Welke software om vleugel met ribben te ontwerpen?

Discussie in 'Modelbouwsoftware' gestart door freekt, 23 feb 2021.

  1. blaauwen

    blaauwen

    Lid geworden:
    15 aug 2004
    Berichten:
    1.402
    Locatie:
    Valkenburg zh
    Ik bezit nogal wat PC's en dan is het mogelijk om het op een andere PC te gebruiken. Daarom leek het mij handig.

    Verder kan je met de betaalde versie ook een export doen naar DXFdaar ging het mij eigenlijk om, Dan daarna kan ik het omzetten met Cut2d naar G-code en de ribben frezen met mijn zelfgemaakte frees.

    mvrgrt,

    AadDB
     
  2. ArthurP

    ArthurP Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    18 jul 2007
    Berichten:
    554
    Locatie:
    Rotterdam
    Om .dat coördinaten direct in te voeren in Rhino is er een handig script:

    Importing Airfoil Shapes [McNeel Wiki]

    Als je dat script draait ((Tools-RhinoScript-Run..) moet je simpelweg de gewenste file aan klikken en dan tekent die het profiel automatisch voor je uit.

    Een database met profielen zit erbij in de downloadfile, maar je kan hier elke .dat aan toevoegen.

    Als je niets aan het profiel wilt wijzigen is dit nog sneller en makkelijker dan via Profili.
     
  3. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    14.216
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Probleem bij al deze programma's is dat er beperkingen zijn.
    Ook bij dingen als DevMold, je bent gebonden aan wat de softwaremaker in zijn hoofd heeft.
    Met hout kan je zelf nog wel wat dingen veranderen maar een programma om een mal te maken en die te frezen, daar kan je niet zomaar iets extra's in de mal maken.
    Ik zit even te denken, ik had op 2 PC's profili draaien, volgens mij met dezelfde licentie.

    En Arthur, heb je enig idee of dat script ook voor Solidworks werkt?
    Want ik heb Solidworks en geen Rhino, alhoewel, ik heb het wel maar ik vind het geen fijn programma.

    GJ
     
  4. ArthurP

    ArthurP Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    18 jul 2007
    Berichten:
    554
    Locatie:
    Rotterdam
    Ik heb geen Solidworks, maar het script is in Microsoft Visual Basic script en dat zou Solidworks ook moeten kunnen draaien.
     
  5. freekt

    freekt

    Lid geworden:
    9 mrt 2008
    Berichten:
    1.202
    Locatie:
    Den Haag
    Hi Peytr, GerJan en Arthur, bedankt voor de info. Ga ook even naar Tracfoil kijken Gert Jan. Ik begreep dat Profili en DevWing uistekend zijn om de basis mee te maken, je ze daarna als DXF goed kan mporteren in bv LibreCAD om 'af te tekenen'. Op deze manier wil ik het gaan doen. Welke versie ik nodig heb om DXF te exporteren check ik wel even.

    Dank voor al jullie reacties, ik kan verder!

    Freek
     
  6. coen_l

    coen_l

    Lid geworden:
    27 dec 2014
    Berichten:
    540
    Locatie:
    Veldhoven
    In SolidWorks kun je ook een vleugelprofiel inladen. Hiervoor moet je de coördinaten in een Excel bestandje zetten. En dan laden in SW. Op Youtube zie filmpjes te vinden hoe dat kan.



    Berichtje aangepast. Zag dat je dit al wist.... Had ik overheen gelezen.

    Gr Coen
     
    Laatst bewerkt: 3 mrt 2021

Deel Deze Pagina