tamiya tl-01

Discussie in 'Electro onroad' gestart door rigger, 20 jun 2003.

 1. rigger

  rigger Guest

  mijn neefje heeft een tamiya tl01 en wil hem graag opvoeren. ik heb zelf nog een 19turns team orion motortje. dat is volgens mij al een aardige vooruit gang, maar wat kan hij nog meer veranderen? bijvoorbeeld schokbrekers, regelaar, tandwielen? heeft iemand nog tips?
   
 2. Dirk Jan

  Dirk Jan Forum veteraan

  Lid geworden:
  2 apr 2003
  Berichten:
  2.877
  Locatie:
  Veenendaal
  Je kunt andere tandwielen op je motor gebruiken met meer tanden. Je hebt ook tuned tandwielen (een setje) voor de TL-01. Je kunt kogellagers gebruiken (aan te raden) en een electronische regelaar zou ik ook gebruiken als je ene snellere motor neemt.

  Een kwaliteits-accu maakt ook uit, dan rijdt hij harder dan een goedkoop 1500 mAh accutje o.i.d. Ik weet dat het niks uit zou moeten maken, maar toch is het zo :)

  shift-on-the-fly
   
 3. AlexH

  AlexH

  Lid geworden:
  19 aug 2002
  Berichten:
  1.097
  Locatie:
  Groningen
  Dat maakt best wel veel verschil. Bij m'n tamiya had ik een Technohobby cheap-ass accu-pakketje gekregen... Ding laadde ik ook gewoon met 4A Later 2 Sanyo SCR-2000 (NiCd) pakketten d'r bij gekocht, die geven toch aanzienlijk meer power.. Betere acceleratie en een iets hogere topsnelheid :)
   
 4. rigger

  rigger Guest

  het hangt er ook vanaf of je accus gematcht en/of gepusht zijn.
   
 5. blieblie

  blieblie Guest

  zijn nieuwe body's en opvoerkitjes voor een TL01 gewoon nog bestelbaar??
  Want bij de modelbouwhandel hier op de hoek ging de TL01 er langzaam aan uit :cry:

  Ikzelf heb eergisteren een TL01 gekocht, met een Sanyo 2400MAh accu en een (blijkt :? ) race elektronische regelaar. Maar de snelheid vind ik toch wel behoorlijk tegen vallen van het autootje.
   
 6. he,

  Wat voor motor zit er dan in?
  Het kan wel kloppen als je misschien een snellere motor er in hebt. En dat de snelheid wel kan tegen vallen. Maar dat komt omdat er veels te veel tandwielen in de TL-01 zit. Daardoor verhoogd de weerstand. En loopt hij minder hard er door.

  Mister Funnybones
   
 7. blieblie

  blieblie Guest

  gewoon standaard 540 dingetje die er bij geleverd werd (als je het aan mij vroeg dan :p )
   
 8. hoorn

  hoorn Guest

  Als je een snellere motor monteert dan de standaard 540 motor, moet je ook een electronische regelaar monteren. De mechanische kan het absoluut niet aan. Meestal wordt een auto ook iets sneller door een electronische regelaar (minder weerstand). Verder is het ook verstandig om kogellagers te monteren deze verminderen de de weerstand van de draaiende delen in je auto.
   
 9. Pasqual

  Pasqual Forum veteraan

  Lid geworden:
  10 mei 2003
  Berichten:
  5.017
  Locatie:
  Nieuwerkerk
  Kogellagers zijn zeker aan te raden als je een snellere motor monteerd anders is je chassis zo naar de ......!!!! Kogellagers en andere motor helpt heel veel al en als je op www.conrad.nl gaat kijken hebben ze nog best veel tunings onderdelen voor de TL-01!!
   
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik zou ik meteen betere schokdempers plaatsen..(deze zitten ook in de Tuningset van Carson en daar zitten ook nog betere tandwielen voor hogere snelheid+kogellagersdie kost rond de €50.-)Ik denk dat je een TL-01 niet al te ver zou moeten tunen dan kan je beter een HPI kopen...Ik zelf heb nog wel een TL-01 maar daar rijd ik niet meer mee.Ik heb namelijk een Corally C4.1 dat is gewoon nog leuker maar niet zo slim voor de beginner(aardig duur)en veel aan af te stellen.
   
 11. blieblie

  blieblie Guest

  Ik heb er al een elektronische regelaar inzitten. Hmmm, en kogellagers, op zich wel een goed plan. Al moet ik dan wel weeeeeer dat hele ding uitelkaar schroeven :cry:
   
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Het is toch beter om ze erin te zetten ondanks al dat geschroef(toen ik nog reed met mijn TL-01 heb ik dat ook gemoeten)
   
 13. blieblie

  blieblie Guest

  Mij was verteld dat je het beste eerst die plastic dingen op kon rijden om erna pas kogellagertjes te kopen. Maar opzich, ik ga er niet diehard circuit mee rijden. Maar gewoon just for fun af en toe ff rijden.
   
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Nou dat maakt niet uit als je ze eerst oprijd...maar het is een heel karwei om ze er in te zetten..dus liever op het begin
   
 15. Cheeta

  Cheeta Forum veteraan

  Lid geworden:
  8 jul 2003
  Berichten:
  9.519
  Locatie:
  Nieuwegein
  TIP TIP TIP TIP

  TIP!!!!!!!!!

  Voer hem niet verder dan 50 km want als je hem hoger opvoerd dan slijt deze veel sneller en scheurt het plastic bij de assen ik spreek uit ervaring!!

  CYA
   
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  jah mijn TL-01(die ik nog ergens heb staan) rijd toch dikke 50 en daar heb ik nergens last van...(ligt ook aan je rijstijl!!)
   
 17. Cheeta

  Cheeta Forum veteraan

  Lid geworden:
  8 jul 2003
  Berichten:
  9.519
  Locatie:
  Nieuwegein
  Nee, mijn accu vloog er ook verschillende malen uit!!!! Dus vandaar en die scheur kwam door een te hoog toerental!!! Bij de aandrijfas!!!

  CYA
   

Deel Deze Pagina