Schweizer 300c

Discussie in 'Electro specifiek' gestart door racejunkie538, 27 dec 2007.

 1. racejunkie538

  racejunkie538

  Lid geworden:
  20 jan 2006
  Berichten:
  52
  Locatie:
  Noord-Holland
  Hallo

  Ik heb sinds een jaar een Graupner coax heli wat het erg leuk doet. Nu ben ik een beetje een schaal (scale) freak en wil overstappen naar een FP heli of e.v.t. een CP. Nu heb ik eens op de site van Kyocho gekeken en mijn vraag s of iemand ervaring heeft met de kwaliteit en de vliegeigenschappen van deze heli's van dit merk. Alle in's en out's zijn welkom.

  MvG Marc
   
 2. flyer600

  flyer600 Guest

  kyoscho kaiber 5 heb ik gehad dus ni kopen is brol rammelt uit1 en dat is gewoon een goede beginnersheli maar ik zou het niet meer kopen

  ik ben blij met mijn trex 600 :)
   
 3. TrexzNL

  TrexzNL

  Lid geworden:
  4 mrt 2007
  Berichten:
  144
  Locatie:
  Drachten
  Bedankt voor je geweldige bijdrage aan dit topic ! :D

  Dus omdat JIJ toevallig om welke reden dan ook slechte ervaring gehad hebt met de Caliber 5 van Kyosho is het maar brol?
  Heb je er wel eens over na gedacht dat de oorzaak van het 'uiteenrammelen' ook bij jou kon liggen? Een heli rammelt namelijk niet zomaar uit een.. Overigens zijn er ook zat mensen die 3D vliegen met de caliber 5, en is het dus zeker niet alleen een beginners heli.

  Om het nog leuker te maken, de TS heeft het niet eens over de Caliber 5, maar over de Schweizer 300C.
  Om hier maar op in te gaan, want dat is dus duidelijk wat de TS wil, de Schweizer 300C is een wat duurdere FP heli die volgens mij nooit echt heel bekend is geweest.
  Vliegen zal 'ie volgens mij wel.. Ik heb er zelf dus geen ervaring mee, maar hij ziet er wel aardig wel doordacht ontworpen uit. (wel een beetje aan de zware kant echter.. voor de nogal kleine rotordiameter).

  Zelf zou ik eigenlijk als ik jou was eens kijken naar de Walkera Dragonfly 04 indien je een FP enst., deze kost rond de 94 euro en is als het goed is én goedkoper dan de Schweizer, én heeft een veel groter aanbod van reserve onderdelen. (niet geheel onbelangrijk!)
  Echter is dit dus geen schaal heli, maar wel een hele leerzame oefen heli!

  Je kunt ook meteen overgaan op de CP heli's, de 450 size electronische heli's zijn erg populair op dit moment. (Met name de T-rex 450S(Ev2) modellen.. En de MiniTitan e325 van Thunder Tiger is op dit forum ook aardig populair, dus kun je rekenen op goede support!).
  Een CP heli is wel wat duurder, zowel in aanschaf als in onderhoud en crashes, maar dan heb je ook wat!. Hiervoor zijn ook schaalrompen te verkrijgen op de markt. (aangezien je het over schaal hebt in je bericht).

  Grt.
   
 4. racejunkie538

  racejunkie538

  Lid geworden:
  20 jan 2006
  Berichten:
  52
  Locatie:
  Noord-Holland
  TREXZNL

  Ik weet niet of het voor mij direct verstandig is om metteen voor brandstof te gaan, (heb overigens wel genoeg ervaring met nitro motoren) wat ik al zei: ik kwam op de site van Kyosho en ben dus echt op zoek naar een opvolger van de coax en het mooiste vind ik de schaalheli's. Ik heb begrepen dat er voor de Honybee King 2 een romp van de 47G te krijgen is, misschien is dat een optie. Verder misschien iemand ervaring met Kyosho heli's ??

  Gr Marc
   
 5. Rhelie

  Rhelie Forum veteraan

  Lid geworden:
  16 sep 2004
  Berichten:
  10.710
  Locatie:
  Nootdorp
  Erg belangrijk op dit punt is : waar wil je gaan vliegen ?
  De stap na een coaxiaal mag best een CP heli zijn. Je hebt dan veel meer controlle over de heli. De T-rex of Mini Titan zijn eigenlijk niet geschikt voor indoor, tenzij je het rijk alleen hebt. Wel kun je daarmee lekker buiten vliegen en veel bij leren.
   
 6. racejunkie538

  racejunkie538

  Lid geworden:
  20 jan 2006
  Berichten:
  52
  Locatie:
  Noord-Holland
  Rhelie

  Ik heb hier niet de mogelijkheid om indoor te vliegen maar wel genoeg beschutte veldjes
  om te oefenen. Misschien toch maar eens kijken voor een Nitro heli, let wel ik heb verder geen ervaring dan de coax heli. Ook maar eens kijken naar een Sim, misschien iemand een sugestie voor een goede sim prog + zender ??

  Gr Marc
   

Deel Deze Pagina