Bouwverslag Tamiya Leopard 2A6

Discussie in 'Tanks / Rupsvoertuigen' gestart door Goofyray, 24 apr 2016.

  1. Goofyray

    Goofyray

    Lid geworden:
    12 jan 2008
    Berichten:
    96
    Locatie:
    Rotterdam
    Goedenavond,

    Terwijl er talloze kleine onderdeeltjes nu in de primer staan om later in kleur gespoten te worden en opde bovenkant van de tank gemonteerd gaan worden ga ik intussen de koepelring in elkaar zetten.

    Vraagje,wat is nu een fijne ( online )winkel waar ik eventueel kleine accesoires ( zoals scheppen ,kistjes ,staalkabeltjes e.d ) kan kopen ter verfraaing van mijn tank.

    Die groene onderdelen in 'light sand ' te gaan spuiten zie ik weinig in.

    Ik hoor graag van jullie !!

    Raymond
    Koepelring.JPG
     
  2. Arthur Hermans

    Arthur Hermans

    Lid geworden:
    21 feb 2005
    Berichten:
    280
    Locatie:
    Wijchen
    Goofyray vindt dit leuk.
  3. Edwin de B

    Edwin de B

    Lid geworden:
    4 sep 2008
    Berichten:
    133
    Locatie:
    Steensel
  4. Goofyray

    Goofyray

    Lid geworden:
    12 jan 2008
    Berichten:
    96
    Locatie:
    Rotterdam
    Goedenavond,

    Bedankt voor de tips heren !! ik ga is ff neuzen.

    Zoals ik al zei liggen er veel onderdelen in de primer, dus nu wordt het echt hoog tijd voor de definitieve zenderkeus.

    Ik had budget voor een zender maar aangezien ik een T4EX gebruik voor mijn Ford F350 en deze uitelkaar ligt bedacht ik om deze voor de tank te gaan gebruiken.

    Echter heb ik ook een T6J welke ik gebruik in mijn Bruiser welke wel rijdend is.

    Mijn vraag is dus wat is nou een verstandige keuze ? ik ken het trim verhaal een beetje.....

    En de andere zenders die jullie aanrecommendeerden zijn in Duitsland nog verkrijgbaar echter niet verstuurbaar...

    Alvast bedankt voor de feedback weer heren.

    Groet, zenders.JPG

    Raymond
     
  5. Arthur Hermans

    Arthur Hermans

    Lid geworden:
    21 feb 2005
    Berichten:
    280
    Locatie:
    Wijchen
    De Futaba T4EX zender gebruik ik ook voor een van mijn tanks.
    Het is even experimenteren om het goed te kalibreren maar het is te doen.
    Die andere ken ik niet, daar kan ik dus niks over zeggen.
     
    Goofyray vindt dit leuk.
  6. Goofyray

    Goofyray

    Lid geworden:
    12 jan 2008
    Berichten:
    96
    Locatie:
    Rotterdam
    Arthur,

    Daar zie ik dus een probleem in, dat kalibreren , ik begrijp de menu's maar moeilijk.maar goed als jij zegt dat het met expirimenteren goed komt ga ik daarvoor.

    Thnx
     
  7. rubenbosman

    rubenbosman

    Lid geworden:
    24 mei 2008
    Berichten:
    2.558
    Locatie:
    Kampen, overijssel
    ik gebruik een Spektrum zender voor 2 van mijn tanks, ik heb een aantal mixers op schakelaars ingesteld zodat als ik zo'n schakelaar overhaal dat dan bijvoorbeeld de "elevation" 125% krijgt aan 1 kant zodat hij vuurt.
     
    Goofyray vindt dit leuk.
  8. Edwin de B

    Edwin de B

    Lid geworden:
    4 sep 2008
    Berichten:
    133
    Locatie:
    Steensel
    Ik gebruik de T4YF voor mijn tank zonder problemen.... :thumbsup:
     
    Goofyray vindt dit leuk.
  9. Arthur Hermans

    Arthur Hermans

    Lid geworden:
    21 feb 2005
    Berichten:
    280
    Locatie:
    Wijchen
    Nadeel van de Leo II is dat je meerdere functies hebt, behalve schieten ook meerdere licht opties. Dus alleen iets op 125% zetten is niet voldoende.
    Ik heb het bij mij opgelost door de stick niet maximaal te bewegen bij het kalibreren van de DMD.
    Daar zit dus het experimenteren in.
     
    Goofyray vindt dit leuk.
  10. Edwin de B

    Edwin de B

    Lid geworden:
    4 sep 2008
    Berichten:
    133
    Locatie:
    Steensel
    Ik heb mijn leo2 toendertijd werkend gekregen op een T4exa met alle functies die mogelijk waren.
    Alleen kwam ik er later achter dat het niet de geschikte zender was voor een tank want ik zat op de 35Mhz....:stout:
    Maar het is veel functionerend op de trims....
     
    Goofyray vindt dit leuk.
  11. Goofyray

    Goofyray

    Lid geworden:
    12 jan 2008
    Berichten:
    96
    Locatie:
    Rotterdam
    Goedenavond,

    [​IMG]

    Tot nu toe ben ik dus zover, al met al heel wat uurtjes bouwplezier ( en frustratie ) er mee gehad, en natuurlijk ook dankzij jullie support !!, dank daarvoor nog

    Maar nu voor het echie, de elektronische installatie, als ik door de bouwtekening vooruit blader zit ik mijzelf te bedenken om eerst alles aan te sluiten en te testen voor dat ik het inbouw ?

    Is dat verstandig en hoe hebben jullie dat gedaan,

    Prettige avond,

    Raymond
     
  12. Arthur Hermans

    Arthur Hermans

    Lid geworden:
    21 feb 2005
    Berichten:
    280
    Locatie:
    Wijchen
    De electronica van te voren aansluiten en uitproberen, dat heb ik ook gedaan.
    Maar dat was meer om het geluid te kunnen horen.
    Testen is eigenlijk niet nodig, je mag er vanuitgaan dat het allemaal goed werkt (mits correct aangesloten natuurlijk).
    Waar je wel op moet letten is hoe je de bedrading precies laat lopen. Er is namelijk niet veel plek in de toren.
    Ik heb een aantal kabels wat ingekort, maar dat kwam vooral omdat ik extra functies heb toegevoegd en daardoor wat meer ruimte nodig had.
     
    Goofyray vindt dit leuk.
  13. Goofyray

    Goofyray

    Lid geworden:
    12 jan 2008
    Berichten:
    96
    Locatie:
    Rotterdam
    IMG_8389.JPG IMG_8388.JPG Goedemorgen ,

    Balen, Niet leuk, Hoop werk voor niks.....zo kan ik nog wel even doorgaan.
    Alles aangesloten om te testen, alles werkt ( bijna) maar rijden ho maar.

    Terwijl ik toch echt dacht de versnellingsbek heel precies in elkaar gezet te hebben

    Als ik hem in vooruit zet hoor ik alleen een motor in het niets gieren.
    Stuur ik links/ rechts gebeurde er heel even iets met de tracks maar dat is nu ook over.
    Geluid is trouwens echt gaaf, kanon werkt, mitrailleur ( nog ) niet.

    Maar goed jongens wie o wie kan mij hier mee helpen of heeft hetzelfde probleem gehad.

    Alle tips zijn welkom

    Groet,

    Raymond


    IMG_8387.JPG
     
  14. Ferrari F 2005

    Ferrari F 2005

    Lid geworden:
    24 apr 2004
    Berichten:
    1.644
    Locatie:
    prov.groningen
    Gewoon goed kalibreren, dat is belangrijk,
    ik zelf heb er een futaba f14 zender bij, werkt perfect, extra schakelaars erin gemonteerd om te vuren, zwaailamp, verlichting te bedienen zonder steeds te hoeven trimmen.
     
