Beginnen met F3K wedstrijdvliegen

Discussie in 'HLG/DLG/F3K' gestart door RJA, 24 jan 2019.

 1. spedter

  spedter

  Lid geworden:
  13 jun 2009
  Berichten:
  651
  Locatie:
  Haarlemmermeer
  Zo! 2 streams!! Lekker bezig Heino!
   
  heino, RJA en Loet Wakkerman vinden dit leuk.
 2. heino

  heino

  Lid geworden:
  17 okt 2003
  Berichten:
  306
  Locatie:
  Venray
  Tsjaaa ik moet toch iets anders eens een keertje proberen

  Tot Zondag grtz Heino
   
  spedter vindt dit leuk.
 3. RJA

  RJA

  Lid geworden:
  24 dec 2006
  Berichten:
  473
  Locatie:
  Wassenaar
  Een slechte generale…

  Het is al weer enkele weken geleden dat ik iets heb geschreven in dit draadje. Dat heeft natuurlijk alles te maken met dat rare weer. Heel veel wind en regen, regen, regen….. Hemelwater is natuurlijk niet de beste vriend van de modelvlieger. En als ik dan zo weinig kan vliegen verdwijnt ook langzaam de aandacht voor de randverschijnselen. …

  Vanmiddag was het dan eindelijk weer een beetje redelijk weer en dat kwam goed uit met de tweede F3K wedstrijd in het verschiet. Morgen zal deze wedstrijd in Reuver bij Roermond worden gevlogen. Dus dat beetje beter weer kon ik goed gebruiken: mooi nog even wat oefenen, kijken of alles het doet, beetje afstellen, beetje pielen, beetje ouwehoeren, je kent dat wel.

  Nou je voelt hem al aankomen: veel plezier beleefde ik er niet aan. Er stond toch weer een stevige bries uit het noord–westen en omdat wij hemelsbreed zo’n 6 kilometer van de kust vliegen is die wind vaak koud en turbulent. Geen eer aan te behalen.

  Maar de belangrijkste reden dat de lol snel verdween was omdat ik mijn DLG in de sloot landde, tja… als hemelwater niet je vriend is dan mag je slootwater gerust je vijand noemen.

  Nou hoor ik jullie denken, die slootjes liggen er toch al een tijdje? Ja, maar als je DLG vlak aan de grond door een valse valwind naar beneden word gedrukt is er geen houden aan. De vlieger stond recht op in het water. De vleugel servo’s bleven daardoor gelukkig droog maar die in de romp waren kletsnat.

  Enfin, ontvangertje gedroogd in de kouwe wind, en toen naar huis om snel de servo’s te vervangen. Want bij het testen thuis bleken ze allebei zenuwachtig heen en weer te trillen. Dus die moesten eruit. Ze liggen nu in de oven bij 45 graden op een bedje van zout. Ik hoop dat ik ze nog kan redden.

  Vervolgens bleek ook nog het knopje van mijn zender niet meer te werken. Moest die ook open. Gelukkig was er vrij weinig aan de hand. Een stukkie plastik had losgelaten waardoor ik het drukknopje niet meer voldoende kon indrukken. Maar toch, de hele boel open om een drupje lijm op de juiste plek te krijgen.


  Enfin, moraal van dit verhaal? Geen enkele, anders dan dat ik hoop dat het inderdaad een slechte generale was vandaag, want dan vlieg ik morgen zonder problemen een mooie uitslag!

  Tot morgen!


  Roger

  Sevos.jpg  Taranis open.jpg
   
  tunderman en spedter vinden dit leuk.
 4. bieze

  bieze

  Lid geworden:
  17 jun 2014
  Berichten:
  317
  Locatie:
  Ranst
  H'mmm...
  Persoonlijk zou ik een 'bedje van zout' niet voor mijn servo's gebruiken... ik betwijfel of zout en elektronica zo gelukkig zijn met elkaar?
  Ik zou het houden bij rigoureus spoelen met gedestileerd water en laten drogen. In de oven of haardroger om het vooruit te laten gaan...

  't Was idd je dag niet...!
   
 5. RJA

  RJA

  Lid geworden:
  24 dec 2006
  Berichten:
  473
  Locatie:
  Wassenaar
  Denk wel dat je gelijk hebt.

  Ik had ze natuurlijk op ze kop gezet zodat er geen zout in kon komen maar toen ik ze uit de oven haalde zag ik hier en daar witte uitslag. Ik heb de servos goed afgeborsteld en uitgeblazen met een fohn. Ik denk niet dat er nog een korrel zout inzat - maar volgende keer gaan ze zonder zout in een bakje.

  Overigens heeft mijn pech zaterdag ook een vervolg gekregen tijdens de wedstrijd op zondag......

  Eerst botste ik met mijn DLG tegen een timer - en dus 100 punten straf. En daarna nog twee (!) onnodige buitenlandingen. Gewoon onhandig te laat indraaien bij de landing en vervolgens niet meer tegen de stevige bries in kunnen komen. Dan kom je dus net een paar meter te kort.

  Bij elkaar kostte me dat mijn klassement. Maar goed, het was weer een buitengewoon gezellige dag!

  Roger
   
  tunderman vindt dit leuk.
 6. bieze

  bieze

  Lid geworden:
  17 jun 2014
  Berichten:
  317
  Locatie:
  Ranst
  Je kan de silicagelzakjes uit schoendozen en medicijnverpakkingen beginnen verzamelen, Als je er genoeg hebt, heb je waarschijnlijk nooit nog een 'waterlanding'...

  Komt me niet onbekend voor...
  :cool:
   
  RJA vindt dit leuk.
 7. specialpainter.nl

  specialpainter.nl

  Lid geworden:
  24 mrt 2012
  Berichten:
  2.457
  Locatie:
  Elst gld.
  jammer dat je zo'n pech hebt gehad Roger, aan je enthousiasme ligt het niet;)
   
  RJA vindt dit leuk.
 8. macedh

  macedh

  Lid geworden:
  22 sep 2013
  Berichten:
  281
  Locatie:
  Rijswijk
  Aluminium reageert met zout, ijzer trouwens ook ;-)
   
 9. RJA

  RJA

  Lid geworden:
  24 dec 2006
  Berichten:
  473
  Locatie:
  Wassenaar
  Hi Vincent, dank je!

  Gisteren was het wederom een enorm leuke wedstrijddag. Het weer was, net als in Malden, erg afwisselend. In de ochtend redelijk mooi met best wat thermiek. Maar toen trok de wind aan en omdat deze uit het oosten kwam en dus over de Maas onze kant opblies, was het een kouwe bries die niet best was voor de thermiek.

  Uitdagende omstandigheden dus en dan zit je er heel dichtbij (denk je....) en vervolgens, met een paar foutjes, weer enorm ver vanaf.... Maar juist dat maakt dat dit een leuk spelletje is.

  Ik heb niet zoveel fotos gemaakt gisteren, maar bijgaand nog een sfeerimpressie van de dag.

  Nogmaals gefeliciteerd met je overwinning!

  Roger

  DA380ADD-13D2-446D-B535-7522DB2E9E64.jpeg


  4B524F32-D9B6-43F1-A06D-D6C2C2D6A405.jpeg C47C8EFE-012E-4189-8E70-90B096DC7558.jpeg


  351F9697-958D-40B7-BBD3-E500B7E21CE8.jpeg
   
  jaap27, l shems, heino en 2 anderen vinden dit leuk.
 10. Huey

  Huey

  Lid geworden:
  15 dec 2011
  Berichten:
  789
  Locatie:
  Maarssen
  Natte elektronika droogt heel goed in een flinke bak met ongekookte rijst.........zitten ook geen corrosieve stoffen in.
   
  RJA vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina