Bouwverslag ASD 2810 Waterstroom

Mooi stukje techniek.

Even een vraagje tussendoor. Bouw je de Waterstroom op basis van de Marine ASD2810's of van de originele werftekeningen?
Er zijn de afgelopen 10 jaar aardig wat veranderingen aan dit type boot doorgevoerd, niet alles aan het uiterlijk maar toch aardig wat dingetjes.

Ik hoop dat het je lukt om voor Goes je boot vaarklaar te hebben, veel succes ermee.

Groet,
Mathieu
 
Hai Mathieu,

De basis van het project komt bij de slepertjes voor de KM vandaan. De rompen zijn uitgewerkt door mij en zijn exact gelijk.
Omdat ik deze schepen minder mooi vind heb ik wat tijd gestoken in het zoeken van de verschillen. Daarna de tekeningen aangepast en zelf verder gegaan.
Er zijn inderdaad wat verschillen boven water, niet alleen is het voordek korter, de opbouw is ook langer met andere ramen en deuren. De dek uitrusting is ook totaal anders
Ik ging er in eerste instantie vanuit veel tekentijd te besparen door de KM versie te gebruiken (gemaakt door Stefan Tieken) maar uiteindelijk ben ik nog zeker de helft v.d.tijd kwijt t.o.v het zelf ontwerpen van een nieuwe boot. Ach, het houd je van de straat:hammer:

Gr.
Pim
 
Technisch allemaal mooi en op deze schaal knap werk Pim, maar mijn hart ligt toch bij de "ouderwetse" sleepboten. Hoop dat je op niet te lange termijn verder gaat met het Wijsmüller trio. Gr. Klaas.
 
Klaas,

Even wat tussendoor met een hoge funfactor dan ga ik weer verder, dat komt zeker goed!
Kwaliteit technisch wordt de Noord-Holland er alleen maar beter van!:koud:

Gr.
Pim
 
Mooi werk Pim!
Het 3D materiaal ook! Begin langzaam maar zeker ook besmet te raken met het 3D virus.
Ik ga je volgen!
 
Dag allemaal.
In dit verslag wordt gesproken over de marine versie van de 2810. Pim heeft namens de MMN de plug, mal en de rompjes gemaakt en natuurlijk niet te vergeten de aandrijving. Ook assisteert hij ons in de app groep rondom dit project. Wij zijn erg blij met zijn hulp. De opbouw en dekken heb ik uitgetekend, de tekening van mijn opbouw heeft Pim omgebouwd naar zijn versie. Zo helpen wij elkaar de winter door haha.
De bolders en beting voor en achter zijn 3D prints, die door mij zijn getekend.

Er staan er nu binnen de MMN 8 modellen op de planning, meer zullen er niet worden gebouwd.

Misschien leuk om eens te zien hoever ik ben met dit project? Hieronder een foto van de stand van zaken van mijn "Noordzee" zoals afgelopen weekend gepresenteerd tijdens de Lipper Modelbautage in Duitsland.
16107449_1349973745072876_2610978183701372691_o.jpg
 
Bedankt voor je toevoeging Stefan. Je bent inderdaad iets verder dan ik:koud:

De skeg is ook binnen gekomen. Compleet 3D geprint op een huis-tuin-en keukenprinter in 2 delen. Ruben, bedankt hiervoor! Met een stukje draadeind zijn de 2 delen star verbonden en blijven perfect recht bij het plamuren en schuren.

In eerste instantie zie je de banen van het printen zitten als de pixels van een foto met lage resolutie. Maar na een dun laagje plamuur en spuitplamuur is de skeg zo glad als een kaal mannenhoofdje!

Voordeel van deze methode is het weinige schuur en plamuurwerk tov een polystyreen versie, en de vorm zit er perfect in. Mits het aangeleverde bestand klopt natuurlijk, maar dat zit wel snor.:thumbsup: Meenemen in de mal gaat niet, levert teveel luchtbellen op en de mat goed in de smalle ruimte krijgen levert geen betrouwbaar laminaat op.

P1080679.JPG


P1080678.JPG


P1080681.JPG


P1080684.JPG


Met een 3 tal M3 schroeven is de skeg vastgeschroefd aan de romp. Hierna zijn de naden met combi-power afgesmeerd.
P1080692.JPG


P1080701.JPG


Tussen het drogen en de schuurbeurten door ook nog even een dokplank gemaakt. Deze moet nog wel in de Mahonie-beits en Jachtlak gezet worden. Maar buiten is het helaas erg koud voor dit soort klusjes.:hammer:

P1080664.JPG


IMG-20170116-WA0009.jpg


GROETEN EN VEEL MODELBOUWPLEZIER!
 
Hallo allemaal,

De zee-inlaatroosters zijn gefreesd door Jan Kraak en in de uitsparingen geplaatst. Eerst nog de uitsparing zwart gelakt.
Daarna de roosters afgeplakt en genoeg plamuur erop gegooid. Door het afplakken komt er geen plamuur in de roosters zelf.
Het schuren daarna kost nog de meeste tijd maar spreekt voor zich.

P1080723.JPG


P1080722.JPG


Ondertussen is de boot een aantal malen in de spuitplamuur gezet en met korrel 180 uitgebreid geschuurd.
Alle deukjes vol plamuren, ik gebruik hier altijd afgedankte bankkaarten voor, en weer schuren met een beetje water en korrel 600 totdat je je haar erin kunt kammen!

Daarna is het deel onder de knik in Motip rode primer gespoten. Dit vind ik een mooie realistische anti-fouling kleur geven. Ik heb de knik gebruikt als afplak lijn, zo tekenen zich geen lelijke randen af rond het spuitwerk.

P1080765.JPG


P1080767.JPG


P1080760.JPG


P1080777.JPG


P1080780.JPG



IK BEN TEVREDEN! :bier:
 
ik weet niet wat er fout gaat hierboven !! dus nog een keer .
Pim prachtig gedaan de rooster zonder teveel poespas erg realistisch en een heel mooi rompje.:thumbsup:
ik ga het Live !!! zien in Goes
 
Hallo, ik wil proberen dit draadje verder op te pakken. Door de vele bezigheden heeft Pim deze ASD verkocht aan mij. Doel is dit schip eer aan te doen en netjes af te bouwen. Materialen en info zijn verzameld, nu bouwen.
20200611_215126.jpeg
20200602_204702.jpeg
20200602_204710.jpeg
 
Mooi ik zie dat het een klein ASDertje is, werk je met een analoge zender omdat ik daar servo vertragers zie zitten?
Mooie bootje! Ga je hem conventioneel afwerken of met de 3d printer?
 
Bekende aandrijving:)

Ik heb er nu wat mogen mee experimenteren, ik moet zeggen ik enorm maar dan ook enorm onder de indruk van deze trusters ze werken gewoon weg fantastisch!

Ik ben de laatste weken wat bezig geweest om een "Vector sturing" te programmeren hiervoor en ik moet zeggen ik ben er voor 90% waarschijnlijk gaan hier ook wel wat gegadigde voor zijn kan ik me voorstellen.

Je gaat hier veel plezier mee beleven denk ik, daarnaast is het naar mijn inzien gewoon een fantastisch formaat van sleper! Hij kan bijna in je binnenzak en anders wel in de gootsteen.

Ik zit hier nog met een Damen 3111 misschien na mijn huidige tug...
 
Back
Top