Armortek Centurion Mk 6/2 (1/6)

dat is ook geen kleintje :o
met denkbeeldig de geschutskoepel erop, denk ik dat hij maar net in je auto zal passen (Erika slokte al behoorlijk wat ruimte op :rolleyes:)

of laat je de Centurion achter je aan rijden naar de meetings??? :p:p:p:p

groet,
Hoogvlieger
 
@ Hoogvlieger: De Centurion is werkelijk een monster van een tank, echt een groot beest. En ja, hij is zelfs groter dan Erika. :p
Maar dit is helemaal geen probleem om 'm in de auto te krijgen hoor. De loop zal wel bijna tegen voorruit komen maar dat neem ik er graag bij. :D
 
Het voordeel is daarbij natuurlijk wel, dat je altijd vrij baan krijgt. D'r is natuurlijk geen enkele automobilist, die dan vóór je blijft rijden.
 
dit is erger
[URL="
Tank in City WTF new video 2013!!! - YouTube[/URL]
je zou dan maar met je rc tank in je achterbak langs rijden als die gek op je af komt...

helaas ben ik de originele link kwijt (is wat meer compleet) maar dit toont evengoed aan wat een tank kan aanrichten...
 
Laatst bewerkt door een moderator:
@ Hoogvlieger: eventjes Apeldoorn bellen? :D

-------------------------------------------------------




Mannekes, de Centurion is z'n eerste bouwplaats ontgroeid en is daarom nu naar z'n heftafel verhuisd.
Dit wil zeggen dat het 'lichte' werk gedaan is en we vanaf heden aan het serieuze werk gaan beginnen.
M.a.w. de tank zal weldra door z'n grote gewicht niet meer te tillen zijn.
Het inbouwen van de motoren, de 24 volt stroomvoorziening, het geluid en de rookinstallatie, zullen binnenkort te sprake komen.
Maar eer het zo ver is zullen de mannen eerst de spatborden volledig afwerken (en daar is nog héél wat werk aan) zodat we dan daarna de rupsen op de wielen kunnen leggen.

Kortom, er staat de komende tijd heel wat te gebeuren in de Werkstatt.



De Centurion heeft nu z'n eigen stek:

182_zps4e4127f9.jpg


183_zps1557adba.jpg


184_zps6159c3d6.jpg
 
Een stukje autoweg... .

Omdat ik de ondergrond even belangrijk vind als de tank zelf, heb ik -net als ik bij Erika heb gedaan- de heftafel onder handen genomen.
Na enig wikken en wegen besloot ik om het tafelblad de look te geven van een stuk autoweg mét vangrails.

De foto's:

186_zpsb2eedd40.jpg



185_zps72258d89.jpg


De middelste stippellijn kan ik nu als een referentie gebruiken wanneer ik de Centurion achterwaarts de tafel op rijd.
Als ik tijdens het oprijden nu met de trekhaak deze lijn volg dan ben ik zeker dat de tank mooi in het midden van de tafel staat. Slim hé. ;)

De zes witte stippen die zich aan beide zijden van de middellijn bevinden zijn de verzonken koppen van de bouten waarmee de houten topplaat aan de heftafel is vast geklonken.
Deze stippen vormen precies de middellijn van de rupsen (jaja, hier is over nagedacht hoor :D ).



Wordt vervolgd,
 
De Centurion heeft nu z'n eigen stek:
Grappig die Engels - Duitse bezetting van de Centurion :)

Inmiddels ben ik met WOT een beetje synchroon bezig, zojuist de Black Prince (zie onder) doorgespeeld naar de Caernarvon heavy tank tier 8. Veel bouwplezier weer!



Hieronder de Centurion in WOT (alweer 40 miljoen gamers)

 
@ Ashikaga: Daar had ik ook al zitten over nadenken maar er moet over elke hendel nog een beschermkap komen, dus zullen ze voor een eventuele vijand niet meer zo gemakkelijk toegankelijk zijn. ;)
 
Een ideetje voor de camo...

