Steeds opnieuw binden dx7..

Discussie in 'Algemeen modelvliegen' gestart door want a plane, 28 okt 2007.

  1. want a plane

    want a plane

    Lid geworden:
    17 aug 2005
    Berichten:
    485
    Locatie:
    Zuid holland
    Hallo mede piloten,

    Sinds een tijdje heb ik een dx7 en ben er erg blij mee! in het begin was er geen spraken van binden of iets dat deed hij gewoon zelf en dat was goed,toen ik 1 keer hem zelf heb gebonden moet ik sinds dat moment elke keer opnieuw mijn dx7 binden.
    het is niet verschrikkelijk hinderlijk ofzo maar , ik vind het toch iets makkelijker als hij het gewoon zelf doet :wink: .
    heeft iemand enig idee wat ik heb gedaan en hoe ik dat ongedaan kan maken? Dan hoor ik het graag! :)

    Groetjes Rowan,
     
  2. TrexzNL

    TrexzNL

    Lid geworden:
    4 mrt 2007
    Berichten:
    144
    Locatie:
    Drachten
    nadat je hem gebind hebt haal je toch wel de bind plug uit de ontvanger he :oops:
     
  3. Jeroen van Gog

    Jeroen van Gog

    Lid geworden:
    27 sep 2004
    Berichten:
    947
    Locatie:
    Sprang-Capelle
    Waarschijnlijk een van de eerste ontvangertjes die je dan gebruikt.
    Ik had begrepen dat deze soms problemen geven wanneer de spanning onder een bepaald niveau komt. (bv bij het aanzetten van je motor met een slechte accu)

    Met een condensator op een vrij kanaal is dit simpel op te lossen.

    Hieronder een linkje waar je zo'n condensator kunt kopen.

    http://www.espritmodel.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=6259
     
  4. want a plane

    want a plane

    Lid geworden:
    17 aug 2005
    Berichten:
    485
    Locatie:
    Zuid holland
    heey,

    dat zou dus inhouden dat als ik even zorg voor een goede accu( dacht dat mijn accu goed was) dan zou ik hem maar 1 keer hoeven te binden?
    en die voltage protector is dat gewoon een condensator ?en meer niet?

    Groetjes Rowan,
     
  5. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    12.132
    Locatie:
    Woerden
    Verwacht alsjeblieft geen wonderen van zo'n simpele condensator. En dat men 6 dollar durft te vragen voor zo'n ding vind ik wel erg veel. Zo'n condensator kost in de elektronica handel niet meer dan € 0,50. Dan komt er een servo snoertje bij en een paar stukjes krimpkous. Het totaal kost de "fabrikant" misschien €1,50 en dat is al hoog geschat.
    Zoals ik al schreef, je moet geen wonderen verwachten van zo'n condensator. Als je accu slecht is en te veel inzakt bij het opstarten van de motor dan zal zo'n condensator dat echt niet verhelpen.
     
  6. want a plane

    want a plane

    Lid geworden:
    17 aug 2005
    Berichten:
    485
    Locatie:
    Zuid holland
    dan haal ik daarmee dus waarschijnlijk ook niet weg dat ik hem steeds opnieuw moet binden neem ik aan ?

    Groetjes Rowan
     
  7. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    12.132
    Locatie:
    Woerden
    Sorry Rowan maar dat kan ik niet garanderen. Voor zover ik weet is dat binden slechts een één malige actie. Daarna worden de bijbehorende gegevens in een geheugen opgeslagen. Dus pas wanneer je de ontvanger aan een andere zender wilt binden moet je dat proces opnieuw doen.
    Het geheugen waar die gegevens in opgeslagen worden kan niet beïnvloed worden door spanningspieken. Ik heb het angstige vermoeden dat of jij toch ergens iets verkeerd doet. Lees de gebruiksaanwijzingen nog eens goed door misschien kom je er dan achter. Of er is iets mis met de ontvanger. Misschien moet hij wel voor controle/reparatie naar de service dienst?
     
  8. Jeroen van Gog

    Jeroen van Gog

    Lid geworden:
    27 sep 2004
    Berichten:
    947
    Locatie:
    Sprang-Capelle
    Ik denk dat in dit geval een mailtje naar Spektrum snel een oplossing geeft.
     
  9. want a plane

    want a plane

    Lid geworden:
    17 aug 2005
    Berichten:
    485
    Locatie:
    Zuid holland
    ik heb zojuist een mailtje gestuurd en ik hou jullie op de hoogte :wink:

    Groetjes Rowan,
     
  10. want a plane

    want a plane

    Lid geworden:
    17 aug 2005
    Berichten:
    485
    Locatie:
    Zuid holland
    heey,

    Ik had niet in de gaten dat er modelmatch op zit en na dat ik net mijn heli had aan gesloten en ingeprogrammeerd bind hij nu wel gewoon zelf elke keer :D
    die techniek van tegenwoordig :D :eek:

    Groetjes Rowan,

    P.s. ben benieuwd wat spektrum mij voor antwoord gaat geven :wink:
     

Deel Deze Pagina