WK F3F Hanstholm Denemarken

Discussie in 'Hellingzweven' gestart door Rick NL, 29 aug 2016.

 1. Rick NL

  Rick NL PH-SAM

  Lid geworden:
  18 apr 2008
  Berichten:
  4.076
  Locatie:
  Gouda
  Ja Gerben,
  Frits heeft een fantastisch mooie 100-er gevlogen. Er zijn gisteren trouwens veel mooie vluchten gemaakt, de mooiste was die van de 74 jarige Kaj-Henning Nielsen wiens 36.93 in ronde 9 waarschijnlijk de mooiste vlucht was die ik ooit gezien heb. Zo vreselijk mooi strak gevlogen in één soepele beweging, ook andere collega vliegers spraken van kippevel.
  Onze ploeg heeft ook in zijn algemeen heel goed gepresteerd. Max heeft mooie vluchten laten zien, evenals Erik en Peter. De laatste was de enige die zich gisteren niet verbeterd heeft. Max heeft de romp van zijn FS4 gebroken op een oude breuk van Siggi. Het was zeker niet een slechte landing en eergisteren waren alle landingen harder.
  Helge Borchert staat nog steeds ruim aan kop maar heeft iets moeten toegeven aan Torsten Folkers, beide staan souverein aan top.
  Er staan ons nog 2 à 3 dagen voor de boeg met super weerbericht.
   
  PapaHotel en Berrie vinden dit leuk.
 2. Rick NL

  Rick NL PH-SAM

  Lid geworden:
  18 apr 2008
  Berichten:
  4.076
  Locatie:
  Gouda
  Vandaag weer een heel mooie dag met 18 tot 22 m/s wind, wolkenloos zonnetje en 12 graden. Dus goed aankleden en veel ballast.
  In de 3 vorige ronden hadden we support van Loet Wakkerman die bij ons langs kwam maar hij moest weer terug vandaag.
  Zonder hem hebben we 4½ ronden gelvogen met voor iedereen en dus ook voor ons Nederlanders met wisselend succes. De toppers doen het als gewend het best, met heel veel sub 40'ers, waarvan Frits er 2 en Peter 1 voor hun rekening namen.
  Max vloog twee heel mooie 40'ers met 2 nieuwe PR's maar had ook de pech de verbinder van de staart van zijn Jedi te breken. Hoe we die nog kunnen repareren weten we nog niet. Door deze breuk moest hij de laatste vlcht met de Vampire doen. Deze was redelijk, maar omdat het een halve ronde betreft staat die nog niet op F3Xvault.
  Vanavond mogen we de reparatie van de rompbreuk van zijn Freestyler afmaken en verder heeft Peter de heel lichte schade aan de tip van zijn FS4.3 al gerepareerd.
  We hebben van meerdere kanten een compliment gekregen voor de stijgende prestaties van de Nederlandse vliegers, ook een mooie opsteker.
  De resultaten zoals gewoonlijk op F3Xvault
  http://www.f3xvault.com/?action=event&function=event_view&event_id=816
  en die herhaal ik hier niet.
  Wij hebben (meestal) plezier hier van de wedstrijd.
   
  PapaHotel en Berrie vinden dit leuk.
 3. Gerben

  Gerben Forum veteraan

  Lid geworden:
  22 mrt 2003
  Berichten:
  5.557
  Locatie:
  Rotterdam
  Op tijd klaar vandaag Rick, je bent zo vroeg?

  Hoe is de sfeer op de hellingen, is dat een beetje vergelijkbaar met het wk f5b?
  Het eten kan daar in Denemarken alvast nooit zo lekker zijn als in Italie, ben je trouwens nog leuke serveersters tegen gekomen?

  Frits opgeklommen naar een mooie 25e plek zie ik, voor Peter en Erik lijken deze ronden een flinke uitdaging. Max blijft netjes op positie, morgen nog even gasgeven?

  Succes met plakken,
  Gerben
   
 4. Rick NL

  Rick NL PH-SAM

  Lid geworden:
  18 apr 2008
  Berichten:
  4.076
  Locatie:
  Gouda
  Gerben, 2e vraag, inside information: ja.
  Vandaag maar 4½ ronde gevlogen en daarom vroeger klaar. Dit om de helpers niet te zwaar te belasten. We vliegen namelijks volgens schema 6 dagen omdat de organisatie vergeten was om de laatste dag al reserve dag aan te kondigen.
  De omstandigheden zijn moeilijk, alle landen die normaal onder lichtere condities vliegen, waarbij kort draaien een voordeel opleverd zijn in het nadeel. Bv Radovan Plch (Pike employé) heeft moeite zijn normale positie aan de top te handhaven. Lucas Gaubatz heeft met de Jedi Lift een heel goed model, maar niet bij deze omstandigheden die vooral een hoge topsnelheid bij ruime bochten vraagt. Ook de Shinto die normaal tot de absolute top behoort lijkt net niet die eigenschappen te hebben die bij deze omstandigheden gewenst zijn.
  Dit houdt in dat er geen universeel beste model is, veel modellen van tegenwoordig zijn heel goed, maar niet altijd de beste onder alle omstandighden.
  Morgen wordt het zelfde weer veracht alleen minder zon en dus kouder. Nog warmer aankleden dus...
   
  Ariel en Berrie vinden dit leuk.
 5. Gerben

  Gerben Forum veteraan

  Lid geworden:
  22 mrt 2003
  Berichten:
  5.557
  Locatie:
  Rotterdam
  Gaat weer lekker vandaag, Frits weer een plekje omhoog, Max ook weer wat geklommen, top!

  De digitale kant heeft de organisatie prima in de hand, scores die meermaals per dag geupdate worden is toch wel erg netjes.

  Ben benieuwd hoe het gevoel op de helling is Rick?
   
 6. Rick NL

  Rick NL PH-SAM

  Lid geworden:
  18 apr 2008
  Berichten:
  4.076
  Locatie:
  Gouda
  Ja mooi hè van Frits en Max.
  Max moest van de KNVvL 80% van de Nederlands kampioen halen, maar hier haalt hij gewoon 80% van de nieuwe wereldkampioen. We zijn trots hoewel Max nog niet bij iedere vlucht tevreden is. Maar dat mag voor een sportman.
  Wat ook mooi is dat we nog geen enkele nulvlucht of zelfs 100 punten straf hebben gescoored.
  De digitale kant van de organisatie is nderdaad goed, de rest iha ook. Alleen is er wel te merken dat de CD vooral ervaring heeft in F3B en niet in F3F. Daarom zijn er een paar dingen voorgevallen die ook tot protest hebben geleid, al met al niet ernstig. Ik weet als T/M zo langzamerhand dat het focussen op je eigen wedstrijd altijd het beste resultaat oplevert.

  De helling waar we nu al 3 dagen hebben gevlogen is zeer inreressant. Redelijk hoog, redelijk steil, maar niet té met een meer dan redelijke wind. Vandaag begonnen we met ongeveer 12 m/s maar vanmiddag tot 18 m/s gemiddeld. Het vliegen was niet erg moeilijk, echt goed vliegen echter wel. Veel piloten hebben moeite met de heel ruime vliegstijl die het hier goed doet. Korte bochten zijn dodeljk, je moet de snelheid er op houden. De Freestyler doet het hier erg goed, hij houdt van ruim vliegen. De Shinto en Pike Precision vliegers hebben moeite hun vliegstijl aan te passen, omdat deze kisten normaal goed presteren vanwege hun korte bochten die hier niet werken.
  Waar het vliegen niet té moeilijk is, ook omdat het erg dicht langs de helling vliegen niets oplevert, is het landen soms wat avontuurlijker vanwege turbulentie.

  De sfeer op de helling is uitstekend waarbij alle vliegers hun best doen zelf goed te vliegen, maar erg enthousiast zijn bij goede vluchten van anderen. Ook helpt iedereen elkaar waar nodig. Max had gisteren een verbinder van de staart van zijn Jedi gebroken, maar niemand had een reserve. Nadat Lucas Gaubatz vandaag zijn Jedi Lift crashte (hij zat onnodig dicht op de helling) kwam hij meteen met de resten van zijn staart naar Max. Hij heeft nu zijn nieuwe verbinder.

  De strijd om de 1e of 2e plaats tussen Thorsten Volkert en Helgert Borgert (beide Freestyler 5, beide Duitsland) is spannend tot de laatste vlucht morgen. Pierre Rondel (Shinto, Frankrijk) nu op de 3e plaats kan ze niet of nauwelijks meer inhalen.
  De top modellen zijn allemaal zeer goed, het is vooral dat de vliegstijl die je met de Freestyler aanleert op de helling hier beter op zijn plaats is dan de vliegstijl waar de Shinto, Pike en Jedi Lift normaal van houden.
   
  Berrie vindt dit leuk.
 7. Rick NL

  Rick NL PH-SAM

  Lid geworden:
  18 apr 2008
  Berichten:
  4.076
  Locatie:
  Gouda
  We zijn ons nu aan het voorbereiden voor de laatste 2 of 3 ronden vandaag.
  Best wel veel hoor 6 vluchtdagen, heb ik nooit eerder op een WK meegemaakt. Gelukkig hebben we naast de 4 vliegers en T/M, met Wout Heijne en Arjen van Vark twee heel goede helpers die op ieder aspekt een belangrijke bijdrage aan het hele team leveren, waardoor de vliegers zo goed kunnen presteren.
  Daarvoor heel veel dank!
   
