Wat gebeurt er als een land failliet gaat?

Discussie in 'De Non-Modelbouwkroeg' gestart door bdoets, 26 sep 2011.

  1. rc_drifter

    rc_drifter

    Lid geworden:
    2 jun 2011
    Berichten:
    150
    Locatie:
    Balen
    Onze leerkracht adminstratieve vorming ( ik leer Kantoor), zei als Griekenland failliet gaat gaat heel Europa eigenlijk failliet, daarom willen ze waarschijnlijk Griekenland uit de Eurozone.
     
  2. Burp

    Burp Administrator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    30 jan 2005
    Berichten:
    14.076
    Locatie:
    Zaandam
  3. sandermt2

    sandermt2 Guest

    Griekenland willen ze absoluut niet uit de Eurozone. Althans niet op korte termijn. Als Griekenland uit de Eurozone verdwijnt, keert ze terug naar haar oude munteenheid, de Drachme.
    Griekenland zou dan haar schuld moeten afbetalen in Drachme, terwijl die schuld in Euro is. De Drachme is véél minder waard dan de Euro, dus dan kan Griekenland haar schuld zeker weten niet afbetalen, en komen er nog meer problemen.

    Andere mogelijke oplossingen, met minder nadelige gevolgen zijn:

    1) Duitsland (Europa) scheldt de schuld van Griekenland kwijt: dat is wat nu aan het gebeuren is. Verschillende landen kopen staatsschuld van Griekenland
    2) Het IMF (Internationaal Monetair Fonds) steunt Griekenland: dit is ook voor een (klein) deel gebeurd, maar het IMF heeft gewoonweg niet genoeg budget om dit volledig op te lossen.
    3) Duitsland verlaat de Eurozone, en niet Griekenland! Duitsland is de grootste schuldeiser van Griekenland, maar als ze de Euro verlaat, zal haar economie in Mark net erg veel groeien. De Duitse economie staat doorheen de geschiedenis bekend als een erg sterke, die zich zelfs na de grootste dieptepunten kan herstellen.
     
  4. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    29.332
    Locatie:
    halverwege Tiel & Nijmegen, tussen Maas & Waal
  5. markioo

    markioo Forum veteraan

    Lid geworden:
    21 dec 2007
    Berichten:
    6.443
    als land failliet gaat en miljarden krijgt van buurlanden
    dan koop je toch onnodige wapens
    te gek voor woorden,
    van onze belastingcenten nog wel


    Griekenland koopt tanks
    ATHENE - Het Griekse leger wil 400 M1A1 Abrams-tanks overnemen van de Verenigde Staten. De kosten zouden in de honderden miljoenen lopen.


    [​IMG] Foto: reuters
    Dat schrijft het Griekse vakblad Hellenic Defense & Technology, meldt RTL nieuws. De precieze kosten zijn niet bekend, maar één tank zou zo'n 3,2 miljoen kosten. De Amerikaanse regering zou binnenkort akkoord gaan met de deal.




    De aankoop is opmerkelijk aangezien Griekenland op de rand van een faillisement staat en flink moet bezuinigen. De Griekse bevolking ging woensdag de straat op om te protesteren tegen de plannen van de regering.
     
  6. hobbyist

    hobbyist Forum veteraan

    Lid geworden:
    10 mrt 2009
    Berichten:
    5.302
    Locatie:
    Noord Brabant
    Deze keuze is natuurlijk gemaakt om straks de schuldeisers buiten de deur te houden.
     
  7. bdoets

    bdoets Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    6 aug 2006
    Berichten:
    9.335
    Locatie:
    Harderwijk
    Dit bericht verraste mij gisteravond nogal. Ik checkte het op Internet, en ik kwam het op nog een paar plekken tegen. Morgen eens zien wat de Volkskrant erover schrijft, dacht ik.
    Vanmorgen de Volkskrant uitgeplozen... helemaal niks! VK.nl óók niks. Terug naar Internet. Iets zorgvuldiger kijkend, blijken alle berichten over deze aanschaf te komen uit ietwat lawaaiïge media, zoals RTL nieuws, de Telegraaf en Elsevier. Van de doorgaans door mij als betrouwbaar beschouwde media is er tot dusver geenéén die dit bericht meldt, en de andere hebben het over het algemeen van elkaar overgenomen.

    Dus, even adempauze... zou best kunnen dat Hellenic Defense & Technology dit inderdaad heeft gepubliceerd, maar wat is dat voor een blad? Het heeft kennelijk geen website. Kan best een nationalistisch wapenclubje zijn. Als er vanavond en morgenochtend weer niks over wordt vermeld in betrouwbare media als het NOS journaal, de Volkskrant of de NRC... dan is het gewoon een internet hoax.
     
  8. bdoets

    bdoets Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    6 aug 2006
    Berichten:
    9.335
    Locatie:
    Harderwijk
  9. DJLeonardo

    DJLeonardo

    Lid geworden:
    24 jun 2009
    Berichten:
    2.210
    Locatie:
    Bollenstreek
    Als de Grieken het al van plan waren gaat het vast niet door met al die bezuinigen. Want dan hebben de Grieken pas een reden om de straat op te gaan.
    Aan de andere kant, als die 25% niet belasting betalende grieken dat wel zouden gaan doen zou misschien het tekort opgelost kunnen worden en zouden die tanks er waarschijnlijk ook nog af kunnen. (al vraag je je af wat een land als Griekenland met tanks moet met al die eilandjes :p)
    Dus ja, dat zal toch wel een grap zijn he.
     

Deel Deze Pagina