Speltrum zender binden met mikado mini vbar

Discussie in 'Algemeen heli' gestart door Martijn1813, 22 apr 2019.

  1. Martijn1813

    Martijn1813

    Lid geworden:
    2 mrt 2019
    Berichten:
    28
    Locatie:
    Cuijk
    Heeft iemand enig idee welk kanaal bij de mikado vbar het bindkanaal is om een spektrum dx9 te binden
     
  2. onno10

    onno10 The First Aviators

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.980
    Locatie:
    Rosmalen
  3. Martijn1813

    Martijn1813

    Lid geworden:
    2 mrt 2019
    Berichten:
    28
    Locatie:
    Cuijk
    Alles is al ingesteld in de vbar via de pc door de vorige eigenaar van de heli hij heeft ook met een spektrum dx9 gevlogen, maar je zou hem toch moeten kunnen binden met een bindkabel net als bij andere ontvangers?
     
  4. onno10

    onno10 The First Aviators

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.980
    Locatie:
    Rosmalen
    Wat een optie is welke bij quadcopters gebruikt wordt is de satelliet binden met de zender via een andere "normale" ontvanger. De satelliet zou dan moeten werken als ontvanger.
     
  5. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    10.149
    Locatie:
    Nootdorp
    Binden doe je op de ontvanger, niet op de Vbar.
     
  6. Martijn1813

    Martijn1813

    Lid geworden:
    2 mrt 2019
    Berichten:
    28
    Locatie:
    Cuijk
    De mini vbar is tevens ook ontvanger met twee satalites
     

    Bijgevoegde bestanden:

  7. Martijn1813

    Martijn1813

    Lid geworden:
    2 mrt 2019
    Berichten:
    28
    Locatie:
    Cuijk
    Ik zal nog eens kijken want heb geen aparte ontvanger gezien op de heli en het enige wat de vorige eigenaar mee terug nam na de testvlucht was zijn zender
     
  8. onno10

    onno10 The First Aviators

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.980
    Locatie:
    Rosmalen
    There are two ways for the Mini VBars to receive the radio signal:1) Transmission by a standard receiver:In this case, the Mini VBar is connected between the receiver andthe servos. Each channel to the Mini VBar is connected via a separatepatch wire.2) Single Line Connection:In this case, a special satellite receiver transmits all data to theMiniVBar with a single wire. A satelllite receiver takes up very littlespace and makes several extra wires obsolete. You may obtainsatellite receivers for use with Mini VBar from Spektrum, Jeti, and Fasst.
     
  9. onno10

    onno10 The First Aviators

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.980
    Locatie:
    Rosmalen
  10. Ralphie

    Ralphie

    Lid geworden:
    1 mei 2016
    Berichten:
    170
    Locatie:
    Rhoon
    Als je de VBAR aansluit aan een Ontvanger dan dien je de ontvanger te binden aan de zender (middels bindplug aan je ontvanger)

    Als je Spektrum vliegt is het veel makkelijker. Je plugt 1 of 2 DSMX satellieten rechtstreeks aan de Vbar.
    In dit geval moet je de vbar aansluiten op de computer en dan via de software kiezen dat je satellieten gebruikt. Via het programma kan je dan ook binden. Je klikt op Bind... en moet een power cycle doen (accu los en weer vast). Daarna gaan de satellieten knipperen. Vervolgens op je Zender binden kiezen. Als je alles goed hebt gedaan zullen de satellieten stoppen met knipperen.

    ALTIJD contoleren of de servos ook de goede kant opgaan. Als dat niet zo is kan je dat ook in het programma aanpassen op de PC.
    Succes ermee.
     
  11. Martijn1813

    Martijn1813

    Lid geworden:
    2 mrt 2019
    Berichten:
    28
    Locatie:
    Cuijk

    Dankje voor je reactie ralphie

    Nu het volgende probleem als ik de vbar op mijn mac aansluit met (originele vbar cable) maar ook andere usb kabels dan krijg ik een error (no connection) wat nu?

    Gr martijn
     
  12. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    13.196
    Locatie:
    Rotterdam
    vaak een driver dingetje.
    op een mac heb ik er geen ervaring mee..
    maar op mijn laptop weet ik nog wel dat het ff rommelen kan zijn om de driver goed geinstalleerd te krijgen.
    zeker als het een pc is met een rechtenstructuur (inlog per gebruiker) willen de rechten wel eens problemen geven
     

Deel Deze Pagina