Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
Model wordt idd wat zwaarder maar ik denk dat dat vrij weinig is... De servos zullen nu rond het zwaartepunt komen en als ze in de romp zitten schat ik 80 mm er voor dus 12 (6 gram per servo) x 80 gedeeld door 210 (lengte van de neus + 50 mm locatie zwp tov de voorlijst vleugel) is 4 - 5 gram extra lood in de neus...
Cheers
Bart
Bart/Loet,
op wat voor procentuele dikte denk je uit te komen om de servo in de vleugel kwijt te kunnen en wat voor profiel ga je gebruiken? Om laminaire blazen te voorkomen lijkt het zinvol om op het verdikte deel turbulatoren te plaatsen, mogelijk ontketen je een nieuwe rage, de root-turbulator. Wel zou ik het verdikte deel zo klein mogelijk houden (kun je de servo’s niet boven de romp plaatsen met hiertussen een multiplex spant o.i.d), dat geeft ook de kleinst mogelijke massa traagheid om de rol-as)?
Het gewichtsnadeel lijkt inderdaad mee te vallen, ik wist niet dat de koperen delen van de XXlite 3-4 gram wegen (Kristof wanneer kom je met een koolstof versie?).
Bas
bas , ik hou het bij koper, heb eerst met holle buisjes geprobeerd zoals de flow maar dat vond ik maar niks , brak snel bij het buigen ervan.
een minimum aan extra gewicht rond het zp boeit me niet erg...
Kristof,
ik heb ooit een keer een artikel gelezen over hoe ze dit soort vormen van koolstof maakten. Er werden geimpregneerde koolstof rovings door een alumunimum buis getrokken en dit werd in de juiste vorm gebogen. Na uitharding werd het aluminimum verwijderd (zuur?).
VEEL te VEEL werk voor een kleine gewichts besparing, dus niet zinvol voor massa produktie.
Bas
bas,
zoals gezegd te veel werk en een roving alleen zou ik nooit betrouwen, barsten, en is ook niet stijf wanneer er bochten aan te pas komen, en kous erond zou helpen maarja...
en die van mij dan heb je daar niet voor kunnen bedenken ;-)