  15. Goofyray

    Goofyray

    Lid geworden:
    12 jan 2008
    Berichten:
    96
    Locatie:
    Rotterdam
    Bedankt voor de Feedback F 2005

    De F14 had ik ook zeker gekocht als deze nog verkrijgbaar was , heb nu de Futaba T4EXA als besturingseenheid.
    Misschien is dat niet echt handig omdat dit volgens mij meer een zender is voor vliegend spul.

    Dat van dat kalibreren begrijp ik maar kan de gierende motoren die in het niets lijken te draaien verklaren. ??

    Ik heb gisteren op een site van een modelbouwtank verereniging zitten kijken om te kijken of ik met een tank 'expert' in contacty kan komen.

    Dus als iemand mij iemand aan kan bevelen hoor ik dat graag.

    Fijne dag !!

    Raymond
     
  16. rubenbosman

    rubenbosman

    Lid geworden:
    24 mei 2008
    Berichten:
    2.558
    Locatie:
    Kampen, overijssel
    Misschien een domme vraag, maar kan het zijn de je de motor pinions (part nr MC5 & MC6) hebt omgedraaid?

    Want een gierende motor die in het niets draait, dan lijkt het er mij op dat er iets in die gearbox verkeerd zit.

    Je kan aan de voorkant aan de onderkant van de tank de 2 schroeven eruit halen en dit 2 net achter de toren waar die grote ronde ventilatoren moeten komen. dan kun je de bovenkant van de tank van de onderkant afhalen zonder heel veel gedoe.
     
    Goofyray vindt dit leuk.
  17. Goofyray

    Goofyray

    Lid geworden:
    12 jan 2008
    Berichten:
    96
    Locatie:
    Rotterdam
    Kijk, Dit vind ik nou het mooie van dit forum dat je zo elkaar helpt, geweldig..

    Top Ruben !!,

    Ga er morgen naar kijken , Ik laat het jullie weten.

    Raymond
     
  18. Goofyray

    Goofyray

    Lid geworden:
    12 jan 2008
    Berichten:
    96
    Locatie:
    Rotterdam
    Goedenavond Heren,

    Het heeft even wat langer geduurt om de motivatie weer terug te krijgen na de eerste mislukte ´run´pfff was ik echt ff klaar mee, haha

    Maar goed, Tank gedeeltelijk weer uit elkaar gehaald en al snel bleek het aandrijftandwiel MC 5 los op de motoras zat vandaar ook het gierende geluid.

    Verder heb ik niets kunnen ontdekken.

    Vraag , als ik nou een bestaande regelaar even op de motor aansluit en hem even laat draaien ... is dit verstandig

    Verdere tips zijn natuurlijk altijd welkom !!

    Binnenkort gaan we de bak weer in de tank monteren, wordt vervolgd Tandwielen box open.JPG

    Groet,

    Raymond
     
  19. Edwin de B

    Edwin de B

    Lid geworden:
    4 sep 2008
    Berichten:
    133
    Locatie:
    Steensel
    Ik denk dat het geen kwaad kan om er een gewone regelaar op te zetten.... het zijn gewone motoren en als je niet gelijk vol gas geeft maar rustig aan doet.
    Wel de bak helemaal dichtmaken zodat er geen tandwiel scheef kan gaan zitten, daar kunnen ze slecht tegen.
     
    Goofyray vindt dit leuk.
  20. Goofyray

    Goofyray

    Lid geworden:
    12 jan 2008
    Berichten:
    96
    Locatie:
    Rotterdam
    Goedenavond !!

    gearbox 11-01-17.JPG

    Nadat ik het motortandwiel goed gemonteerd had gebeurde er nog steeds weinig ....... Alles een voor een gedemonteerd bleek dat door een klein onderdeeltje een dwars asje
    van 2 x 10 mm dat ik vergeten was er niets werd aangedreven.
    Iets te enthousiast en te snel in elkaar gezet dus.een goede leer voor een volgende keer om de tekening aandachtiger te bestuderen en dan pas gaan monteren.

    Maar goed , nu dat ik dit opgelost heb is de motivatie weer steigende !!

    Tot snel ,

    Raymond
     

Deel Deze Pagina