Oproep Gebruik affiliate codes

Discussie in 'MBF Nieuws' gestart door Burp, 5 okt 2017.

 1. Justapoke

  Justapoke

  Lid geworden:
  9 dec 2012
  Berichten:
  544
  Oh ja?

  Laat ik nou zelf ook een tijdje een forum voor een club hebben opgezet en onderhouden.
   
 2. Roelof

  Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  20 aug 2003
  Berichten:
  26.026
  Locatie:
  Sassenheim
  Als je gaat vergelijken kennen hosting kosten veel uiteenlopende prijzen. Maar wat maakt het uit? Je maakt er een offtopic discussiepunt van omdat jij geen cent via dit forum mag verdienen met het aanprijzen van Bangood producten.
   
  ron van sommeren vindt dit leuk.
 3. prop-er

  prop-er

  Lid geworden:
  18 sep 2004
  Berichten:
  4.825
  Locatie:
  Moordrecht
  Lekker egocentrisch verhaal weer. Laat even weten als je klaar bent met het pissen tegen het forum. Tot die tijd sta je bij mij op de negeerlijst. Doeg!

  P.S.: Dit bericht was NIET aan Roelof gericht, maar sloeg op een verwijderde post die daarvoor stond.
   
  Laatst bewerkt: 12 okt 2017
  ron van sommeren, Burp en alm vinden dit leuk.
 4. Student

  Student Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  5 jan 2008
  Berichten:
  12.391
  Locatie:
  Rotterdam
  ja.. een club forum is exact vergelijkbaar met dit forum gelukkig..
  de gebruikers zijn ook vergelijkbaar.. met even uiteenlopende achtergronden en kennisniveau's..
  de software van het clubforum zal waarschijnlijk ook hetzelfde zijn geweest, om de vergelijking compleet te houden.

  laten we er voor het gemak gewoon even uitgaan van het feit dat iedereen zijn best doet, niemand "genaaid" wordt, maar dat de feiten gewoon zijn zoals ze zijn.
  - Een forum is een "huis" met eigen regels. Die heb je te volgen, en gelden voor iedereen.
  Kuddegedrag is geen reden om de regels niet te volgen, je wordt nog steeds zelf aangesproken.
  - Appels en peren zijn niet vergelijkbaar.
   
  Arnold 85, ron van sommeren en Burp vinden dit leuk.
 5. Rhelie

  Rhelie Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

  Lid geworden:
  16 sep 2004
  Berichten:
  9.459
  Locatie:
  Nootdorp
  Mensen houden er nu eenmaal niet van om terechtgewezen te worden, kijk maar naar de Politie, de grootste pispaal van Nederland. De overtreders weten het altijd beter.
   
  Evert C. vindt dit leuk.
 6. Bob Hagendijk

  Bob Hagendijk

  Lid geworden:
  21 aug 2017
  Berichten:
  7
  Locatie:
  Almelo
  Ik snap het niet. Het mag niet. Er is meerdere keren uitgelegd waarom. Handhaven ipv in discussie blijven gaan. Er is er maar 1 die klaagt, niet teveel tijd aan besteden.
   
  rubenbosman vindt dit leuk.
 7. brutus

  brutus Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

  Lid geworden:
  18 nov 2008
  Berichten:
  17.720
  Locatie:
  Oldeberkoop
  Ook 20.000+ gebruikers (waarvan een deel elkaar regelmatig in de haren vliegen)? Of zo'n babyforumpje zoals Jetforum of Varioforum, met een paar honderd leden en 1 post per week?

  Verkeersvliegers moeten ook niet zo over het paard getild zijn, want jij hebt een modelvliegtuigje en jij weet dus dat een vliegtuig besturen geen reet voorstelt, toch?

  Zoals ik al zei, uit de lucht gegrepen....
   
  ron van sommeren vindt dit leuk.
 8. Justapoke

  Justapoke

  Lid geworden:
  9 dec 2012
  Berichten:
  544
  Jullie maken er toch zelf een discussiepunt van door dingen als kosten voor het forum als reden aan te geven, deze schromelijk overdrijven, en over “leveranciers die een doorn in het oog zijn” etc. te beginnen?

  De hele discussie hier gaat over het feit dat jullie maar al te graag censuur plegen ten aanzien van leveranciers, simpelweg omdat er door het forum geen geld aan verdient wordt.

  Daar waren we eigenlijk al uit, zie een paar posts terug eerdere reactie op burp. Punt.

