Robbe Uboot U-47

Discussie in 'Duikboten' gestart door ducharry, 29 nov 2011.

  1. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.581
    Locatie:
    As,België
    hallo

    waarom laat je ze niet op de juiste maat maken bij een letter shop
    die kunnen ze scalen naar welke grote je ook maar wilt hebben
    mark moet het embleem hebben met de drie visjes en dat ga ik morgen laten maken
    [​IMG]
    ik moet er toch zijn om het schaakbord patroon voor de skip laten maken

    groeten raf
     
  2. ducharry

    ducharry

    Lid geworden:
    8 aug 2007
    Berichten:
    675
    Locatie:
    IJsselstein
    Bij een lettershop krijg je ze niet waterslide.
    De heb ik het liefst, maar ik ga gewoon aan de slag met die van Robbe

    @Mick,

    Ja, die is een stuk eenvoudiger....hahahaha.
    Ik ga het niet wagen, hoor om dat er zelf op te kwasten:)
     
  3. T800

    T800

    Lid geworden:
    1 dec 2005
    Berichten:
    500
    Locatie:
    Den Haag
    Dat 1200 waterproef schuurpapier idee moet je natuurlijk wel met echt water er bij doen zodat je licht polijst, als je het droog doet krijg je krassen,. en oefen eerst/probeer uit op een stukje wat niet gebruik gaat worden,. :D
     
  4. ducharry

    ducharry

    Lid geworden:
    8 aug 2007
    Berichten:
    675
    Locatie:
    IJsselstein
    Goed dat je het zegt.

    Ik ben benieuwd wat het resultaat wordt. Bij jou is het in ieder geval goed gelukt.
    De film is ook niet meer te zien, als ik het zo bekijk
     
  5. T800

    T800

    Lid geworden:
    1 dec 2005
    Berichten:
    500
    Locatie:
    Den Haag
    Wat je ook kan proberen [en je ook vooral eerst uit moet proberen op een proef stukje] is met een doek en thinner die glansde film laag weg te poetsen annex op laten lossen door wrijving,.
     
  6. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.581
    Locatie:
    As,België
    hallo Harry

    nee waterslide krijg je ze niet maar wel flinter dun
    met de transfert folie zijn ze op een vlakstuk wel mooi aan te brengen
    als ze der op zitten komt er wel een foto

    gr raf
     
  7. ducharry

    ducharry

    Lid geworden:
    8 aug 2007
    Berichten:
    675
    Locatie:
    IJsselstein
    Uiteraard komt er een foto:)
     
  8. T800

    T800

    Lid geworden:
    1 dec 2005
    Berichten:
    500
    Locatie:
    Den Haag
    Mwa,. staties duik systeem klaar en ik heb niets veranderd aan het interieur :D
    Was eerst van plan een ballast tanks te maken in de duikboot druk tank en daar dat lucht balgje in te doen wat ik heb liggen om een volume regeling te krijgen.
    Zit wat te koekeloeren en eigenlijk heb ik de perfecte ruimte al voor de hand liggen,. de ruimte tussen de binnen en buiten romp waar de originele ballast en brandstof tank zitten.
    Heb het matje helemaal leeg onder de romp door weten te schuiven tussen de binnen en buiten romp in via het gat van de toren zodat hij nu overdwars pressies in het midden lig en als ik ,m op blaas twee aparte balgjes aan de zij kanten ontstaan van 12 cm lang,.gescheiden door de vernauwing onderin het midden,. de gasdrukregelaar zo ingesteld dat hij nooit verder kan dat een bepaalde druk zodat de twee rompen niet uit elkaar gedrukt worden,. testje gedaan en het werkt :D:D:D: whahaha,. oersimpele oplossing uiteindelijk,. maar die zijn vaak het beste,.:)
    Boot uitbalanceren dat hij net onder gaat zonder gevulde zakjes,. opblazen om te blijven drijven :)

    Helaas gaat nog niet dicht voor proef vaart,. eerst even sparen voor nieuwe accu's,. die er bij zaten waren 7 jaar oud en dood.
    En ik ben iemand die in to de FPV is :D
    Vlieg er mee namelijk en ik heb toevallig een tv zendertje over :D:D
    Heb alleen een camera nodig om een nieuwe set samen te stellen en als ik nou deze camera eens kocht,. water dicht maakt en boven op de periscoop zet ? ding ziet perfect in het donker FPV systems & wireless video specialist, -= E-store Rotterdam =- Hughe & small r/c planes and helicopters. - Nano cam 520TVL 0.008 Lux nightvision
    Kijken of ik dat ding ook door een waterdichte servo te bouwen ook kan laten draaien en misschien uit kan laten schuiven door drijf vermogen ? zo dat je duikt hij uit zich zelf iets verlegd zeg maar,. maar goed,. ik ben nu hard op aan het filosoferen hoor,. :D
     
  9. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.581
    Locatie:
    As,België
    hallo
    en laat nu dat tv zendertje onder water niet werken
    troost je want je bent niet de eerste die het probeert
    zolang je met de zender antenne boven blijft is er geen probleem
    gaat je antenne onder is het gedaan met de pret
    waterdichte servo heb je van traxxax dus moet je niet zelf bouwen
    wel een mooie camera en mooi klein
    gr raf
     
  10. Eric Dijkstra

    Eric Dijkstra

    Lid geworden:
    18 feb 2007
    Berichten:
    515
    Locatie:
    Hillegom
    Harry, deze had ik niet gezien.
    Ik bedoel deze stickers van de stier.

