Compass 7HV Ultimate

Discussie in 'bouwverslagen' gestart door Sven75, 5 jun 2015.

  1. Freddie1

    Freddie1

    Lid geworden:
    19 sep 2010
    Berichten:
    843
    Locatie:
    't Harde
    Geen schakelaar gebruiken.
    Ga je voor een losse 2Cell lipo dan gewoon EC3 connector er aan solderen.
    Bij gebruik van een bec zo als ik het heb, heb je dat probleem helemaal niet.

    mvg. Freddie

    Je was me net voor Henk :)
     
  2. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.196
    Locatie:
    Deventer
    dank heren, was er middels een ander topic ook al op gewezen dat het beter is om gewoon een stekker verbinding aan te houden. Het risico op een falende switch is te groot inderdaad.

    Heb al wel vast de ontvanger en FBL unit geplaatst. Netjes ruimte gelaten tussen de units en het frame om storingen te voorkomen. Kort S-Bus kabeltje ertussen en klaar.

    Ondertussen ook een Antenna Splitter van mikado besteld om de antenne's onder op de tailboom weg te werken in de juiste onderlinge hoek.

    Nu is het wachten op de servo's en dan kunnen we weer een stap verder met servo's plaatsen, kabels op lengte maken en afwerken met nylon kous en krimpkous.

    Steutelt wel makkelijk zo'n grote machine :)

    [​IMG]
     
  3. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    Hoi Sven, gefeliciteerd !

    je hebt geen zooo sterke motor en de lipos zijn ook "normaal"
    dus moet je met een Castle 120 of met een Scorpion 130 goed terecht komen.

    suc6 met alles,

    Uwe
     
  4. Bask04

    Bask04

    Lid geworden:
    17 jul 2012
    Berichten:
    785
    Locatie:
    Omg, ijsselstein
    motor en lipos zijn ruim voldoende hoor.
    Hij vliegt tenminste, jou pas gezien maar das meer in een vierkant hoveren.
    idd die motor niet zo sterk........................


    Tuurlijk uwe......................

    Sven volgende week kan je gewoon op de meeting hier
    stekkers meenemen, XT 60 en Deans beide een hele zak van liggen.
    Heb Deans op beide helies en werkt super.
     
    Laatst bewerkt: 13 jun 2015
  5. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.196
    Locatie:
    Deventer
    Motor zit wel goed uwe, die trekt 't echt wel.
    Onderstaand een filmpje van de heli zoals hij met deze motor werd gevlogen



    Er komt gewoon een 120 regelaar op, maar welke en wat weet ik nog niet. De tail servo en wat klein materiaal is ondertussen binnen, verwacht komende week ook wel de cyclic servo's. En dan zijn we al weer een heel eind :)

    @Bask04 , stuur je me nog even info? .. de 700 zal volgende week nog niet vliegen, maar neem 'm wel ff mee.



    [​IMG]
     
  6. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    met "de motor is niet overkill"
    bedoel ik ook de combinatie met de regelaar,
    120 tot 130 A zou genoeg zijn !
     
  7. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.196
    Locatie:
    Deventer
    ja dat klopt, daar ga ik ook voor.

    komt goed, heeft geen haast.
    ondertussen lekker knutselen aan de machine en de kabels mooi netjes inpakken en weg werken.
     
  8. servor1986

    servor1986

    Lid geworden:
    5 dec 2012
    Berichten:
    863
    Locatie:
    Zeeland, Walcheren
    Ik zou een xnova erop knallen sven, maar dat had jij voor mij ook wel kunnen invullen denk ik..
    Als regelaar zou ik voor yge of kontronik(ondanks jou ervaring met kontronik) gaan als je de Governor van de Brain niet gaat gebruiken.
     
  9. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.196
    Locatie:
    Deventer
    Die align motor is voor nu echt prima. Een xnova upgrade komt wel als het beestje vliegt.

