T Rex 700 fbl kopen?

Discussie in 'Electro specifiek' gestart door Heli-Uwe, 26 mei 2012.

  1. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    Hoi Heli-vliegers,

    Alle mijn grotere Heli’s lopen met Nitro of Benzine,
    Vele voordele met vliegtijd en kosten,
    Maar ook nadele met lawaai.

    Ik ben gewend een heli met 1,80 m te vliegen (Benzin),
    Maar mijn grootste E-Heli is ’n T Rex 450.

    Ik ben van plan een T Rex 700 fbl te kopen, omdat ik bang ben, dat de 550 of 600 na korte tijd weer te klein voor mij is.

    Mijn vraag, waar zou ik op letten qua, fbl-system, lipos, laders ecv.

    (moet even uit, tot van avond, laat)
     
    Laatst bewerkt: 26 mei 2012
  2. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    dat was een serieuse vraag,
    misschien te global,
    ik koop een T Rex 700 fbl,
    wat zou ik beter niet doen of kopen
    -fbl -system
    -lader
    -lipo

    bedankt voor brainstorming,
    Uwe
     
  3. SandorV

    SandorV

    Lid geworden:
    20 nov 2011
    Berichten:
    743
    Locatie:
    Dilsen Stokkem, limburg BE
    fbl systeem de beastx? Nu weet ik per toeval dat spartan binnenkort uitkomt met een nieuw fbl systeem, en als die evengoed is als hun gyro's verkoop ik direct mijn beastx!

    Lader kan ik je niet helpen, ik heb de turnigy 6-cell, die zeker voldoet aan mijn eisen en lekker goedkoop is, maar hij gaat maar tot 6 cellen...

    Lipo's voldoen turnigy, zippo, genesis etc allemaal wel prima.
     
  4. MaartenR

    MaartenR

    Lid geworden:
    29 apr 2003
    Berichten:
    850
    Locatie:
    Oldenzaal
    Lader; koop een degelijke minimaal 400W, je moet een behoorlijke lipo laden en dat wil je niet met 50W.
    Lipo; Hyperion, kost wat.. Heb je ook wat. Turnigy is minder, wel betaalbaarder...

    Succes!
     
  5. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    De Graupner Ultramat 18 kan met voeding tot 300 watt laden,
    hij kan ook met 220 volt en 90 watt gebruikt worden,
    als ik nu avonds rustig mijn Lipos ga laden zou het toch
    voor de begin genoeg zijn.

    Voor fbl - system test ik dat 3gx van align (zit in een combo bij)

    Na ja, Lipos zal ik ma verschillene, beginnend met Turnigy testen.

    Bedankt voor de tips,
    zou iemand nog wat hebben als alternatieve voor een lader ??
     
  6. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    :morning: handtekening verandert,

    dus T Rex 700 E fbl met align 3gx gekocht !!!
     
  7. Sirolf

    Sirolf

    Lid geworden:
    14 mei 2009
    Berichten:
    620
    Locatie:
    Baarlo Lb
    Ik vlieg de BeastX, helemaal prima..
    Voor lipo gebruik ik zippy's 4000/40C, deze voldoen prima als je er net mee begint.
    Bezuinig niet op de lader en voeding. Een Hyperion DUO is een echte aanrader.
     
  8. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    danke SIROLF,
    ik heb als lader een Graupner 16, veel te klein zou je zeggen,
    maar ik wil een voeding en lader met 2 x 500 watt, en dat kost
    nu ma even te veel voor mij,
    verder test ik fbl eerst met de 3gx, kijken hoe dat gaat,
    heb geen ervaring met kleine fbl,
    mein groote heli vlieg ik meest zonder elektr. steun (rotordia 2,5 m)
     
  9. mautje

    mautje

    Lid geworden:
    6 mrt 2007
    Berichten:
    176
    Als je een icharger 3010 koopt dan kun je met 2 server voedingen van totaal 50 euro 1000W laden...
     
  10. frank79

    frank79

    Lid geworden:
    3 okt 2009
    Berichten:
    0
    Locatie:
    dedemsvaart
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  11. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    :D bedankt voor je reactie FRANK,
    heb net die fotos van jou 700er bekeken, mooi afgewerkt !!

    vraagje, welke lipos gebruik je, ik zie, dat niet alle lipos onder in de Heli passen, bv. een van de Gens is 3 mm breeder dan mijn Heli, en andersom kreeg ik het ook niet in, omdat ik onderin een platte 2650 mAh lipo voor de servos heb, dus max 5,8 cm x 5,8 cm mag de lipo zijn
     
  12. frank79

    frank79

    Lid geworden:
    3 okt 2009
    Berichten:
    0
    Locatie:
    dedemsvaart
    thanks..

    Zitten 2 thunderpower 6S 5000mAh 65C lipo's in.
    Zijn wel aan de prijs, koop je ook een powerlab 8 met een 1000W voeding voor.
     
  13. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    :confused: lader weet ik nog niet, wat ik koop,
    ik gebruik nu nog mijn Ultramat 18

    :rolleyes:die thunder power lipos zijn zeker 1 A,
    maar echt duur,
    :)ik probeer nu een setje Python plus (RC plus),
    die heb ik ook in de 450er en prijs : quality is ok.

    :eek: als staartzet heb ik Robbe 30 C, veel power, maar ook duur

    bedankt nog Frank,
     

Deel Deze Pagina