X (en plugins) voor de post processing. Ook daar is stabilisatie voorhanden. Op zich niets mis mee maar ik wil het originele beeld zo stabiel mogelijk hebben.

@drift-junkie - Dank voor de info. Ik ga hier mee stoeien. Ik heb wat andere olie om eerst mee te testen. Ook dat contragewicht geeft wel wat mogelijkheden: ik zag dat ze die ook gebruiken bij 360 graden cams.
 
Laatst bewerkt:
Vanavond weer een avondje 'werkbank'. Als eerste de olie in de shocks vervangen. Eind van de week in filmpje deel 3 te zien, ik zal de specificaties er even bij zetten. Ook even kort gereden: aanmerkelijke verbetering en stabiliteit. Minder werk voor de gimbal (lijkt het).

Daarna gekeken naar de optie van drift-junky: het contragewicht. Een bout steeds verder volgehangen met ringen tot e.e.a. stabiel 'hangt'. Uiteindelijk tot de slotsom gekomen dat het gewicht de bottleneck gaat worden. Dit chassis (of de samenstelling) is daar niet geschikt voor. Het contragewicht zou als snel 500-600 gram moeten worden.

Daarna aan het stoeien met de 'vibration isolator' (foto hieronder is een fabrieksversie). Zelfbouw en het resultaat was aardig verrassend, in positieve zin.

Wordt vervolgd.

VibrIso.jpg
 
Vandaag in een theater in Alphen a/d Rijn voorafgaand aan een optreden met de SandCat kunnen stoeien. Afgelopen week de plaat waar de pole op vastgemaakt wordt verlaagd met zo'n 15mm. Daarnaast de olie in de shocks vervangen door olie met meer viscositeit. De opnamen gingen aardig: met de huidige motor is het lastig een constante snelheid aan te houden. Daarnaast had ik binnen toch veel geluidsproductie van de toerentalregeling.

Is dat met brushless motoren minder of maakt dat geen verschil?

Komende week de motor vervangen door de T45. Wordt weer vervolg met volgende week deel 3 van 'the making of....'
 
Inmiddels staat deel 3 van 'the making of' online.


Op een paar locaties kunnen testen:
- theater
- bouwput
- meldkamer

De SandCat zoals deze nu is is goed te gebruiken. Oneffen terrein blijft lastig: daar kan wellicht de drone beter voor gebruikt worden. De snelheid is nu perfect door de T45 motor.

Al met al een leuk expiriment.
 
Back
Top