Welke houtbouw vliegende vleugel zwever?

Ja die is best mooi. Maar ook een beetje klein, vind ik. Als het leuk gaat in de thermiek wil je niet voor de beslissing komen te staan, nog één rondje of nu omlaag?!
Voor andersoortige electromodellen ligt dat anders, een sportmodel kan je best op 30 meter hoogte rond het veld scheuren, maar een zwever moet zo groot zijn dat je hem bij voorkeur ook op 300 meter nog redelijk ziet.
 
Nadeel van vliegende vleugels is dat ze altijd slechter presteren dan conventionele modellen.
In Duitsland zie je regelmatig nurflugels, zelfs in wedstrijden kom je ze tegen.
Misschien ken je deze al, de interessegroep nurflugels.
Kan je wat ideeën opdoen.
https://www.ig-nurfluegel.ch/

Ik heb altijd alles zelf ontworpen, zo moeilijk is dat niet.
Van pijlvleugels tot planken, van hout tot schuim, het vloog altijd wel.

GJ
 
Ik ken die site... jammergenoeg staan er wel foto's op maar verder geen data van die modellen. Maar ik google regelmatig naar, bijv., "rc nurfluegel gleiter" en soms komt daar wat nieuws uit.
Ja ik denk dat ik ook wel iets vliegends kan ontwerpen... maar ik ben niet echt goed theoretisch onderlegd, er moeten mensen zijn die iets beters kunnen ontwerpen dan ik...
Ik snuffel af en toe ook in de Nurfluegel afdeling van RC network, zo ken ik ook de Flying Cloud.
 
Ik wilde de RES Dart voorstellen, maar bij het zoeken naar een plaatje kwam ik in jouw draadje terecht:hammer:.,Laat dus maar……..:)
 
Bij gebrek aan betere ideeen zou ik dan toch beginnen met 1 van schweissgut's modellen waarbij staat dat ze goed zijn voor thermiekvliegen. Er zij er een aantal van 3 meter. Wat weerhoudt je om zoiets te kiezen?

En uit interesse, wat doet je huidige vleugel niet goed genoeg? Te snel? Zakt te snel?
 
Schweissgut zijn modellen zijn heel simpel en lijken allemaal op elkaar.
Ik denk als je goed op je netvlies hebt wat je wilt van een model dat je veel betere kan vinden.

GJ
 
Nou ik heb al 2 Schweissgut vleugels gebouwd, de Eyecatcher heb ik nog, maar die beschouw ik niet als een echte thermiekvlieger. Te snel en te zwaar.
Je moet mijn kwalificatie wel zien in relatie met de lokatie van mijn club, de Gooi en Eemland Vereniging van Modelvliegers, die een veld heeft in de Flevopolder, en poldergrond dempt de thermiek nogal...
Maar, daar had mijn Pulsar (geen vliegende vleugel) weinig last van. Dus hoop ik een vleugel te vinden die er ook niet te veel last van heeft.
 
Verder heb ik ook gewoon een zwak voor het vliegbeeld van vliegende vleugels hoor, ook daarom koop ik liever een vleugel dan een klassiek model. En zoals ik eerder al uitlegde, er gaat ook 40 jaar deltavliegen aan vooraf...
 
Mijn ervaring met de gooi en eemlandse is dat er best wel veel en goed zichtbare thermiek is.
Mijn Kappa zat in landingaanvlucht op iets van 50 meter hoogte, ik kreeg een tikje op de vleugel en binnen no time zat ik op behoorlijke hoogte.
Dat was de maiden... Het kan dus nog veel beter.
Maar ik heb een Schweissgut gehad, ben niet onder de indruk van deze man.

GJ
 
Ik ben eens in Oostenrijk op bezoek geweest bij Schweißgutt en ook op de helling waar hij hoofdzakelijk vliegt.

Als je die vlieglocatie ziet dan kan je de voorkeur voor vliegende vleugels wel voorstellen. Een compact plateau tegen een bergrand waardoor je tegen de vrij stijle helling moet landen. Het ontbreken van een lange kwetsbare romp is hier absoluut voordelig.

Verder door de ligging vd helling bijna altijd stijgende lucht voor de helling langs, dus efficiënt omgaan met stijgwind is geen vereiste.

Ik heb ook een Eyecatcher van hem en ik heb ermee in de Vogezen gevlogen. Dat was super. In het vlakke Nederland niet echt als zwever kunnen vliegen.
 
Harlekin is geen thermiekzwever.
De Flying Cloud heeft mijn interesse, ziet er prachtig uit en is kwa konstruktie ook behoorlijk innovatief maar ik heb geen idee hoe die het doet in thermiek.
NFROB is leuk maar... wat zonde om een rompstaart te maken terwijl een paar winglets op de tippen hetzelfde zouden doen... bovendien is er geen e-versie van, dat is wel een startvoorwaarde. (Wat leuk was aan mijn Parabola was hoe die bij een slordige landing de snelheid via de leading edge "afrolde", en dit heeft diezelfde ronde LE...)
De Möve van rc Europe vind ik eigenlijk wel interessant, al ben ik niet (meer) echt van de planken, maar een knikvleugel is leuk, je ziet die knik niet erg op de foto's maar als ik de tekst mag geloven zit er zelfs een dubbele knik in (zoals mijn oude liefde de Robbe Sportwing). Misschien moet ik eens uitgebreider met Sebastiaan over de Möve praten.
BigBow ziet er leuk uit... maar een motortje zal er echt op moeten.
 
Maarten Cornelisse heeft op dit forum een boeiend draadje over de ontwikkeling van zijn McRES. Die heeft een aantal aspecten die ik heel aantrekkelijk vind... maar geen motor, en is ook nog niet helemaal uitgerijpt...
 
Back
Top