RC Truck

Discussie in 'Algemeen auto's' gestart door gert jan, 27 nov 2002.

 1. gert jan

  gert jan Guest

  Ik wil een aanschaven nu is mijn vraag is er iemand die mij het kwaliteit verschil tussen Tamiya en Robbe /Wedico kan vertellen.
  Het is de bedoeling om deze truck uit te bouwen. Deze onderdelen wil ik zelf gaan maken.Ik heb dus advies nodig om met een goede basis te beginnen.
  Groetjes Gert Jan
   
 2. Roel van Essen

  Roel van Essen Forum veteraan

  Lid geworden:
  13 jul 2002
  Berichten:
  13.229
  Locatie:
  Betuwe
  verschil Tamiya - Wedico

  Beste Gert-Jan.
  Wedico met Tamiya vergelijken is ongeveer hetzelfde als appels en meloenen vergelijken. De bedrijven gaan van een totaal ander standpunt uit.

  Wedico verkoopt (metalen) onderdelen die de bouwer zelf tot een rijdend model kan samenstellen. Je koopt een chassis, zet daar een onderstel onder naar keuze, zet er een kap op naar keuze, qua aandrijving kiest de bouwer zelf uit 2 x 4, 4 x 4, 6 x 4 of 6 x 6, frontstuur, torpedoneus, weet-ik-veel waarin je nog verder kan variƫren.

  Tamiya verkoopt plastic kits. Compleet qua cabine, onderstel, keuze aandrijving enz. De bouwer kan hooguit variƫren in de keuze van de motor of het model uitbreiden met verlichting-sets, geluiden enz. Maar de kap van een Ford Aeromax op het onderstel van de mercedes 1838 zetten lukt niet, behalve met een zeer ingrijpende verbouwing.

  Persoonlijk geef ik de voorkeur aan Tamiya; Ik heb de Mercedes 1838 trekker-opleggercombinatie gebouwd en was daar zeer enthousiast over.
  Het enige wat me stoorde was dat het model met de standaardmotor verhoudingsgewijs te snel reed. (Maar goed, dat kan je aanpassen door een andere motor in te bouwen over je voltage te verminderen.)
  Maar voor de rest kan je een schitterend gedetailleerd model bouwen met een uitstekende bouwbeschrijving en (heel belangrijk) een importeur die zeer klantvriendelijk is. Goeie service, snelle beantwoording van vragen enz. En met een fijnmazig netwerk van verkooppunten.

  Met Wedico heb ik persoonlijk geen ervaring; wel heb ik veel Wedico-auto's gezien en bewonderd. Je kan met Wedico je 'eigen' type truck bouwen. En omdat Wedico metaal is, kan het een stootje hebben. Qua verkooppunten ben je met Wedico echter beperkter.

  Als je meer vrijheid wil in de keuzes die je maakt, raad ik Wedico aan. Wil je de nadruk op een super-gedetailleerd model, kies dan voor Tamiya.

  Groet,
  Roel.
   
 3. RiLe

  RiLe Guest

  Wedico: Volgens Wedico is de schaal van hun vrachtwagenmodellen 1:16 (noem-schaal). Er wordt echter gerekend in de schaal 1:14,8 (rekenschaal).
  Wedico onderscheidt zich door zijn robuustheid. Bijna alle onderdelen zijn van metaal.
  Te verkrijgen zijn een aantal chassis voor zowel trekkers als motorwagens. Tevens zijn er een aantal chassis te verkrijgen voor opleggers en aanhangwagens.
  Aan cabines heeft men de keuze uit een Mercedes Actros, Mercedes 3850, MAN F2000, Volvo F12 gewoon en Globbetrotter, een Peterbilt, en een Freightliner.
  Aan opbouwen zijn te verkrijgen: containeropbouw, tankopbouw, open opbouw, kipperopbouw, kraanopbouw en een zeilenopbouw. Verder zijn alle onderdelen los leverbaar.
  Wedico behoort tot de duurdere modellen.
  Robbe: Robbe maakt modellen in de schaal 1:16. De modellen zijn gedetailleerd maar minder robuust dan Wedico. De cabines van Robbe zijn van kunststof en de chassis van metaal. Verkrijgbaar zijn als trekker: MAN F2000, Renault Magnum, Scania 164 en Scania 164 topline. Als kort enkelassige bakwagen is er een MAN F2000 verkrijgbaar.
  Als opleggers zijn te verkrijgen: twee-assige gesloten oplegger, een drieassige open oplegger en een drieassige kipperoplegger.
  Alle onderdelen en cabines zijn los leverbaar.
  Robbe behoort tot de goedkopere modellen.
  Tamiya: Tamiya maakt schitterende modellen. Volgens Tamiya is de schaal 1:15 (noem-schaal). Er wordt echter gerekend in de schaal 1:12,8 (rekenschaal). De modellen zijn zeer gedetailleerd. Cabine is van kunstof en het chassis is van metaal. Als trekkers zijn te verkrijgen: King Hauler, Cabover Globe Liner, Ford Aeromax, Mercedes-Benz 1838LS en een Volvo FH12 Globetrotter 420. Als bakwagen is er een Mercedes-Benz 1850L.
  Voor opleggers heeft men de keuze uit:twee-assige gesloten oplegger, twee-assige tank oplegger, twee-assige open oplegger en een speciale twee-assige oplegger voor het vervoer van buizen ed.
  De prijs ligt tussen die van Wedico en Robbe in.
   
 4. truckaart

  truckaart Guest

  Hoeveel wil je uiteindelijk uitgeven aan een mooi model.
  Als je voor wedico kiest kan je qua details erg ver gaan alleen ten opzichte van Tamiya ligt het prijkaartje veel hoger.
  Hobma modelbouw in Elst is gespecialiseerd in o.a truckmodelbouw.
  Tevens zijn zij dealer van diverse duitse merken met een grote verscheidenheid aan los te verkrijgen onderdelen.
  zelf heb ik reeds meerdere modellen gebouwd van voornamelijk wedico onderdelen gecombineerd met duitse 1:16 onderdelen waaronder hydrauliek.
   

Deel Deze Pagina