Zeeslag in de Straat Denemarken: What-If?

Ai ai ai: de lijm trok door het papier. Dit lijkt nergens op. Vooral door de druk van de boeken! Je ziet nota bene een wit randje waar het boek lag!
image.jpg
image.jpg
 
Nou, dat was dus EEN TOTALE MISLUKKING. De lijm is door de (laser)print getrokken. Dat had ik totaal niet verwacht. Je ziet waar het boek lag: zonder druk was het mogelijk goedgekomen, of met een dun laagje bison/fotolijm
IMG_0060.jpeg
IMG_0061.jpeg
IMG_0062.jpeg
 
Ik dacht: door de bijbel is het allemaal vast goed beschermd. Tja. Zo werkt het natuurlijk niet. Vandaag bij de drukker geweest en die beaamde dat sommige lijm er zo doorheen gaat. Gebruik een spuitbus, was ook zijn advies! Ik heb 3 meter nieuw water, eigenlijk beter dan eerst, want ik verkleinde de print (4 maal zo kleine golven)
 
Het nieuwe water, dat ik op een losse plaat wil leggen op de “olieverf golven”, voor nog meer mogelijkheden. Voor dlechts 7 eu drie vellen van 1 m x 35 cm. Wow!

2AB2CD98-A9D2-4692-ABF2-DA68E8980511.jpeg
IMG_0095.jpeg
IMG_0093.jpeg
BEF813A7-D58B-4C7F-8474-75A9EA5FC1FE.jpeg
 
Hallo Erik,
Is dat water niet wat "platjes"?
Ten tijde van de slag in de Denmark Streight wat het weer best pittig, met aanzienlijke golven tot gevolg.
Een egale rimpeling op het water lijkt me dan minder geschikt.
Vermits je plaat toch onder de meter blijft, is het zelf maken van je reliëf met mod-podge en andere watermodelbouwtechnieken geen optie?
 
Ik kan golven maken met Amsterdam gel. Anderzijds is dit schaal 1:6600. Dus 1mm gel is 6,6 meter hoogteverschil. Dat klinkt niet heel extreem. Het zal wel nog meer afleiden van de schepen en de papierlook weghalen (en ik sta in de papierstand met deze whatif). Ik zal eens op foto’s moeten kijken hoe ruw de zee was. Echt over de schepen heenslaan deed hij dacht ik niet. Schilderijen tonen een vrij rustige zee, eerder een metertje max, schat ik.
 
Posities van de schepen (Bismarck beschermde de Eugen, Hood voorop, beide kanonnen over stuurboord).proefjes met gel. Zeker wens ik schuimsporen achter de schepen. Het schuim droogt volgens mij wit op. Als je goed kijkt zie je tussen de potjes gedroogde Amsterdam gel. Ook liggen er waterpluimen klaar en de grote ontploffing. Hoe ga ik die monteren en schilderen?
IMG_0110.jpeg
IMG_0111.jpeg
IMG_0112.jpeg
 
De gel zit net rechts van het linker potje en breng je op met een spatel waarmee je een golfpatroon kunt imiteren
 
Hallo Erik,
Is dat water niet wat "platjes"?
Ten tijde van de slag in de Denmark Streight wat het weer best pittig, met aanzienlijke golven tot gevolg.
Een egale rimpeling op het water lijkt me dan minder geschikt.
Vermits je plaat toch onder de meter blijft, is het zelf maken van je reliëf met mod-podge en andere watermodelbouwtechnieken geen optie?
sowieso dank voor de tip! Iets plaatsen over het papier is een optie die ik uitprobeer, maar een papieren basis vind ik een must omdat ik claim dat dit een papieren model is
 
Nog wat gesnuffeld. Volgens mijn boek zijn dit foto’s van de slag. De zwarte rook is geen brand maar het salvo van de Bismarck. Ik noem deze zee redelijk rustig. Zie ook het hekwater. Dit is neem ik aan een foto vanaf de eugen, die dan toch flink voor de Bismarck uit vasrt. Ook de laatste foto van de Hood. Waarbij ik dan niet begrijp dat ik drie lopen op de pow zie, want dat was 4 2 4. Secundair if aa geschut?

IMG_0116.jpeg
IMG_0115.jpeg
image.jpg
 
image.jpg
Dat potje oranje was heeeel oud. Maar met wat tamitax20a thinner gaat het weer. Ook oud, want ik spuit al jaren niet meer sinds ik in de papierhandel zit. Toen eu 9.99 ben benieuwd wat je betaald.
 
Nu het verhaal. Gewoon een powerpoint. Wel aangepaste kaart (dat witte ding rechts) voor de goed oplettende lezer. Het toont een gezonken Bismarck op de coördinatoren van de Hood en gehalveerde afstanden om te passen bij mijn diorama. Dit kaartje komt van de PoW.

B91BA15E-29B7-488A-BF0B-ABB20DEA543E.jpeg
E3712F32-6E60-4241-887D-E4D4A077F0FF.jpeg
image.jpg
 
Back
Top