Snelheid valt weg na tijdje rijden

Discussie in 'Electro auto's' gestart door tracker06, 4 sep 2019.

  1. tracker06

    tracker06

    Lid geworden:
    29 okt 2017
    Berichten:
    30
    Locatie:
    nederland, omgeving eindhoven
    Probleem lijkt op
    https://www.modelbouwforum.nl/threads/auto-blijft-niet-op-snelheid-met-hobbywing-60a-esc.266801/
    Maar ik open hiervoor toch een nieuw topic

    Set:

    Probleem:

    Na een tijdje gereden te hebben lijken de Lipo’s (bijna) leeg te zijn, wat resulteert in een Lagere (top)snelheid
    Echter na even wachten rijdt de auto weer ‘normaal’
    Dit fenomeen lijkt zich steeds sneller voor te doen, ongeacht welke lipo’s ik gebruik.

    Ik laad en balanceer de Lipo’s (IMAX B6 lader).

    • Wat kan hier de oorzaak van zijn?
    • Kan dit aan de Lipo’s liggen? (Mijn zoon rijdt bijna constant vol gas)
    • Kan het de ESC Low Voltage Cut-Off Threshold zijn?
    • Hoe kan ik bepalen of het een Lipo, motor of ESC probleem is? En hoe kan ik dit testen?
    • Kan dit een warmte probleem zijn (geen koeling op de motor)?
     
  2. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    27.391
    Locatie:
    Sassenheim
    Volgens de hobbywing website kan het een overtemp error zijn of inderdaad een LVC.

    Draait de fan nog wel? En rij dan zonder body en probeer de error LED's te lezen als het gebeurt.

    2. The LVC protection was activated, the red LED flashed a short, single flash that repeats.
    2. Change another battery. If it's NiMH, then please disable the LVC protection.

    3. The ESC temperature was too high and got the thermal protection activated, the green LED on the ESC flashed a short, single flash that repeats.
    3. Check the fan to see if it works normally, (continue to use the ESC after it cools down, or change a pinion with fewer teeth, a motor with low KV rating to reduce load.

    De LVC staat default op 3.2v, zet hem eens lager, op bv 2.8v.
    http://www.hobbywing.com/products/enpdf/EzRunWPSC8.pdf

    En in het geval van overheaten, gebruik je wel een goede tandwielverhouding?
     
  3. tracker06

    tracker06

    Lid geworden:
    29 okt 2017
    Berichten:
    30
    Locatie:
    nederland, omgeving eindhoven
    Bedankt voor de tips.
    De fan draait wel. Maar ik zal er ook eens onder kijken, om te zien of deze nog goed kan koelen.
    Ik zal vanavond de tandwiel verhouding doorgeven
     
  4. tracker06

    tracker06

    Lid geworden:
    29 okt 2017
    Berichten:
    30
    Locatie:
    nederland, omgeving eindhoven
  5. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    27.391
    Locatie:
    Sassenheim
    15 graden is niet spannend, sensorless gaat meestal tot 30 graden.
     
  6. Scrap

    Scrap

    Lid geworden:
    15 jun 2015
    Berichten:
    215
    Ik denk eerder aan cutoff van de lipo. Als je constant vol gas rijdt trekt dit de lipo snel leeg. Verder zal de regelaar op hoge snelheid eerder in cutoff springen.

    Hoe vol/leeg is de lipo als het gebeurt?

    Sent from my moto g(6) plus using Modelbouwforum.nl mobile app
     

Deel Deze Pagina