Storing telefoon/zendmasten?

Discussie in 'Electro auto's' gestart door Richard & Levy, 1 mrt 2020.

 1. Richard & Levy

  Richard & Levy

  Lid geworden:
  28 feb 2020
  Berichten:
  15
  Locatie:
  Ridderkerk
  Ik was vrijdag even met mijn zoontje aan het rijden op een parkeerterrein hier in Ridderkerk. Even een sprintje volgas trekken en vervolgens gaat de auto onbestuurbaar volgas verder. Gelukkig is alles heel gebleven en geen ongelukken.

  Hierna nog eens voorzichtig geprobeerd en weer hetzelfde. Ik ben om mij heen gaan kijken en zag een (telefoon/zend) mast staan precies ter hoogte van dat punt op zo'n 50 meter afstand bij de voetbal vereniging.

  Kan dit de oorzaak zijn dat de auto nergens meer op reageerde en volgas een eigen leven ging leiden?

  De andere kant op geen problemen, dan konden we zover rijden als we wilde (zolang we de auto nog zagen)

  Als dit daadwerkelijk invloed heeft gaan we voortaan eerst maar even kijken of er geen zendmasten staan hahahaha, je zou hem zo total loss rijden op iets wat op zijn pad komt...

  Groetjes Richard en Levy
   
 2. Ernst Grundmann

  Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

  Lid geworden:
  27 aug 2002
  Berichten:
  11.948
  Locatie:
  Woerden
  Wanneer je 27MHz of 40MHz apparatuur gebruikt zou het kunnen. Als je goede apparatuur hebt is die kans echter klein. Goedkope en simpele (soms 27MHz) apparatuur kan er meer last van hebben.
  Wanneer je 2,4GHz apparatuur gebruikt is de kans op problemen heel klein. Theoretisch zou een zeer druk WiFi punt roet in het eten kunnen gooien maar ook die kans is zeer klein.
  Maar ook hier kan goedkope en dus vrij simpele apparatuur wel problemen hebben. In het begin van het 2,4GHz tijdperk is er apparatuur op de markt geweest die al problemen kreeg als er meer dan 3 zenders tegelijk aan stonden. Die spullen waren dus al weer snel van de markt verdwenen. Alleen onder heel bijzondere omstandigheden zou er misschien wel eens iets mis kunnen gaan maar alle goede apparatuur die nu te koop is zal vrijwel nooit problemen hebben zoals jij omschrijft.
   
 3. Roelof

  Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  20 aug 2003
  Berichten:
  27.910
  Locatie:
  Sassenheim
  Je weet natuurlijk nooit wat er bij de voetbal club wordt gebruikt, misschien zit er wel een breedbandige zender waar ze geen weet van hebben. Onderschat ook hoogspannings grondkabels niet, uit ervaring kan ik je zeggen dat ze problemen kunnen veroorzaken.
   
 4. Cnn

  Cnn

  Lid geworden:
  9 dec 2014
  Berichten:
  185
  Locatie:
  Emmen
  Ik spreek uit eigen ervaring dat je daar storing door krijgt(spektrum dx18qq) Never aan gedacht of überhaupt de zendmast gezien tot mijn umx timber oncontroleerbaar naar beneden tolde met gasdicht. 5 meter onder de modules reageerde het toestel weer. Zat toen alleen al in een boom

  IMG-20200331-WA0006.jpeg IMG-20200413-WA0092.jpeg
   
 5. Evert C.

  Evert C.

  Lid geworden:
  21 nov 2013
  Berichten:
  1.227
  Locatie:
  Rotterdam
  Die zendmast in HI Ambacht is berucht door storingen op 2,4 GHz materiaal.
  In het verleden heeft het bij modelvliegers die op de ijsbaan vlogen al tot vele problemen geleid, er is een spot op het veld waar de problemen als ‘geen controle’ over je materiaal plaatsvind.
   
  Richard & Levy vindt dit leuk.
 6. Richard & Levy

  Richard & Levy

  Lid geworden:
  28 feb 2020
  Berichten:
  15
  Locatie:
  Ridderkerk
  Apparatuur is overigens gewoon 2,4 Ghz.
   
 7. Evert C.

  Evert C.

  Lid geworden:
  21 nov 2013
  Berichten:
  1.227
  Locatie:
  Rotterdam
  De storing is waargenomen op verschillende merken transmitters/receivers die op 2,4GHz werken.
  Het heeft mij daar vermoedelijk een Blade 350QX gekost icm een Spekrum DX8. Die ging bij het landen ineens als een raket onbestuurbaar omhoog dC (direction China). Nooit meer terug gezien ondanks naw gegevens.

  Later heb ik daar regelmatig gevlogen met dezelfde DX8 met AR6210dsmx en AR8000dsmx receivers en heb daar nooit problemen mee ondervonden.
   
 8. Ghossie

  Ghossie

  Lid geworden:
  28 dec 2008
  Berichten:
  1.871
  Locatie:
  Schoonebeek
  Het blijkt dat er maar 1 merk is die hier geen last van heeft en dat zijn de Futaba zenders, kwalitatief ook één van de beste.
   

Deel Deze Pagina