Bouw Hercules C-130 (Willem Bravenboer kit)

Jep, flink in gewicht toegenomen. Leeg gewicht nu 1476 gram, vlieggewicht net over de 1800 gram. Natuurlijk kan ik dat weer verlagen door niet met 3S2200 te vliegen maar bijvoorbeeld met de 1800.
 
Mee eens Johan, had ik beter niet kunnen doen, maargoed eraf halen is geen optie. Bovendien is het natuurlijk al de tweede laag verf wat ook niet echt meewerkt. Eerder was het vlieggewicht 1645 gram (zo heeft 'ie al gevlogen dus), een toename van 155 gram aan alleen verf. Door andere lipo's te gebruiken kan ik daar weer 65 gram afhalen. Ik ga lipo's laden en straks eens kijken of er inderdaad zo weinig wind staat als vanuit hier lijkt.

De onderkant van de vleugel laat ik voorlopig maar even zoals hij is (de lichte kleur grijs) eerst maar eens kijken hoe het nu vliegt.
 
Alvin, niet bang zijn met 2 ons erbij. Je zult er zelfs lekkerder mee vliegen. Ik heb ooit bij wijze van proef ballast toegevoegd tot ie 3,3 kg was. kwam nauwelijks van de grond, maar vliegen deed ie!
 
Bedankt Willem, dat is bemoedigend :)

Nieuwe foto van vanmorgen voor de deur, ik wacht nog maar even met al dan niet strepen toevoegen, zo ziet het er ook niet slecht uit en kan ik eventueel nog de belettering van denemarken gebruiken :)

Alwin

 
Jep, daarvoor wacht ik nog even op iemand van RCGroups. die heeft de GWS hercules net afgebouwd en daar zitten de (stickers) ramen nog niet op. Die gaat hij deze week voor me inscannen op het werk. Dan is het alleen een kwestie van opschalen, uitprinten en opplakken (of desnoods omtrekken en schilderen). Krijg ik het bestand zal ik dat hier ook posten voor de liefhebber :)
 
Graag gedaan Willem, één verbeterpuntje, de naam is alWin ;)
(sorry, jeugdtraumaatje, iets over alvin en die rot-eekhoorns met die nare krijs stemmetjes)

Ik zit nog met mijn printer te prutsen, vergroten werkt prima maar dan ook zo uitprinten ho maar. Rot PDF. Misschien met printscreen overzetten naar photoshop en dan opschalen..
 
Even zitten spelen met de afmetingen en ik denk dat dit het best overeenkomt met het echte toestel (het bestand zet ik straks hierneer voor de liefhebber, gewoon printen op A4)

Alle onderdelen (behalve de lage zijraampjes, die kan ik ook niet vinden in de pdf dus die even zelf maken)


Alles behalve de ronde zijraampjes op de juiste plek met stukjes dubbel schilderstape


persoonlijk vind ik dit toch mooier dus voor mij geen extra raampjes


Nog even twijfel of ik de ramen gewoon zal aftekenen en zwart maken of dat ik alle vormpjes uitknip uit spiegeltape (spotgoedkoop bij unitedhobbies), daar kom ik vandaag vast nog wel uit. Jammer dat het zo ijskoud is, gisteren was het superlekker weer. Misschien vanmiddag nog even vliegen als het weer het toestaat :)

-edit- hier het bestandje met de ramen, rechter muisknop > opslaan als :)
ramen.jpg


Overigens, ja ik weet dat de rompdelen niet goed op elkaar aansluiten. Het deel met de cockpit is aan de zijjkanten smaller en vlakker, net of daar niet helemaal voldoende schuim was bij het snijden of iemand heeft zich flink vergist met schuren. Ik heb besloten het zo te laten, het stoort me absoluut niet (twee stappen achteruit en je ziet er niets meer van namelijk)
 
Laatst bewerkt:
Overigens, ja ik weet dat de rompdelen niet goed op elkaar aansluiten. Het deel met de cockpit is aan de zijjkanten smaller en vlakker
Als je het achterste rompdeel op die plek ook een beetje vlakker zou schuren (zodat het aansluit) dan zie je er écht niks meer van...
 
Klopt maar het is maar aan één kant, ik zou dus beter (en ook makkelijker) de ene kant kunnen voorzien van een laagje plamuur om 'm ronder te maken. Helaas levert dat weer een hoop extra gewicht op.. Het viel me net trouwens op dat de bruislijm niet overal even goed heeft gepakt, er zijn hele stukken die wel aan elkaar lijken te zitten (en waar ook veel lijm tussenuit is gebruist) maar die toch nog kunnen bewegen. kan ik er dus met een stokje alsnog lijm tussen gaan peuteren dus want zo vliegen is wachten op een tweedelige romp.
 
Het is maar een vraag maar waarom heb je bruislijm gebruikt.

Omdat het veel beter lijmt als houtlijm , ik gebruik al 15 jaar geen houtlijm meer .

En styro neemt geen vocht op , is de oppervlakte te groot kan het lang duren voor het droog is .

Ik weet niet wat voor spul hij genomen heeft maar Bison PU Lijm kruipt 10-15 mm in het styro.
De delen moeten wel tegen elkaar gedrukt worden en lang genoeg laten drogen (over nacht).

Mvg Johan
 
Ja ik vind bruislijm ook prima met schuim. Alleen moet je wel zorgen dat het niet aan de buitenkant komt want het ziet er niet uit...
Ik lijm hout trouwens ook niet met witte houtlijm, doorgaans met epoxy of UHU-hart.
 
Back
Top