Scheepsschroef in fusion 360 vraag

Discussie in 'Modelbouwsoftware' gestart door Peter58, 1 mei 2021.

  1. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    2.030
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Hallo allemaal,
    Ik heb in fision 360 scheeps propellers gemaakt en geprint, zijn echt sterk, krijg ze niet kapot met de hand.
    Echter wil ik er ronde hoeken aan maken maar dat lukt me niet (zie foto).
    Ik heb het met vele plane geprobeert maar krijg het niet voor elkaar, iemand die dat wel weet?
    Bij voorbaat dank.
    20210501_084148.jpg

    16198520383256250233524758725491.jpg
    Grt peter
     

    Bijgevoegde bestanden:

  2. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.746
    Locatie:
    Groningen
    Als je op een laag erboven de hoeken projecteert kan je daar een cirkel maken en deze gebruiken om de schroef te snijden. Daarnaast zou ik een fillet gebruiken op het punt waarbij de bladen aan de basis zitten voor meer sterkte.
     
  3. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    2.030
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Dat heb ik geprobeert met plane er overheen te zetten, maar dat is plane en point. Omdat de bladen tordderen zet hij de plane raar neer waardoor de tekening niet op de juiste plek terecht komt met ambroch.
    Grt peter.
     
  4. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.746
    Locatie:
    Groningen
    Nee 1 plane boven de hele schroef, niet op het blad. Dan kan je met projectie het object eronder gebruiken als referentie.
     
  5. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    2.030
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Ga ik proberen tnx, daar had ik nog niet aan gedacht. :)
    Grt peter
     
  6. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    2.030
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    geprobeert, werkt niet krijg foutmelding dat het niet cornectet is :(
    bladen zitten ook lager als de as.
    of bedoel je een normale plane ipv met embrose?
     
  7. Unusual RC

    Unusual RC

    Lid geworden:
    19 mei 2004
    Berichten:
    972
    Locatie:
    Rijswijk, Zuid Holland
    Geen idee hoe het in Fusion moet, maar in Inventor en SolidWorks zijn dit ook best lastige zaken. Een schroef is echt een 3D vorm.
    Wellicht anders aanpakken?
    Een "plat" blad maken, en die met de surface tools torderen? Die heb ik in Fusion erin zien zitten.
     
  8. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    1.752
    Locatie:
    Boskoop
    In Rhino is het heel eenvoudig, je laat een cirkel boven de schroef zweven, je gaat naar het bovenaanzicht en trimt de schroef met de cirkel met "apparent intersections" aangevinkt. Misschien heeft Fusion ook zoiets?

    Max.
     
  9. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    2.030
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Dank max, maar heb het gevonden in fision. Gewoon de origin blad gebruiken om op te tekenen.
    Dit ziet er beter uit :)

    20210502_162421.jpg
    Grt peter
     

Deel Deze Pagina