Er is momenteel nog voor maanden werk aan de centurion maar toch zit ik nu reeds m'n hoofd te breken over z'n latere afwerking.
Meer bepaald het camo-schema intrigeert mij en ik had al enkele ideetjes tot ik vandaag deze foto tegenkwam:

-Tanks-Camouflage-Centurion-Hd-Wallpaper--_zps01c5b7b4.jpg

De centurion zal dan ook met deze kleurstelling uitgerust worden. Mooi hé? :D
 
Schitterend !

Ik kreeg op mijn 6e een DieCast Centuriontank waar je een luciferhoutje in de loop kon duwen om die dan naar achteren te drukken en op een knopje bovenop kon drukken om m af te schieten. Ongeveer dezelfde kleurstelling :)




.
 
Laatst bewerkt:
Bedankt heren. :)


@ Bram: ik denk dat dit een infraroodlamp is. ;)



---------------------------------------------------------------------


Vervolg,



196_zps34481c9b.jpg



197_zpsab714a46.jpg



198_zps300ebdf8.jpg



To be continued... .
 
Dat is een mooie camo Droop, daar rechts van de loop, een giga zoeklicht or what?

Dat is inderdaad een zoeklicht. Zowel voor wit licht als infrarood.
Het infraroodfilter moest er handmatig opgezet worden.
Eén van de richtmiddelen was een passieve infrarood-kijker die tot ongeveer 1000 effectief was. Tot begin jaren '70 redelijk effectief, later, met de opkomst van helderheidsversterkers en warmtebeeldkijker absoluut ouderwets geworden.
Men kon kiezen uit 3 wijzen van opereren:
1 compleet passief: Geen schijnwerpers gebruiken en alleen vertrouwen op de (passieve) infrarood richtmiddelen; nadeel: effectieve dracht ongeveer 500 meter.
2 Passief/actief: de ene tank zette zijn infrarood-zoeklicht aan en bestreek het gevechtsveld, daardoor kon een andere tank (met alleen passief infrarood) toch nog goed gericht vuren; Nadeel: de "schijnende tank" geeft zich bloot en het vereist goede coordinatie (dus ook radioverkeer) om een doel te vinden.
3 compleet actief: Een tank gebruikte zijn infrarood zoeklicht om zelf de doelen op te sporen. Nadeel: de tank geeft zich bloot. Maar dat deed hij ook met de mondingsvlam, dus... Voordeel: snel en redelijk effectief tegenover een vijand die niet de beschikking heeft over nachtrichtmiddelen. (De Chinezen in Korea bijvoorbeeld)

Russische tanks hadden tot en met de T64 en de T72 ook een zoeklicht op de toren.

De AMX-13 (het kanon op rolschaatsen) had er ook een. Vreselijk apparaat. Werkte niet vaak en als het werkte was het justeren ervan een helse klus. Als commandant van zo'n ding ( 1978 ) had ik een bloedhekel aan nachtschieten met zoeklicht.

De Leopard I had ook nog een zoeklicht. De Leo Iv zou warmtebeeld krijgen. Voorbereidingen hiervoor waren al getroffen, maar het is er nooit van gekomen. De Leo II kreeg geen zoeklicht mee. Men was toen overgeschakeld op warmtebeeldkijkers die een veel hogere resolutie hadden en compleet passief werkten.

En zelfs de YPR-765 PRI had (in de beginjaren) een zoeklicht op de toren. Ook met wit- en infrarood licht. Is snel vervangen door HV-apparatuur en later Warmtebeeld.
In 1980 in Libanon kreeg ik op mijn YP-408 ook zo'n YPR-zoeklicht, omdat het standaard zoeklicht van de .50 te zwak was. Het enige nadeel van het YPR-zoeklicht op de YP-408? De motor moest minimaal 1.800 toeren blijven draaien, anders zoop het zoeklicht de accu binnen de korste keren leeg...
 
Back
Top