Zelf raketmotoren maken

Discussie in 'RaketModelbouw' gestart door marten2, 23 dec 2017.

 1. marten2

  marten2

  Lid geworden:
  23 dec 2017
  Berichten:
  1
  Locatie:
  ergens
  Ik ben van plan om zelf een modelraket te bouwen en zou het liefst ook zelf de brandstof maken. Ik zou dan een KNO3 + Suiker mengsel willen gebruiken. Ik heb hier het een en ander over opgezocht en zie dat de Nederlandse wet dit in principe wel toestaat. De meeste verenigingen raden het echter ten strengste af omdat er natuurlijk wel enig gevaar bij komt kijken. Hebben jullie hier enige tips voor of kennis over die mij verder kunnen helpen. Het gaat mij hier dan alleen om de brandstof, de regels over het bouwen en afvuren van de modelraket zelf zijn bij mij al bekend.
  Ik dacht dan aan zoiets
  of misschien aan zoiets

  Ik hoor graag commentaar hierop zowel positief als negatief!
   
 2. GJVO

  GJVO Forum veteraan

  Lid geworden:
  23 dec 2003
  Berichten:
  11.920
  Locatie:
  Weidenbach in de Eifel
  De man die je voor dit soort dingen moet hebben is Jan Hein Ramakers van Caveman Rocketry.
  JanHein op dit forum.
  http://www.modelbouwforum.nl/members/janhein.285/
  Maar hij is de laatste tijd niet zo actief meer hier, volgens mij was er een ongelukje gebeurd en kon ie een tijdje niets meer doen.
  Ik zou hem even een persoonlijk berichtje sturen, hij kan je helemaal wegwijs maken.
  En kijk uit he, het is gevaarlijker dan vuurwerk.

  Gert-Jan
   
  Laatst bewerkt: 27 dec 2017
  marten2 vindt dit leuk.
 3. specialpainter.nl

  specialpainter.nl

  Lid geworden:
  24 mrt 2012
  Berichten:
  2.191
  Locatie:
  Elst gld.
  Ter verduidelijking; ik heb in een draadje gelezen dat dhr. Ramakers NIET ernstig verwond is geraakt door het maken van raketbrandstof. Een zeer noodlottig ongeval tijdens een bbq is de oorzaak. Men benadrukte met klem geen wilde ''verhalen'' rond te strooien hieromtrent, dat zou dhr. Ramakers schaden en de algehele hobby.

  Zo, en dan nu het leuke gedeelte. eruuugggg gewaagd, spannend ,leuk en kwajongens achtig. i like it;) Zelf ben ik wat huiverig voor het zelf maken van brandstof, buiten dat heb ik de kennis ook niet, een man kan maar zoveel hobbies hebben he;) desalniettemin ben ik erg geïnteresseerd in het kleinere spul wat langzamer ontbrand en een langere, constante stuwkracht heeft. Idee voor op mini straaljagers die ik maak. Er zijn rapier rakeltjes in de verkoop geweest en ik heb zelfs nog een jetex motor inclusief brandstof en toebehoren. die ga ik gebruiken en laten vliegen. lijkt me een kwestie van tijd dat ik de brandstof op ga hebben en weer nieuwe nodig heb. vooralsnog lijkt dat een behoorlijk probleem helaas. Als er iemand is die meer weet of rapiers kan maken, dan verneem ik dit zeer graag.
   
 4. janhein

  janhein The First Aviators

  Lid geworden:
  10 aug 2003
  Berichten:
  1.782
  Locatie:
  Rottevalle
  als je meer wilt weten over rapier motoren dan kan ik je wel iets meer info geven. even pm mertje sturen
   
  crins vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina