beeldscherm aanpassen aan grootte

Discussie in 'De Non-Modelbouwkroeg' gestart door Bullet3030, 13 jan 2011.

  1. Cheeta

    Cheeta Forum veteraan

    Lid geworden:
    8 jul 2003
    Berichten:
    9.502
    Locatie:
    Nieuwegein
    dit heeft niet met jouw systeem te maken maar met die sites.

    helaas kiezen sommige sites dus voor vaste breedtes waardoor je problemen krijgt...............................................................................................

    agjah we zullen nog geduldig een paar maanden wachten op waarvoor we dit nu ook alweer precies hebben.

    je past nu alleen je beeldvulling aan echter sites die dan wel goed geprogrammeerd zijn zoals tweakers.net hebben dit probleem niet.

    ik heb dan ook het gevoel dat we weer naar statische websites toegaan in plaats van dynamisch.

    BACK IN TIME... back to the old shitty web.
     
  2. Ad Bakker

    Ad Bakker In Memoriam

    Lid geworden:
    20 feb 2009
    Berichten:
    10.153
    Locatie:
    Barendrecht (NL)
    Het heeft allemaal wel een behoorlijk negatieve ondertoon, zeg.
    Ik heb helemaal geen behoefte aan een "breed" forum, ondanks het feit dat ik een full HD scherm heb. Vanwege kosten en de duur van het laden van pagina's zijn foto's toch beperkt tot 640 pixels. Wat heb ik dan aan een bredere forumpagina?. Op het plaatje hiervoor kan je zien wat Marktplaats doet. Alleen de bovenregel past zich aan aan de breedte van het window, de rest heeft gewoon een smal beeld, onafhankelijk van de breedte van het window.
    En dan kan je wel naar andere sites gaan zitten wijzen "die dat wel doen", maar wat voor toegevoegde waarde heeft dat dan?

    Ik begrijp al helemaal niet wat je bedoelt met:

    "helaas kiezen sommige sites dus voor vaste breedtes waardoor je problemen krijgt........."

    Wat voor problemen dan, ik zie ze niet.

    Groet,

    Ad
     
  3. wilbert.v/d.berg

    wilbert.v/d.berg

    Lid geworden:
    16 mrt 2009
    Berichten:
    1.658
    Locatie:
    Barneveld

    waarom geef je altijd robert de schuld, want dat doe je wel alleen met wat woorden eromheen praten!
    robert probeert probeert heus zijn best wel te doen om de boel voor elkaar te hebben!!
     
  4. Baggeraar

    Baggeraar

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    25.078
    Locatie:
    H&NF
    Heren, wat een gedram over scherm breedte.

    mijn scherm is 34 cm breed.
    Heb de internet tabbladen op 31 cm met links in de vrije ruimte de snelkoppelingen op het buroblad in zicht.
    De vensters met berichten van het MBF zijn 28 cm breed, met een wit kader aan iedere kant van ca 1 cm.
    Blijft er nog over een "nutteloze" lichtgrijze rand van 0.5 cm.

    Prima leesbaar.

    Kan het ook op volscherm zetten, dan is het berichtvenster ook 28 cm breed, enkel de grijze "rustgevende" rand bijna 2 cm aan iedere kant.

    Ook Prima leesbaar.

    Als je scherm breder is kan je als je "ctrl" vast houdt de breedte veranderen door met je muiswiel te scrollen.
     
  5. Bullet3030

    Bullet3030

    Lid geworden:
    7 jun 2010
    Berichten:
    1.027
    Locatie:
    Heemskerk
    Als toppic starter grijp ik even in.Ik wil niet dat door een probleem van mij een hele discussie onstaat over wat goed is en wat niet.Dit was totaal de opzet niet en ook zeer onbelangrijk.Offtoppic ook!!

    Ik had een probleem met de weergave van windows op 15inch naar 22 inch.
    Ook de browser valt hieronder.Als ik dit beeld van 15inch op 22inch zo had willen laten had ik geen nieuw beeldscherm hoeven kopen.Als iemand tevreden is met een 13inch beeldscherm, goed voor jouw.Maar daar ging het mij niet om.


    Dankzij zeer behulpzame mbf leden is mijn probleem zo goed als opgelost.

    Jammer dat er gelijk een disscussie ontstaat.
     
  6. Cheeta

    Cheeta Forum veteraan

    Lid geworden:
    8 jul 2003
    Berichten:
    9.502
    Locatie:
    Nieuwegein
    heb het even per pb beantwoord ;)

    tevens zie ik nergens de naam robert staan hoor ;). geef aan dat meerdere sites dit doen met nadelige gevolgen voor de grote scala aan beeld schermen tegenwoordig. Vroeger had iedereen ongeveer tussen de 800x600 en 1024x768.

    tegenwoordig ligt dat steeds verder uit elkaar hierdoor werden sites gedwongen flexibel te worden om hiermee om te gaan. Echter lijkt dit nu weer terug te gaan naar vaste waardes ondanks het grote scala resoluties.
    800x600 - 2XXX-1080. Ja marktplaats doet dit ook en zo zijn er nog wel meer sites die dit doen.

    en voor het probleem vraag maar aan sven die heeft hier een heel mooi voorbeeld in de helpdesk geplaatst.
    Daar is dus te zien wat er gebeurt met een groot scherm en hoge resolutie. Dan is nog maar 25 - 30% van de breedte het forum en de rest grijs.
     
    Laatst bewerkt: 15 jan 2011
  7. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    29.625
    Locatie:
    halverwege Tiel & Nijmegen, tussen Maas & Waal
    Het voordeel van vastzetten is me ook niet duidelijk, ik moet op laptop (1440*1280) de hele tijd horizontaal scrollen.
     
  8. Baggeraar

    Baggeraar

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    25.078
    Locatie:
    H&NF
    Ron, probeer dan het volgende eens, of kun je dan de letters niet meer lezen.

    Als je scherm kleiner is kan dat natuurlijk ook.
     
  9. Ad Bakker

    Ad Bakker In Memoriam

    Lid geworden:
    20 feb 2009
    Berichten:
    10.153
    Locatie:
    Barendrecht (NL)
    In aanvulling op Harm, Ron. Ik heb gisteren eens gekeken hoe breed het forum is, en dat bleek iets van 1130 pixels te zijn (inclusief de twee smalle witte randen links en rechts). Dus als jij met een 1440 pixel monitor horizontaal moet scrollen is er waarschijnlijk toch iets met je instellingen aan de hand.

    Groet,

    Ad
     

Deel Deze Pagina