Corally HMX

Discussie in 'Electro onroad' gestart door Krijn_d_R, 8 mrt 2012.

 1. Krijn_d_R

  Krijn_d_R

  Lid geworden:
  28 dec 2009
  Berichten:
  44
  Locatie:
  Peterborough, Ontario, Canada
  hmx

  savox servo's zijn aangekomen, zien er goed uit.

  helaas niet voor 10 mei dus de blue bird servo's terug in de 2 hmx
  servo in chassis, alles afgesteld, stuurhevel wat hoger gezet zodat de stuurstangen niet tegen de ophangingen aanlopen en op de baan , wagen was nog steeds snel en ging beter, maar na een paar rondjes begon het getrek weer naar links of rechts, 2de zender gepakt, afgeregeld .. zelfde gedonder, wagen van de baan even op de tafel .. stuur links , rechts en uit het midden.. wacht even, de hele servo schuift heen en weer .. de servoposts zijn plastic en hebben maar een 6mm schroefje die ze vasthoud .. de draad is gestript !! , wat dubbelzijdig tape gepakt, servo's tegen het chassis geplakt... probleem weg ..

  heb nu 4 aluminium servoposts gemaakt van 1/4 (6.3 mm) aluminium staaf en dit getapt met M3 draad , alle problemen zijn weg.

  lesje geleerd, de moderne 10kg/125nm servo's zijn te sterk voor plastic servoposts, ze trekken de draad eruit en je servo komt los.

  2de lesje: de "reinforced" servo armen welke bij de servo's zitten zijn niet sterk genoeg, heb nu 2 metalen (alu) servo-savers besteld welke nu al bij de douane liggen en waarschijnlijk dinsdag of woensdag zullen aankomen.

  heb nu ook op 1 der HMX een paar aluminium C hubs (3 graden) en ben nog aan het wachten op de corally 17.5 borstelloze motor daar dat de toegestane motor voor de zomer serie is.

  racen wordt buiten op asfalt, afstellings tips zijn welkom.

  Krijn
   

Deel Deze Pagina