De Berg is van Jan!

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben geen Batavier!

Daarnaast, met welk bootje zou dat dan moeten zijn? Zeker dat van Burpmans? Dat is al jaren niet af en om nou halverwege de reis "sos"* of "mayday"* via de marifoon of "hellepie" naar de vaste wal te gaan roepen omdat iemand vergeten is vooraf de Rijn-waardigheid te testen is niet helemaal mijn idee van een veilige terugreis.

*Ik heb eigenlijk geen idee wat je in zo'n geval via een marifoon hoort te roepen. Je kunt natuurlijk gewoon vertellen, dat je in een on-af bootje zinkende bent, maar dat klinkt natuurlijk niet erg spannend, zeker als je er op het moment-suprème over na moet denken of je Rijn nu met een korte, lange of Griekse ei moet uitspreken. In zo'n geval wil je, dat het onmiskenbaar duidelijk is, dat alle Rijn-reddingsdiensten met spoed moeten uitrukken, met name de dichtstbijzijnde.
 
Ik ben geen Batavier!
Nee dat lijkt me ook niet, dat is een soort biertje.

Het is 1 Batavi of meerdere Batavieren.

Daarnaast, met welk bootje zou dat dan moeten zijn? Zeker dat van Burpmans? Dat is al jaren niet af en om nou halverwege de reis "sos"* of "mayday"* via de marifoon of "hellepie" naar de vaste wal te gaan roepen omdat iemand vergeten is vooraf de Rijn-waardigheid te testen is niet helemaal mijn idee van een veilige terugreis.
Je krijgt een zwemvestje mee, schijnt min of meer te moeten.
En de piepschuim vliegers zullen nog wel een afgebroken stuk over hebben.

*Ik heb eigenlijk geen idee wat je in zo'n geval via een marifoon hoort te roepen.
Ik ook niet echt, maar op of in dit geval, vlak voordat je de echte nattigheid voelt, gaat het nog prima met een mobieltje.

Vroegha ten tijde dat moi nog af en toe in de Caribean aan sportduiken deed, doet moi eigenlijk nog steeds wel af en toe.

Hadden we een creatieve afspraak met de mensen op of aan de wal.
Als we vanaf het strand de Caribische zee betraden om er vervolgens in te plonsen.
Vanaf de boot heb je een andere verantwoordelijke, maar dit ter zijde.

Deze methode is ook uitstekend toepasbaar met een on-af bootje in de Rijn.

De methode gaat als volgt.
We noteren de tijd en locatie dat je met bootje en al te water gaat.
We spreken af dat als je thuis bent, moet je ff bellen dat je er bent.
In de tussentijd rekenen we uit onder het genot van overheerlijk echt bier Hoelang het gaat duren voordat je thuis bent.
Als je dan na enkele dagen niet gebeld hebt, schakelen wij als vanzelfsprekend de zoektroepen in.

Dus niks moeilijk nadenken hoe om te gaan met een marifoon.
 
Bij Wijk bij Duurstede is een sluis, daar halen ze meestal al het vuil uit de Rijn, voor dat bootje maken ze wel een uitzondering! De vraag is of je dat haalt. Maar in gedachte blijven we wel ff bij je.
 
O, jij proeft dus niks als je een biertje drinkt? Drink dan voortaan maar een cola-light. Daar zitten ook bubbeltjes in, alleen schuimt het wat minder.



Ach gut, gaan we nu al proberen iemand thuis te laten blijven?

Wat is trouwens een karbonaatje? Dat ken ik niet, je bedoelt blijkbaar karbonaadje? Tja, als je de naam van het lapje vlees al niet kunt schrijven is het natuurlijk overduidelijk, dat je zo'n zelfbenoemde BBQ-deskundige bent.
Overigens is een T-bone steak te lekker en te duur om zomaar op de BBQ te gooien. En dan ook nog direct bovenop de gloeiende blokjes, tssssssss. Dat doe je niet, dat is barbaars. Zo'n stuk vlees vereist voorbereiding, een BBQ met 2 zones, een thermometertje om de kerntemperatuur te meten en een goede timing. Dat is aan mij niet besteed, dus ik begin daar niet aan. Misschien vind jij een karbonaadje maar naadje, maar voor mij is dat een (h)eerlijk stukkie vlees, dus daarmee ben ik meer dan tevreden.


Manmanman man, hoe krijg je het voor elkaar? Hoe vaak ben jij op de middelbare school de klas uit gestuurd wegens niet opletten?
Iets is te duur of kost te veel. Het klassieke voorbeeld van een contaminatie is "iets kost te duur". Daarnaast kan een prijs natuurlijk nooit te duur zijn of te veel kosten. Als je iets wil kopen is een prijs te hoog of te laag (komt eigenlijk nooit voor) of ergens daar tussenin. Begint het weer een beetje te dagen of moest jij altijd op de gang staan tijdens de lessen Nederlands? Bij ons kreeg je daar de kans niet toe, want de directeur had je zo in de smiezen en dan was je voorlopig nog niet toe aan je verjaardagsfeestje.

En dan financieel geld! Aangezien je bij de lessen Nederlands blijkbaar toch nooit oplette zal ik je maar besparen met welk moeilijk woord dit werd aangeduid. Het begint met een 't' (voor het geval je spijt hebt van het niet-opletten en het nu eindelijk eens een keer wil opzoeken).

Jij begon met "lekker smaakt" Het smaakt goed of is lekker. Ik trok dat uiteraard even uit het verband om duidelijk te maken wat er vaud ging.

En als je niet weet wat een steak "cave man style" is dan mmoet je daar ook niet over oordelen. Zo'n heerlijke steak rechtstreeks op de kolen gaat prima. En of het dan naatje of naadje is zal me een worsd wezen.
 
Jij begon met "lekker smaakt" Het smaakt goed of is lekker. Ik trok dat uiteraard even uit het verband om duidelijk te maken wat er vaud ging.

Ahum, toch maar eens een cursusje Nederlands volgen? "Lekker smaakt" is perfect Nederlands. Punt!

En als je niet weet wat een steak "cave man style" is dan mmoet je daar ook niet over oordelen. Zo'n heerlijke steak rechtstreeks op de kolen gaat prima. En of het dan naatje of naadje is zal me een worsd wezen.

Ik wil het niet eens weten!

Ik citeer even uit: Hoe barbecue je een T-bone steak - BBQ-helden:

Dit soort stukken vlees brengen het oergevoel in ons naar boven en ze zijn te duur om zomaar even op de barbecue te gooien en te gokken op een goeie afloop.

Enne nee, zoals daar beschreven heb ik het nog nooit gedaan en zo zal ik het ook nooit doen. Het is mij te veel werk. Voor de BBQ hou ik het bij een eenvoudig stukkie vlees, gekocht voor een eenvoudige prijs, op een eenvoudige manier bereid en op een eenvoudige manier opgegeten. Eenvoud siert niet alleen de mens, maar ook wat-ie eet (en drinkt).
 
Voor de BBQ hou ik het bij een eenvoudig stukkie vlees, gekocht voor een eenvoudige prijs, op een eenvoudige manier bereid en op een eenvoudige manier opgegeten.
Er is geen plaats op de BBQ voor frikandellen.

Dus, ga de komende tijd nog maar even oefenen op eten bereiden en verorberen met meer handelingen.
 
Nou, een frikandel noem ik geen eenvoudig stukkie vlees voor de BBQ. Misschien iets voor een snelle hap, maar dan wel aangekleed met mayonaise, uitjes en curry of ketchup om er nog wat van te maken.

Wat ik bedoel met een eenvoudig stukkie vlees is, dat ik geen Kobe beef, Porterhouse of T-bone nodig heb om het lekker te vinden, integendeel.
Nu is bijvoorbeeld een T-bone steak wel degelijk een karbonade en als Burpmans dat nou lekker vindt omdat dat drie tientjes de kilo kost moet-ie dat zelf weten. Het is echter niks voor mij. Neem dan een (imitatie!) Kobe beef, dan ben je tenminste vijf tientjes kwijt.