  In het verleden Hobbyking, heden dus Banggood. En dat dan dus nog los gezien van het hele affiliate verhaal.

  Als ik zo naar de spullen in je sig kijk dan zal je er zelf misschien nooit kopen Roelof, maar ik neem aan dat jullie toch wel in de gaten hebben dat Hobbyking op z’n retour, en BG “the new King” aan het worden is?

  Maar goed, als jullie het idee hebben dat het min of meer wegjagen van gebruikers die een heel groot marktaandeel vertegenwoordigen uiteindelijk méér $$$ aan advertentiekosten gaat opbrengen.. be my guest.
  Dat een bedrijf affiliate in zet wil niet zeggen dat ze op den duur ook niet gaan adverteren. Op RCG doen ze het immers ook. Maar als ze straks nagenoeg geen dataverkeer meer van MBF af zien komen, lijkt het me sterk dat ze het alsnog zien zitten?

  Misschien een leuk idee als wij, die zo graag “leveranciers aanprijzen” in plaats van dit

  https://www.bangnogood.com/ZOHD-Nan...ane-PNP-With-Gyro-p-1168297.html?rmmds=search

  Het volgende keer maar zo in een post zetten?
  https://www.google.nl/search?&q=zohd+nano+talon

  Is nog sneller gemaakt ook. Tot aan de = plakken, en de naam + er in tikken. En de lezer is toch mooi wél geholpen. Loopt google weg met de clicks. ;):D

  Wat heeft er overigens tot geleid dat HK op den duur wél is gaan adverteren hier? Ooit er aan gedacht dat een toch redelijk druk bezochte review (22000+) als deze er misschien wel een flink stukje aan mee geholpen heeft?

  Ooit er aan gedacht dat jou geliefde winkelier misschien wel eens wat extra omzet heeft gehad, door een lullige video van mij, belangeloos met toevallig best wel veel hits?

  Zo maar wat voorbeeldjes gepakt.. en ik ben slechts een klein radertje in het geheel.

  Het forum, de hobby en de groei van de markt.. we maken het z’n allen.

  Als je dat niet wil zien.. of het belang van meetbaar dataverkeer weg wuift.. ja dan ga je op den duur je eigen ramen ingooien (vroemm)


  Afgelopen tijd eens naar het aantal nieuwe posts in de rubrieken vliegtuigen electro, fpv en multirotors etc. gekeken. Triest om te zien hoe weinig daar gepost wordt.

  De andere fora floreren op dat gebied, dus jammer dat dat hier op een dood spoor zit. Het forum heeft de gebruikers harder nodig dan de gebruikers het forum, die gaan gewoon elders heen.

  En dat is de essentie, als je het complete verhaal niet ziet, en alleen gaat lopen zeiken over kosten (waar ik tot vorige week vreemd genoeg niet over hoorde klagen) en ten koste van alles er direct een probleem van maakt als blijkt dat gebruikers een graantje mee pikken..

  En nee ik reageer niet omdat die anderhalve knaak mij zogenaamd hoog zit, hou nou toch op!

  Nee ik zit net zo goed niet op forumvervuiling te wachten, maar alles over één kam scheren, direct in de paniek schieten over een paar centen, volledig onterecht een aantal posts verwijderen, en gelijk alles maar weer verbieden is géén doordachte oplossing. En daar gaat het me om.

  Die plaatselijke winkeliers profiteren uiteindelijk ook van snelle ontwikkelingen en een groeiende markt voortkomend uit de andere kant van de wereld.
  Zo slecht is het allemaal niet.

  Je kan er natuurlijk voor kiezen een bepaald segment dus niet te bedienen, dat is een keuze.
   
  Laatst bewerkt: 14 okt 2017
 9. Justapoke

  Justapoke

  Lid geworden:
  9 dec 2012
  Berichten:
  544
  Ja juist..

  Nee natuurlijk is een clubforum niet vergelijkbaar, nogal wiedes.. had ik dat er echt voor de duidelijkheid bij moeten zetten? :confused:
  Daar kijk je er gewoon maanden niet naar om als het eenmaal loopt, en moderatie is te verwaarlozen.

  Uiteraard snapt iedereen dat met een groot aantal bezoekers je meer werk hebt met moderatie, daarom heeft MBF er ook een batterij rondlopen.

  Maar onderhoud, backups e.d. zijn via scripts gewoon in te stellen. Daar ga je echt niet dagelijks bovenop zitten. Automatisatie noemen ze zoiets dacht ik.
  Zelfs moderatie kan je voor een deel automatiseren.


  En uiteraard kan ik het werk van de mods waarderen, maar nu niet alles meteen groter maken als het is jongens, je mag in je handjes klappen met een drukbezochte website, zeker als dan ook nog eens de gebruikers zelf de content aanleveren! Hoe gemakkelijk kan het eigenlijk zijn?!!

  De hoster via whois even opgezocht maar Oxilion vermeld geen prijzen. Kan best wat duurder zijn dan het gemiddelde, maar schandalig veel kunnen ze niet vragen. Anders prijzen ze zich uit de markt / zit je gewoon bij de verkeerde.

  Dataverkeer hoofdzakelijk binnen NL (amx-ix) dus dat valt allemaal reuze mee. Al die lappen text die hier worden gepost verstoken geen drol, dan heb je bewegend beeld wat tegenwoordig allemaal voor rekening van Google komt, rest die sloot aan afbeeldingen die dan intern staan, waar je dan nog over kan discussiëren. Maar een fatsoenlijke fotograaf schiet tegenwoordig al plaatjes van 100 megapixel of wat, wat resulteert in RAW bestanden van ruim 300mb. Die halen hun schouder op en lachen nog om die MBF bibliotheek.

  Zo maar wat dingen die gewoonweg redelijk moeten kloppen.. maar ik zal het allemaal wel weer volledig uit de lucht gegrepen hebben..

  Als het allemaal zo veel kost, en het niet rendabel is kan de eigenaar het toch altijd nog gratis van de hand doen? Denk dat er best mensen te vinden zijn die het stokje graag overnemen. Maar uiteraard snapt iedereen dat zoiets never nooit niet gaat gebeuren. ;)

  `Nee ik post dit niet om het forum af te kraken, af te zeiken of wat dan ook, ook ik ben weer eens niet diegene die in iemands haren vliegt. maar iets of wat nuancering is gewoon op z’n plaats, alles als onzin afdoen kennen we zo onderhand wel. :bye:
   
 10. HeliKoper

  HeliKoper Vriend van modelbouwforum.nl

  Lid geworden:
  19 okt 2006
  Berichten:
  654
  Locatie:
  Guinea-Fowl-City
  Hoe langer het verhaal, hoe slechter de argumenten...

  Affiliate codes mag niet. Punt.

  Een forum is nu eenmaal een dictatuur waar je vrijwillig instapt. Take it or leave it. Ikzelf ben ook niet met alle regels blij, maar zo is het leven :)
   
  ron van sommeren vindt dit leuk.
 11. hobbyist

  hobbyist Vriend van modelbouwforum.nl

  Lid geworden:
  10 mrt 2009
  Berichten:
  1.193
  Locatie:
  Noord Brabant
  Duidelijk geen verstand van hoe het internet in elkaar zit.

  Whois, geeft de domeinregistratie weer, niet waar een site wordt gehost.
   
 12. Roelof

  Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  20 aug 2003
  Berichten:
  26.026
  Locatie:
  Sassenheim
  Ja, omdat jij het niet snapt dat jij gratis gebruik maakt van een forum dat naast de hosting kosten ook licentiekosten en een hoop werk kwijt is dat deels betaald wordt door adverteerders uit de modelbouw en vrienden. Je vind het dan geheel terrecht dat jij uit naam van Bangood geheel gratis en zelfs door hun betaald reclame mag maken?
  En mocht je het niet weten, de mods vangen hier niets voor dan alleen maar de ellende en vermoeidheid van figuren zoals jij.

  En ook hier zit je verkeerd. We hebben niets tegen het direct linken naar producten op welke site dan ook als hiermee het goed bedoeld is om een interessant product onder de aandacht te brengen of een ander te helpen in zijn zoektocht. Het (actief) linken middels betaalde links en eventueel youtube betaalde video's willen we gewoon niet omdat het simpelweg niet eerlijk is aan diegene die wel het forum steunen. Maar ik geloof dat we we je dat al vele malen uitgelegd hebben....
   
  ron van sommeren vindt dit leuk.
 13. alm

  alm

  Lid geworden:
  20 jun 2015
  Berichten:
  413
  Locatie:
  Hellevoetsluis
  Ik zou zeggen, Justapoke als je het zo goed weet en wil laten zien dat het ook anders kan, zet dan zelf een forum op en probeer datgene wat je hierboven allemaal verkondigd in de praktijk te brengen. Hier zijn we slechts te gast en hebben het te doen met wat men ons aanbied en toestaat.
   
  ron van sommeren vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina