Speeding Micro RS4

Discussie in 'Electro onroad' gestart door Roelof, 13 mrt 2004.

  1. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    28.512
    Locatie:
    Sassenheim
    Winterseizoen is voorbij, 2 competities gereden met als resultaat een 1e en een 3e plek in de eindstand.

    Eindelijk kan die verplichte 180 motor eruit en een nieuwe erin. Vorig jaar had ik al de stap gemaakt naar een Graupner Speed-400-race, een 4.8v motortje die op 9.6v als een raket er vandoor gaat.
    Voor een zomeravondcompetitie hebben we de Speed300-6v vastgelegd, een motor van maar 8 euro en verdomd snel.

    Nu is er tijd voor een nieuw probeersel, de speed480bb-race

    [​IMG]
    De wolf in schaapskleren

    [​IMG]
    20 tands tandwiel, een 24 tands ligt klaar.

    [​IMG]
    Alles past maar net :) moest alleen een klein randje van de motor halen.

    [​IMG]
    Het past maar net.

    [​IMG]
    Verhoogde achterdeck

    Op 7,2v ging die al als een kogel, morgen even op 9.6v proberen 8)
     
  2. sitting duck

    sitting duck Guest

    probeer anders eens een jamara pro 480 HS ,die is even lang als een graupner speed 480 en even dik als een speed 400 ,wordt ook long can 400 genoemd ,je heb ook de jamara pro 480 hs BB ,beide zijn goed voor 8 cellen, je hebt ook de jamara pro 480 en heeft graag 10 cellen . Deze motoren zijn nog beter als een speed 480 en wegen ook minder ,ze kosten evenveel. :wink:
     
  3. marvin

    marvin Guest

    hm mooi ding, hoeveel kost zoiets nou, chassis + motortje en speciale apparatuur?
     
  4. Pasqual

    Pasqual Forum veteraan

    Lid geworden:
    10 mei 2003
    Berichten:
    5.017
    Locatie:
    Nieuwerkerk
    ziet er kewl uit :D

    heb je ook filmpjes van de auto dat ie rijd wil ik wel is zien en horen..........?!!?!!?
     
  5. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    28.512
    Locatie:
    Sassenheim
    http://www.debaanbrekers.com/ftp/micro_brandstof.avi
    Is een filmpje van mijn micro met een Speed-300 op 6 cellen :)
    Ik heb zelf geen mogelijkheid om te filmen, ik hoop wel spoedig een Fujifilm S5000 te kunnen kopen...

    Wat kost het...
    Auto: 100 euro
    regelaar: 39 euro (kan 20A continu aan en dus geschikt voor een 540 :) )
    Accu: 8 cellen 2/3A per stuk 2.50

    Motor Speed300-6v: 8 euro (brand uit op 8 cellen)
    Motor Speed 400-race: (4.8v): 10 euro (houdt het goed op 8 cellen)
    Motor Speed 480bb-race: 25 euro (gemaakt voor 6-8 cellen)

    Eigen schassis: 1 euro materiaal (afval printplaat) En wat slijpschijfjes
    Micro servo met servosaver: 30 euro

    En dan een zender/ontvanger/lader

    Maar geschatte snelheid moet wel op zo'n 80km/u komen 8)
     
  6. _cyclops_

    _cyclops_

    Lid geworden:
    23 mei 2003
    Berichten:
    2.244
    Locatie:
    Veenendaal, NL
    ehhe, roelof, erg cool om te zien weer :)
    de brandstof gaat trouwens niet erg snel, maargoed :)
     
  7. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    28.512
    Locatie:
    Sassenheim
    Mja.. het geeft wel een mooi idee wat zo'n 8 euro motortje voor een micro kan doen :)

    Er zijn ergere gekken op deze wereld:
    [​IMG]
    Een 540 motor in een micro.

    En voor wie het nog niet gezien heeft, een filmpje met een 7 turns 540 motor:
    http://www.isocorpinc.com/~quietfly/540/video/aktionrcvideo3.wmv

    Een vriend van mij is ook weer bezig met een 540, hij had er vorig jaar al 1 gebouwd maar die was niet helemaal lekker, nu begint hij weer vanaf scratch.

    Of wat dacht je van een 1cc brandstofmotor:
    [​IMG]
     
  8. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    28.512
    Locatie:
    Sassenheim
    Nou, even gereden, damn dat is snel !!!!

    Menig 1:10 rijder zal zeker problemen dit monstertje bij te houden :)
     
  9. hilbren

    hilbren Guest

    hoeveel weegt de combinatie die je nu gebruikt ?
    en wat voor cellen gebruik je? zijn dat penlite achtige cellen?
     
