Usb stick weer werkend krijgen in de auto

Discussie in 'De Non-Modelbouwkroeg' gestart door Bertus, 29 mei 2020.

  1. Bertus

    Bertus Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 sep 2002
    Berichten:
    11.351
    Locatie:
    Krimpenerwaard
    Ik heb even een niet modelbouw gericht probleem.
    Ik heb een usb sandisk van 16 gb die altijd in de auto gewerkt heeft, maar nu niet meer doet.
    Een paar maanden geleden heb ik hem met een programmaatje helemaal leeg gemaakt, om hem op een tv scherm werkend te krijgen.
    Ik weet niet meer wat ik gedaan heb.
    Op de tv en laptop werkt hij gewoon maar in de auto pakt hij hem niet.
    Ik heb hem op fat 32 geformatteerd, dat moet staat in de beschrijving van mijn navigatie in de auto.
    Hoe krijg ik hem weer in de standaard fabrieks instelling?
    Toen deed hij het namelijk wel.
    Mijn navigatie zit in mijn Dacia logan van 2018
    Wie kan mij helpen?
     
  2. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    10.487
    Locatie:
    Nootdorp
    Ik denk dat jij je navigatie gewist hebt en dat het daardoor niet meer werkt. Jouw navigatiesysteem werkt vanaf een SD kaartje waar de landen en routes op staan. Dat is handig want het wegen netwerk veranderd steeds. Je kunt het dan steeds updaten via de computer. Je kunt het best even bij de Dacia dealer een nieuw kaartje vragen.
     
  3. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    13.858
    Locatie:
    Rotterdam
    er was nog wel eens een verschil tussen een navigatie stick en een normale stick. ander format.
    al zal tegenwoordig iedere normale usb gewoon zijn werk doen..
    maar tegenwoordig staat de volledige navigatie op de usb..
    dus als je die niet hebt gebackupt voor je hem formatteerde, heb je nu een uitdaging.
     
  4. Bertus

    Bertus Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 sep 2002
    Berichten:
    11.351
    Locatie:
    Krimpenerwaard
    Ik denk dat ik het al weet.
    Ik denk dat er een partitie verborgen op staat.
    Als ik naar de eigenschappen van de usb ga en dan naar hardware, dan zie ik eerst samsung mznln en nog een heleboel staan.
    Er onder staat dan Sandisk Cruser blade usb Device.
    Het lijkt mij dat het eerste weg moet maar hoe krijg ik dat voor elkaar.
    Even voor de duidelijkheid het is een ingebouwde navigatie die je met een usb stick moet updaten.
    Ik heb dat al eens gedaan met dezelfde stick.
    De navigatie zet dan eerst de kaart op de stick, daarna steek ik hem in de laptop dan kan hij updaten.
    Daarna weer terug in de auto en klaar is Kees.
    Maar nu ziet hij dus de usb niet meer.
    Ook muziek wil hij niet afspelen.
    Ik ben destijds dieper in de computer geweest maar weet niet meer hoe.
    Het ging via het zwarte scherm met allemaal moeilijke kreten die ik na getypt heb van een bepaalde site.
     
  5. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    10.487
    Locatie:
    Nootdorp
    Dat kan, dat de directory's er nog op staan. maar de data zal gewist zijn.
     
  6. Edge

    Edge

    Lid geworden:
    3 sep 2017
    Berichten:
    456
    Locatie:
    Winschoten
  7. Bertus

    Bertus Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 sep 2002
    Berichten:
    11.351
    Locatie:
    Krimpenerwaard
    het gaat dus niet om de data maar omdat hij de usb niet ziet.
    muziek wil hij er ook niet van af spelen.

    @ Edge ga ik bekijken.
     
  8. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    10.487
    Locatie:
    Nootdorp
    Omdat alles gewist is, zal je navigatie systeem en je muziek niet meer herkend worden. Maar wellicht en dat hoop ik, zit ik er naast.
     
  9. Bertus

    Bertus Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 sep 2002
    Berichten:
    11.351
    Locatie:
    Krimpenerwaard
    Waarom werkt hij op mijn laptop dan wel?
     
  10. Edge

    Edge

    Lid geworden:
    3 sep 2017
    Berichten:
    456
    Locatie:
    Winschoten
    Jouw pc gaat waarschijnlijk anders om met de partitieindeling dan jou autonavi.
     
  11. hobbyist

    hobbyist Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    10 mrt 2009
    Berichten:
    3.182
    Locatie:
    Noord Brabant
    Pak dit tooltje maar, sandisk raad het aan.
    http://www.ridgecrop.demon.co.uk/guiformat.exe
     

Deel Deze Pagina