 8. Gerben

  Gerben Forum veteraan

  Lid geworden:
  22 mrt 2003
  Berichten:
  5.557
  Locatie:
  Rotterdam
  Succes vandaag!
   
 9. Rick NL

  Rick NL PH-SAM

  Lid geworden:
  18 apr 2008
  Berichten:
  4.076
  Locatie:
  Gouda
  Het vliegen op de WK is voorbij, ons rest nog het banket.
  Vandaag drie ronden gevlogen bij omstandigheden die zeer wisselend waren. In het begin van de dag zo nu en dan wat goede lucht, later op de dag wat meer.
  In de 1e ronde van de dag vloog Max zijn FS4 kapot waarschijnlijk door een wat achterlijk zwp en te veel uitslag op hoogte. Na enige tijd en morele support van ook het Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse team weer op de been gekomen en met de Vampire weer twee mooie vluchten laten zien. Hij steeg daardoor naar de mooie 47e plek van de 59 topvliegers.
  Erik had bij de 1e vlucht vandaag een buitenlanding en ook nul punten, de volgende vlucht revancheerde hij zich heel mooi met een 15 plaats in die ronde met 43.42 sec.
  Peter had niet echt zijn draai, maar ook geen van de vluchten een redelijke lucht. Frits ging beter en had met 42.64 sec de 16e plaats in de 3e ronde vandaag.

  Al met al heeft Thorsten Volkers de laatste 4 ronden toegeslagen en is de Wereldkampioen. Helge Borchert kon zijn 2e plaats nauwelijks verliezen en deed dat dan ook niet. Pierre Rondel had een mooie eindspurt maar kon Helge niet meer passeren.
  Eindklassement van de 59 piloten.
  1e Thorsten Volkers, DE, 100 %
  2e Helge Borchert, DE, 98.60 %
  3e Pierre Rondel, FR, 96.97 %
  22e Antoni Kania, POL, 91.65 %, Junior
  24e Frits Donker Duyvis, NL, 91.25 %
  38e Peter Aanen, NL, 87.11 %
  41e Erik Heijne, NL, 84.84 %
  47e Max de Vrueh, NL, 81.37 %, Junior

  Team plaatsing, van de 21 landen
  1e Duitsland, 60745 punten
  2e Frankrijk, 59263 punten
  3e Denemarken, 57757 punten
  12e Nederland, 54834 punten

  Omdat er maar 2 junior piloten hebben meegedaan mag Antoni zich wel winnaar van de WK junioren noemen , maar geen wereldkampo]ioen, daarvoor zijn 5 junior deelnemers noodzakelijk.

  Alles bij elkaar was het een heel mooi WK met voor iedereen wisselende omstandigheden, maar niemand twijfelt er aan dat de uitslag de krachtsverdeling correct weerspiegelt.

  Wel is duidelijk dat het vliegen van F3F op een onbekende type hellingen een nadeel oplevert. Het is dus zaak veel ervaring op te doen op veel verscheidene hellingen.

  Dank aan de vliegers Frits, Peter, Erike en Max en de helpers Wout en Arjen.
   
  Berrie, Ariel en PapaHotel vinden dit leuk.
 10. Gerben

  Gerben Forum veteraan

  Lid geworden:
  22 mrt 2003
  Berichten:
  5.557
  Locatie:
  Rotterdam
  Mooi verslag Rick, leuk dat we het zo mogen meebeleven :)

  Een mooie resultaat voor een landje zonder ´echte´ hellingen lijkt me. Mogen jullie met zijn allen best trots op zijn.

  Wat een dominatie van het Duitse team. Zeker nu Siegfried in de laatste rondes nog even 9 plaatsen gestegen is, indrukwekkend!
  Op RC-Network las ik dat Helge zich niet meer kan kwalificeren voor het volgende WK, dat zal toch wel een beetje zuur zijn voor hem.

  Heel veel plezier vanavond, jullie hebben een borrel verdiend :)
   
 11. LS7WL

  LS7WL

  Lid geworden:
  8 nov 2011
  Berichten:
  35
  Rick ontzettend dank voor de verslagen, heel leuk om zo de week een beetje meegemaakt te kunnen hebben. Team NL complimenten voor de prachtige scores. Goede reis naar huis en hopelijk tot de 15/16e oktober op MV2
   

Deel Deze Pagina