  10. Cheeta

    Cheeta Forum veteraan

    Lid geworden:
    8 jul 2003
    Berichten:
    9.519
    Locatie:
    Nieuwegein
    @hilbren
    penlite achtige met 2/3A???? lijkt me niet volgens mij zijn het dezelfde dingen die wij gebruiken alleen los uit mekaar gehaald.

    mzzl 8)
     
  11. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    28.512
    Locatie:
    Sassenheim
    Om precies te zijn hebben 2/3A de volgende afmetingen:
    - diameter 17mm
    - lengte 28.5mm

    De cellen die jullie in de 1:24 gebruiken zijn vogens mij 2/3AA en hebben als afmeting:
    - diameter 14mm
    - lengter 28mm
     
  12. hilbren

    hilbren Guest

    nu weet ik nog steeds het gewicht niet :p
     
  13. NMTRacer

    NMTRacer Guest

    ik heb ff een vraagje, ik heb dus sinds kort een micro, heel mooi spul. maar bij het bouwpaket zat niet meer het standaard hpi motortje maar een, naar belofte van merit een betere... dus ik zei dat het wel goed zat. en dus besteld. nu het volgende probleem, na nog niet eens een uur gereden te hebben was me motortje doorgebrand... het viel onder garantie, maar heeft dit nou te maken met mijn accupack, want ik gebruik 5 nimh cellen (van die kleintjes, 800 mah) ??

    ik heb dus al een vervangend motortje besteld op hun kosten, samen met de snelle motor van hpi...

    nog een vraag, hoe groot is het verschil in snelheid, acceleratie tusen de standaard hpi, en die snellere?

    groeten, thomas
     
  14. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    28.512
    Locatie:
    Sassenheim
    Mijn weegschaal gaat niet verder dan 500 gram en het metertje wilt iets verder, zal dus ergens op 600-650 gram zitten met 8 cellen !

    Dat motortje, is dat een volledig ronde motor met 2mm schroefjes vast op de standaard paarse motorplaat ? Daar kan je ook nieuwe koolborstels voor kopen, die schijnen idd maar een paar uur mee te gaan.
    Nieuwe HPI -modmotor is te duur, een speed-300/6v is de beste investering, bij rcshoproal voor 8 euro. Dan ben je echt snel, de modmotor is niet zo snel, mogelijk goed voor een 25-30km/u terwijl de speed-300 zo'n 50km/u kan halen.

    Dat doorbranden heeft niets met je 5 cellen te maken, mogelijk wel met je tandwiel, het motortje kan niet echt met de 13 tands overweg.....
     
  15. Nismo

    Nismo

    Lid geworden:
    23 sep 2003
    Berichten:
    3.791
    Locatie:
    Assen
    Hey ... dat past wel op mijn Ratz chassis! Maaaarrrrrr ...... zijn er ergens motorsteunen te koop Roelof????
     
  16. marvin

    marvin Guest

    ik wil binnekort een 2e handse kopen, volgens mij issie nog helemaal stock, waar zou ik mee kunnen beginnen om goedkoop maar tog een beetje snel rondjes te rijden, en later mischien wedstrijdjes te gaan rijden?
     
  17. _cyclops_

    _cyclops_

    Lid geworden:
    23 mei 2003
    Berichten:
    2.244
    Locatie:
    Veenendaal, NL
    'k zou er eerst een speed 300 motor in zetten.. das toch een upgrade waar je al redelijk wat power meer mee krijgt geloof ik:)
     
  18. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    28.512
    Locatie:
    Sassenheim
    Klopt, maar let op dat je wel de Graupner speed-300-6volt (!!!) versie neemt die is namelijk veel sneller dan de 7.2 volt versie.
     
  19. _cyclops_

    _cyclops_

    Lid geworden:
    23 mei 2003
    Berichten:
    2.244
    Locatie:
    Veenendaal, NL
    dat zijn dan weer de details die ik niet weet :p
     
  20. Nismo

    Nismo

    Lid geworden:
    23 sep 2003
    Berichten:
    3.791
    Locatie:
    Assen
    Nog even een ervaring: Vervang alle diffs! voor de betere versies (kijk maar ff bij Roal). Dit scheelt zo veel wrijving dat je auto een stuk sneller en langer rijd. De standaard HPI diffs is shitzooi.

    Als ik mijn auto een zetje geef op bv laminaat dan rolt hij 3 a 4 meter vrijuit! Dat zal je met een standaart HPI aandrijving nooit lukken.
     

Deel Deze Pagina