Tamiya TT-02 Chassis VS M-07 of M-08

Discussie in 'Electro onroad' gestart door Martijn78m, 31 mei 2020.

  1. Martijn78m

    Martijn78m

    Lid geworden:
    15 mei 2020
    Berichten:
    7
    Locatie:
    Nederland
    Hallo,

    Onlangs heb ik een TT-02 aangeschaft en inmiddels lekker aan het oefenen met de wagen.
    Op dit moment zou ik wel wat tuning/hop-up parts willen bestellen om de auto wat beter te krijgen.
    Aan de andere kant ben ik ook wel nieuwsgierig geworden naar het M-chassis van Tamiya, en dan het liefst de M-07.

    Wie heeft er ervaring met beide zowel het TT als het M chassis en kan aangeven wat het grootste verschil is qua rijgedrag? En met welk type chassis ga je het rijden met een RC het beste onder de knie krijgen TT of M?

    En wat is leuker de M-07 (voorwiel) of de M-08 (achterwiel)?
     
  2. SuperMario

    SuperMario

    Lid geworden:
    14 sep 2010
    Berichten:
    63
    Hi Martijn,

    Ligt eraan waar je gaat rijden? Cirtcuit of parkeerplaats ofzo.
    TT02 ivm 4wd rijdt makkelijker en krachtiger gemiddeld genomen.

    M07 vs M08 is de 07 makkelijker doordat deze front wheel drive is en de achterwiel aandrijving maakt de m08 lastiger te rijden en vraagt wat ervaring voor een prettige stabiele afstelling. M07 dus de voorkeur.

    De TT02 vs M07, dan heeft de M07 minder hop-ups ndig om goed te presteren dankzij std in de doos zeer sterk en goed materiaal en slim ontwerp.

    Het is ook een smaak dingetje, lekker rammen ga voor de TT en iets meer fun maar minder grip ivm 2wd dan de M07.
     
  3. Martijn78m

    Martijn78m

    Lid geworden:
    15 mei 2020
    Berichten:
    7
    Locatie:
    Nederland
    Bedankt voor reactie SuperMario, hier kan ik wat mee en feitelijk sluit het ook wel aan bij wat ik zelf in gedachten heb.
    Vorige week wat hop-ups besteld voor de TT-02 en afgelopen dagen weer lekker aan het sleutelen geweest. Hopelijk rijdt de TT-02 nu wat meer in een rechte lijn, want dat blijft een uitdaging moet ik bekenen.
    Met de TT-02 oefen ik momenteel inderdaad voornamelijk op parkeerplaatsen in de buurt. Als ik de auto voor mijn gevoel onder controle heb dan ga ik eerst wat rondjes maken bij een verenging/circuit.

    Als dat bevalt ga ik waarschijnlijk wel een M07 aanschaffen.

    thx.gr.Martijn
     
  4. Ghossie

    Ghossie

    Lid geworden:
    28 dec 2008
    Berichten:
    1.886
    Locatie:
    Schoonebeek
    Als hij niet in een rechte lijn rijd moet je de voorwielen 1,5 graad naar buiten zetten, dus de stuurstangen iets korter.
    Achter kun je 2graden fusees plaatsen en dan moet hij met gemak rechtuit rijden
     
  5. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    28.343
    Locatie:
    Sassenheim
    Je mag er vanuit gaan dat de auto standaard uit de doos wel in staat moet zijn om een rechte lijn te rijden, vaak heeft de standaard auto niet eens instelbare spoorstangen. Het niet willen rechtuit rijden kan ook een losse band zijn of wat heel vaak voor komt een rotte servosaver. Als laatste staan sommige goedkope servo's er ook om bekend moeilijk een dezelfde neutraalstand terug te vinden.
     
  6. Martijn78m

    Martijn78m

    Lid geworden:
    15 mei 2020
    Berichten:
    7
    Locatie:
    Nederland
    Dank voor de tip Roelof, Ik heb eens goed naar de servo gekeken en het valt mij op dat hij inderdaad een afwijking heeft waardoor hij niet goed terug gaat in de neutraalstand.
    Wat is een goede servo voor de TT-02?

    daarnaast zou ik ook graag wat de wielen wat meer naar buiten zetten zoals Ghossie adviseert.
    Weet iemand waar je een setje stuurstangen als hieronder kunt bestellen?

    https://www.mupload.nl/img/a77zj1pik1.jpg
    stuurstangen.JPG
    Dank voor de hulp,
     
    Laatst bewerkt: 13 jun 2020
  7. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    28.343
    Locatie:
    Sassenheim
  8. Martijn78m

    Martijn78m

    Lid geworden:
    15 mei 2020
    Berichten:
    7
    Locatie:
    Nederland
    Geen idee,maar volgens mij heeft hij geen servo saver........
    servo.JPG
     
  9. Ghossie

    Ghossie

    Lid geworden:
    28 dec 2008
    Berichten:
    1.886
    Locatie:
    Schoonebeek
    Er zit duidelijk een servosaver op de servo op de foto, het is de standaard uit de kit, deze zit namelijk in iedere Tamiya kit. Deze is wel redelijk strak maar doet zijn werk redelijk goed.
     

Deel Deze Pagina