    Gister de tail servo alvast gemonteerd en de mikado antenne holder. Hopelijk de cyclics deze week binnen en dan kan ik kabels op lengte maken en sleeven. :)

    [​IMG]
     
  10. Bask04

    Bask04

    Lid geworden:
    17 jul 2012
    Berichten:
    785
    Locatie:
    Omg, ijsselstein
    Zondag kan je nog n goedkope maar zeer
    goede 120 A regelaar in actie zien.
    Goed signaal naar je brain voor de governor
     
    Sven75 vindt dit leuk.
  11. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.196
    Locatie:
    Deventer
    heeft allemaal geen haast.
    was er toch nog niet vanuit gegaan dat de machine vliegt voor de vakantie.
    gaat nu eigenlijk al sneller dan gepland met de aanschaf van de servo's .e.d. ;-)
     
  12. servor1986

    servor1986

    Lid geworden:
    5 dec 2012
    Berichten:
    863
    Locatie:
    Zeeland, Walcheren
    Welke goedkope maar zeer goede 120A regelaar Bask04, hobbywing?

    Ben niet nieuwsgierig, wil gewoon graag alles weten;)
     
  13. Bask04

    Bask04

    Lid geworden:
    17 jul 2012
    Berichten:
    785
    Locatie:
    Omg, ijsselstein
    Ja idd.
    w. Robijns gebruikt de 120
    ik op de 600 de 100
     
  14. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.196
    Locatie:
    Deventer
    [​IMG]

    En weer wat fijn spul binnen :)
     
    servor1986 vindt dit leuk.
  15. servor1986

    servor1986

    Lid geworden:
    5 dec 2012
    Berichten:
    863
    Locatie:
    Zeeland, Walcheren
    Hobbywing platinum pro v3 120hv???

    En de 100 hv ook een pro v3?

    Ik heb zelf de Platinum v3 50a op mijn trex 360 en echt een keurig regelaartje! Maar met de 50 en 100a lv heeft sven al uitstekende ervaring mee

    Ik heb zelf een kontronik 80hv op mijn 600, keurig regelaartje ook!! Ben der stik tevreden mee!

    edit: deze was aan Bask04;)
     
  16. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.196
    Locatie:
    Deventer
    Een kontronik 120 zou natuurlijk te gek zijn. Maar ik focus me nu eerst op de rest. Heb nu alles binnen om in ieder geval al een fbl unit en kop setup te maken :)
     
  17. servor1986

    servor1986

    Lid geworden:
    5 dec 2012
    Berichten:
    863
    Locatie:
    Zeeland, Walcheren
    Ja maar als een hw net zo goed is.. voor de helft van een kontronik.. dan wist ik het wel hoor!! Een bec, die er bij hw volgens mij niet op zit, heb je toch niet nodig!
    Je weet zelf dat die platinum v3's echt niet onder doen voor kontronik of yge laat staan castle "bbq" cremations en scorpion die dat in mijn ogen wel doen bij kontronik en yge, en vwb kontronik heb ik hier en daar ook al gelezen dat ze eigenlijk alleen perfect werken als je er een pyro van kontronik aan hangt, al heb ik met de xnova geen problemen gehad op mode 4. Die Align motor moet je volgens mij sowieso al op ksa (mode 10 dacht ik) draaien..
    Dan hebben we het nog niet eens gehad over de waarschuwing die ik kreeg van xnova over een kontronik koby met high kv motors...
    Nee, ik denk dat als ik een goede hw te pakken kon krijgen en ik had de bec niet nodig dat ik het dan wel wist ;)
     
  18. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.196
    Locatie:
    Deventer
    Hobbywing komt binnenkort uit met een 160a hv platinum esc met bluetooth en data logging. Ben benieuwd, maar wat ik her en der lees moet die ook nog 400-500 euro kosten.
     
  19. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.196
    Locatie:
    Deventer
    [​IMG]

    Als rx lipo gekozen voor gens 2200 25c 2s.
    Moet voldoende zijn voor 5 vluchten.

    Als het bevalt kan ik er altijd nog 1 bij bestellen.

    Morgen het spul maar eens monteren en aansluiten
     
  20. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    houuu, als die niet vliegt met deze servos, Sven,
    .. wat was nog eens de heck-servo ? BLS 8005HV
     

Deel Deze Pagina