    [​IMG]

    Heb hier al eens stickers besteld, deze zijn watervast.
    Alleen is de afmeting groot.

    Maar heb degene die bij mij in de buurt woont een mailtje gestuurd, hoop dat hij reageerd, want adres heb ik niet maar weet dat hij stchkers uitplot.
    Dus moet even reaktie afwachten en vragen of hij dit kan maken.

    Groetjes,
    eric
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 17 nov 2015
  11. Lex Verkuijl

    Lex Verkuijl

    Lid geworden:
    30 okt 2004
    Berichten:
    4.380
    Locatie:
    Lelystad
    Waterdichte servo's zijn er ook van Hitec. Ik heb die aan een servotester zien draaien op de beurs, onderwater gedurende 4 dagen, zag er goed uit.

    1x analoog: HS-646WP - Hitec RCD

    2x digitaal: Waterproof Servos - Hitec RCD
     
  12. Danny Mulders

    Danny Mulders verslagschrijvers

    Lid geworden:
    7 aug 2004
    Berichten:
    3.333
    Locatie:
    oss
    Die analoge heb ik toevallig gisteren besteld, samen met een waterproof connector. Ik zal mijn ervaringen delen maar ik heb er goede verhalen over gehoord.
     
  13. T800

    T800

    Lid geworden:
    1 dec 2005
    Berichten:
    500
    Locatie:
    Den Haag
    Ik zal niet verklappen welke frequentie ik zit als ik FPV doe omdat ik geen slapende honden wil wakker maken,. maar het is niet 5.6 of 2.4 ghz ed he he he , èèn waar ik dan geen HD beeld heb maar wel extreem ontvangst, zelfs achter gebouwen en een meter water moet hij ook wel redden :) dus ik ga het gewoon proberen :D en ik denk als ik de antenne in de/als/op de periscoop bouw het een hoop zal schelen,. gewoon niet te ver duiken,. de hooft besturing word futaba FF6 35mhz dus die zal ook niet storen :D
    En idd,. als hij weer voorradig is koop ik er gelijk twee,. zo verlieft ben ik op dat cameraatjes,.2 gram :) kan ik een paar schalen kleiner gaan vliegen :p
     
  14. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.581
    Locatie:
    As,België
    hallo

    35Mhz in een duikboot???
    daar gaat reactie op komen
    gr raf
     
  15. Klamath

    Klamath

    Lid geworden:
    3 mrt 2008
    Berichten:
    4.850
    Locatie:
    Westerhaar, Overijssel
    Vind persoonlijk dat ze de 35MHz reservering voor vliegtuigen wel weer af mogen schaffen. (Vrijwel) iedereen vliegt tegenwoordig toch op 2.4GHz.
    Mja, 't is (helaas) nog niet afgeschaft.

    Ben wel benieuwt naar de FPV welke onder water zou moeten werken. :)
     
  16. Danny Mulders

    Danny Mulders verslagschrijvers

    Lid geworden:
    7 aug 2004
    Berichten:
    3.333
    Locatie:
    oss
    Er zijn er nog genoeg die op 35Mhz vliegen, blijf daar dus maar lekker van af. Ik heb voor mijn duikboot ook speciaal een 40mhz zender gekocht ondanks het feit dat ik ook gewoon een 35mhz vliegtuigzender heb liggen.
     
  17. Jonkje

    Jonkje

    Lid geworden:
    29 jun 2009
    Berichten:
    4.345
    Locatie:
    Heerenveen
    En zo hoort het. Gewoon de regels respecteren :) Geen enkele vlieger zit op storing te wachten van iemand die met zn boot op 35 mhz zit en lak heeft aan anderen.

    Daarbij kan je een flinke boete of in beslagname riskeren bij controle door de betreffende instanties.
     
  18. ducharry

    ducharry

    Lid geworden:
    8 aug 2007
    Berichten:
    675
    Locatie:
    IJsselstein
    Ik denk dat T800 FPV vliegt met 1,2 GHZ voor de camera
     
  19. ducharry

    ducharry

    Lid geworden:
    8 aug 2007
    Berichten:
    675
    Locatie:
    IJsselstein
    De " snorting bull" zit erop.

    Flink knippen met een microschaar en met afwasmiddel erop gezet.
    Na droging overschilderen met zijdemat blanke lak.
    Je ziet een heel klein beetje de film, maar is niet hinderlijk.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Groet,
    Harry
     
  20. MDBG

    MDBG

    Lid geworden:
    10 feb 2005
    Berichten:
    2.318
    Locatie:
    Provincie Groningen
    3 jaar gelden is er controle geweest in Veendam tijdens een beurs.
    De mensen met 35 mHz kregen meteen een boete van € 150,-- omdat ze geen vliegtuig bestuurde maar een auto of boot.
    Ik kreeg een waarschuwing omdat ik op de 40 mHz een verkeerd kanaal gebruikte.
    Iets wat overigens gewoon in Nederland in de winkels te koop is.
    Dat wist die controleur ook, en hij kon me ook vertellen in welke winkels..
    Maar daar doen ze niets aan.
    Maar die controleur wist ook niet dat in Nederland de 30 mHz is toegestaan.
    De controles zouden ook vaker gehouden worden op treffen en beurzen.

    Hein
     
    Laatst bewerkt: 16 okt 2012

Deel Deze Pagina