Automatisch tank station

Discussie in 'Turbine aangedreven' gestart door Tadango, 29 apr 2017.

  1. brutus

    brutus Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    24.493
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Oh... je bedoelde het verbruik van 3L in 7 minuten... :D (ben niet aan turbines gewend....).

    Maar 2 minuten is inderdaad nog steeds vervelend lang, helemaal als je de tank niet kunt zien...

    Alternatief zou je ook nog natuurlijk de lompe manier van het paard achter de wagen spannen kunnen toepassen: de Arduino eerst het ding leeg laten trekken, en dan op de flowcounter een vastgestelde hoeveelheid er in laten pompen. Heeft ook haken en ogen, en kost een hoop tijd, maar is wel tamelijk bedrijfszeker....

    Ik kan niet in jouw toestellen kijken (weet dus niet hoe mooi of practisch e.e.a. nu zit) maar persoonlijk zou voor mij de verlengde ontluchting de oplossing zijn. Geen gedoe met herprogrammeren, loggen, meetwaardes analyseren, maar domweg dat ene toestel aanpassen aan een principe wat bewezen op andere kisten werkt...

    Maar ja, wie ben ik?
     
  2. Dirk Kipka

    Dirk Kipka

    Lid geworden:
    29 apr 2019
    Berichten:
    4
    Locatie:
    Aachen
    Hallo
    do you have same more information for me....such as a schamatic and the code for the arduino.
    which H bridge do you use......
    i like your work and would like to build this too.......
    Greets Dirk
     
  3. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.790
    Locatie:
    Groningen
    Hi dirk (saw you PB on Rc-network also) and the said news is no, i don't have more info... except this:
    - Code: https://github.com/RealTadango/Electronics/tree/master/TankStation
    - Flow sensor: https://www.conrad.com/p/bt-bio-tech-fch-m-pp-lc-low-flow-flowmeter-corrosive-chemicals-npn-155374

    H-bridge is a cheap version (5A version should be fine). Pressure sensor is the most critical, but i found one i had laying around (no idea what type) and i am probably using it completly wrong. I created the opamp part by trial and error, a better sensor is on the todo list but the right sensor is hard to find.

    LCD and buttons come from an old charger so it is interfact much more difficult then needed. Code can be adapted to a simple setup.

    There was someone who redesigned my work and made a better version with other parts, by never got the final update.
     
    Dirk Kipka vindt dit leuk.
  4. Dirk Kipka

    Dirk Kipka

    Lid geworden:
    29 apr 2019
    Berichten:
    4
    Locatie:
    Aachen
    Hi
    Thanks a lot......but i have questions about the chematics
    Pinout Pro Micro
    A1 Batterie
    A0 Pressure Sensor
    2 Flow Sensor
    5 Motor PWM
    6 Motor Direction

    X Button (Start) ??????????
    X Button (Menu)???????????
    X Potentiometer PWM ????


    Grüsse Dirk
     
  5. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.790
    Locatie:
    Groningen
    The buttons are mixed with the LCD pins (i re-used an old LCD module). PWM is done through the menu, not on a pot (so old fashion ;))
     
  6. Dirk Kipka

    Dirk Kipka

    Lid geworden:
    29 apr 2019
    Berichten:
    4
    Locatie:
    Aachen
    1 last question...i hope

    which is the Digital PIN for the Switch who serve the MENU

    I didnt find it in the Arduino script
     
  7. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.790
    Locatie:
    Groningen
    See the readBtn function. There are 4 buttons used:
    btnUp: increase value, start filling
    btnDown: decrease value, start emptying
    btnEnt: Step through menu, stop pumping
    btnEnt2: Go to start menu, stop pumping

    All are read through the combination of 3 of the LCD pins. You should change that by reading 4 digital pins and calling the functions.
     
    Dirk Kipka vindt dit leuk.
  8. Dirk Kipka

    Dirk Kipka

    Lid geworden:
    29 apr 2019
    Berichten:
    4
    Locatie:
    Aachen
    Super danke dir ..hast mir echt weitergeholfen....
    Thanks a LOT

    Gruß Dirk
     
  9. benovitch

    benovitch

    Lid geworden:
    20 apr 2005
    Berichten:
    426
    Locatie:
    België/Nieuwkerken Waas
    Waarom heb je de LCD niet met I²C gedaan spaart een hoop pinnen? Heb je toevallig de files van de behuizing die je hiervoor hebt gemaakt?
     
  10. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.790
    Locatie:
    Groningen
    Ik heb gebruikt wat ik had liggen. Daarnaast heeft zo'n micro veel aansluitingen en heb je weinig nodig.
     
  11. e.rukkers

    e.rukkers

    Lid geworden:
    24 mrt 2005
    Berichten:
    1.260
    Locatie:
    wichmond
    ik vind dit een interessant project. ben een poging bezig om hem na te maken.
    ik wil hem alleen op een i2c lcd aan sluiten.

    en hoe kom ik er achter hoe de drukknoppen moeten worden aangesloten ?

    gr erik
     
  12. Digitech

    Digitech

    Lid geworden:
    16 mrt 2011
    Berichten:
    635
    Locatie:
    Heerlen
    Erg Mooi Herman
    tip : als je nu een restrictor gebruikt in de retour leiding en meet VOOR de restrictor kan je ook tanks in serie vullen.
    zodra vloeistof de restrictor raakt en er door gaat stijgt de druk enorm en je weet dan zeker dat ze vol zijn.
     
  13. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.790
    Locatie:
    Groningen
    Tanks in serie werkt nu ook prima. Kwestie van een delay in ml instellen te grote van de eerste tank. Pas daarna gaat hij meten. Dat gebruik ik nu voor het purgen van de uat.

    Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
     
  14. 4Unlimited

    4Unlimited

    Lid geworden:
    16 apr 2021
    Berichten:
    61
    Locatie:
    Lichtenvoorde
  15. raymon

    raymon Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2003
    Berichten:
    6.275
    Locatie:
    Creil vlieg bij lvc emmeloord
    Nog mensen die hier mee bezig zijn geweest?
    Lijkt me wel handig.
    Met name de auto afslag flow meter is leuk maar niet heel belangerijk.

    Benieuwd of er mensen mee door gegaan zijn. En mischien in combinatie met aliexpress wat hebben bedacht?
     
  16. Tomar

    Tomar

    Lid geworden:
    14 okt 2002
    Berichten:
    86
    Locatie:
    Enschede
    Bij interesse kan ik deze aanbieden als bouwpakket inc behuizing. Echter excl accu en pomp
     

    Bijgevoegde bestanden:

Deel Deze Pagina