vraagje over duiktank

Discussie in 'Duikboten' gestart door obitrans, 19 jan 2015.

  1. obitrans

    obitrans

    Lid geworden:
    30 nov 2009
    Berichten:
    22
    Locatie:
    kapellen (belgie)
    ik ben al jaren bezig met rc truck modelbouw en ben onlangs in bezit gekomen van een duikboot met 2 duiktanks van engel er in maar de regelaar om ze te laten werken is stuk nu was mijn vraag kan ik de duiktanks ook laten werken op een gewone snelheid regelaar zo als ne rokraft 100
     
  2. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.565
    Locatie:
    As,België
    nee
     
  3. FreekS

    FreekS

    Lid geworden:
    17 jul 2008
    Berichten:
    725
    Locatie:
    Düsseldorf, Duitsland
    Alles kan denk ik. Je hebt helemaal geen regelaar nodig als je bereid bent met de hand te trimmen. De regelaar van een duiktank "regelt" eigenlijk het vullen en legen van de tanks. De nuttige extra functies op zon regelaar zoals "opduiken als signaal van zender wegvalt" of "opduiken bij water in de boot" zijn echter wel wat waard. Het beste lijkt me een nieuwe regelaar te kopen (50 euro of zo), en vooral goed na te kijken of de regelaar echt kapot is of dat de inbouw niet klopt (heb ik ervaring mee).

    Beschrijf eens welke regelaar het is en wat die (niet) doet?

    Freek
     
    Laatst bewerkt: 19 jan 2015
  4. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.565
    Locatie:
    As,België
    ok antwoord is kort door de bocht maar het is gewoon zo

    nee dat kan niet werken op regelaars omdat heel de zaak speciaal word aan gestuurd

    post eens een foto van die tanks want daar gaat het vanaf hangen welke sturing je moet hebben
    en van foto bedoel ik de kant waar de motor op zit want das belangrijk wat schakelaars aan gaat

    normaal kun je bij norbert bruggen een BTS 3 dacht ik bestellen
    [​IMG]
    [​IMG]
    twee tanks heb je zo twee sturingen nodig
    Modell-Uboot-Spezialitäten

    dan links het menu kiezen en zoeken op ballasttank sturing
    engel heeft dezelfde sturingen want norbert bouwt die voor engel

    gr raf
     
  5. Jort Feenstra 14

    Jort Feenstra 14

    Lid geworden:
    19 jan 2015
    Berichten:
    1
    Ik heb ook een vraag hoe plaats ik een bericht op dit forum
     
  6. obitrans

    obitrans

    Lid geworden:
    30 nov 2009
    Berichten:
    22
    Locatie:
    kapellen (belgie)
    foto duiktank en regelaar

    :)fotos van de duiktank en regelaar[​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 17 nov 2015
  7. obitrans

    obitrans

    Lid geworden:
    30 nov 2009
    Berichten:
    22
    Locatie:
    kapellen (belgie)
    er zitten 3 relais op de duiktank
     
    Laatst bewerkt: 19 jan 2015
  8. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.565
    Locatie:
    As,België
    @ Jort

    ??? dat heb je zo juist gedaan en welkom op het forum

    nee er zitten 3 schakelaars op de duiktank

    deze zijn
    vol 80%
    leeg
    de sturing die je hebt lijkt een zelf gebouwde te zijn
    indien deze defect is dan kun je deze inderdaad niet meer gebruiken
    maar ik zie geen servo snoertje er aan zitten
    als het een oude schakeling is en je gebruikt een nieuwe zender dan staat het 0 punt ook niet meer juist (meestal toch)
    dus ik stel nog steeds voor die regelaars van norbert brugge die kunnen daar perfect op werken

    gr raf
     
  9. obitrans

    obitrans

    Lid geworden:
    30 nov 2009
    Berichten:
    22
    Locatie:
    kapellen (belgie)
    oke bedankt voor de info
     
  10. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.565
    Locatie:
    As,België
    ha verkeerd geschreven

    moest zijn
    vol
    80%
    leeg

    gr raf
     
  11. Eric Dijkstra

    Eric Dijkstra

    Lid geworden:
    18 feb 2007
    Berichten:
    515
    Locatie:
    Hillegom
    Heb je de zekeringen al bekeken of die nog heel zijn........ Zitten in die groene bakjes.
    Die rode en zwarte draden die op de regelaar zitten is de plus en de min. Maar daaronder lopen ook nog een zwarte en rode draad. Zit die ook aan de print vast.
    Zal vandaag even een aansluitschema hier neer zetten van deze regelaar.
    Heb hem zelf ook op mijn Typhoon zitten.

    Eric
     
  12. bosreus

    bosreus

    Lid geworden:
    19 okt 2003
    Berichten:
    1.564
    Locatie:
    de Kempen
    ---

    Hans
     
  13. Eric Dijkstra

    Eric Dijkstra

    Lid geworden:
    18 feb 2007
    Berichten:
    515
    Locatie:
    Hillegom
    Is dat geen servo snoer boven de linkse blauwe kroonsteentjes?????
    Maak eens een totale fot waar ook de snoeren op staan.

    Eric
     
  14. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.565
    Locatie:
    As,België
    ja eric ik was er ook reeds naar gaan kijken hoor en heb mijn bedenkingen of het inderdaad een servo snoer is
    je zou denken twee aderig maar dan weer drie aderig moeilijk te zien en normaal zou de puls kabel toch meer geel of oranje moeten zijn dan de rode
    maar kan door de foto komen

    gr raf
     
  15. Eric Dijkstra

    Eric Dijkstra

    Lid geworden:
    18 feb 2007
    Berichten:
    515
    Locatie:
    Hillegom
    Ja Raf, daar twijfel ik ook aan of het nu 2 of 3 aderig is.
    Lijkt mij een graupner snoertje.
    Vandaar dat hij eens een overzichtsfoto moet maken, dan kan je er meer op ontdekken.
    Ook de plus en de min lijkt me vreemd omdat er nog een rode en zwarte draad onderdoor loopt.
    En onder dat eerst blokje lopen ook 2 kleine draden (rood/zwart)
    Weet niet of ze die onder aan de print hebben gesoldeerd.

    @ Obitrans, maak eens een foto van de achterkant van de print en een totale foto met de bedrading erop en eventuele servo stekker.

    Eric
     
  16. Baggeraar

    Baggeraar

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    15.521
    Locatie:
    H&NF
    die draad die in de klodder kit verdwijnt is
    bruin-rood-oranje
     
  17. obitrans

    obitrans

    Lid geworden:
    30 nov 2009
    Berichten:
    22
    Locatie:
    kapellen (belgie)
    :)die ene draat is inderdaat een servo draad en de draad rode en zwarte van onder op de print gaan naar een mageneet schakelaar en de zekeringen heb ik na gekeken en zijn niet stuk[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 17 nov 2015
  18. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.565
    Locatie:
    As,België
    ja en zo te zien aan de ontvanger is het een oudere robbe dus dat kan het ook niet zijn qua niet 0 stand van de puls
    gaat de servo kabel rechtstreeks naar de ontvanger ???of zit er nog iets tussen

    gr raf
     
  19. obitrans

    obitrans

    Lid geworden:
    30 nov 2009
    Berichten:
    22
    Locatie:
    kapellen (belgie)
    die gaat restreeks naar de ontvanger en waar zou ik eventuweel zone regelaar kunen kopen
     
  20. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.565
    Locatie:
    As,België
    ik vermoed dat dit een zelf bouw regelaar is en dan aan het opschrift te zien in duitsland gebouwd

    gr raf
     

Deel Deze Pagina