Om eerlijk te zijn vind ik (vermoedelijk doordat mijn smaakpapillen op leeftijd beginnen te raken en ook mede vanwege de prijs) een karbonade van het varken zelfs het lekkerst. En ja, als het dan per sé wat duurder moet zijn wordt het een haaskarbonade, die ziet er ook nog eens het zelfde uit als een T-bone.

En nu ik het toch over de prijs van het vlees heb, hoe gaan we dat regelen met de financiën? Het is natuurlijk aardig van Puf om ons uit te nodigen, maar we kunnen 'm natuurlijk moeilijk voor alle kosten op laten draaien.

Een voorschot-bedrag bedrag lijkt me het meest gepast en dat kunnen we hier dan wel bespreken. Via een pb'tje kunnen we dan wel het bankrekening nummer krijgen.
 
Laatst bewerkt:
Corrien zei:
En nu ik het toch over de prijs van het vlees heb, hoe gaan we dat regelen met de financiën? Het is natuurlijk aardig van Puf om ons uit te nodigen, maar we kunnen 'm natuurlijk moeilijk voor alle kosten op laten draaien.

Iets " regelen met financien"? Dat klinkt als een stoplicht-politicus uit Roermond die wel/niet/wel/niet doorgaat in de politiek. Daar wens ik mij niet mee te conformeren. Sowieso niet met politici.
De afgelopen weken lieten zien dat dit soort lieden, van welke kant dan ook (links/rechts/midden) totaal, maar dan ook totaal niet te vertrouwen zijn. Eerst ene meneer van Reij, vervolgens een ander kopstuk uit de VVD die iets met declaraties had, dan een minister van Veiligheid en Justitie die een bonnetje miste ("Oh nee, ik heb 'm toch!") en meteen voor het gemak z'n staatssecretaris in zijn kielzog de ratsmodee in meesleurt en deze week weer een andere flapdrol die, ondanks dat hij een schikking met Justitie van 4.000 euro heeft getroffen en geroyeerd is door zijn partij, toch neerstrijkt op een stoeltje in de 2e Kamer. :onweer:

Allemaal van dezelfde politieke richting...
En aan de andere zijde van het politieke spectrum de partijvoorzitter van de SP die in het echt een nogal dominant persoon schijnt te zijn....
Om van onze geblondeerde lawaaipapagaai en zijn parlementaire stemvee maar niet te spreken; da's helemaal een zootje ongeregeld.

Nee, iets regelen met financien riekt naar de 3 C's: Corruptie, Chantage en Connecties.
Gewoon netjes zaken doen:
Puf bestelt het (dode) vlees maar bij de plaatselijke vleesboer, evenals de sausjes en het voor levende vlees (vrouwelijk type en onder de 30) heeft hij vast wel een adresje. Rekening doorsturen naar: "Jan, ModelBouwForumBerg, 1e etage boven de Wok Inn".
Komt helemaal goed. Denk ik.

En nee, de dames van het Instituut voor Hoogbegaafde Schildpadliefhebsters komen niet voor een simpele BBQ uit de Cariben. Wil ik ze niet aandoen, zeker niet nu ze vlak voor hun eindexamen zitten.
 
............
En nu ik het toch over de prijs van het vlees heb, hoe gaan we dat regelen met de financiën? Het is natuurlijk aardig van Puf om ons uit te nodigen, maar we kunnen 'm natuurlijk moeilijk voor alle kosten op laten draaien.

Een voorschot-bedrag bedrag lijkt me het meest gepast en dat kunnen we hier dan wel bespreken. Via een pb'tje kunnen we dan wel het bankrekening nummer krijgen.

Veel zaken zijn er hier, al of niet bewust, onduidelijk.
Behalve waar de bonnetjes heen gaan. :mrgreen:

Kunnen we er niet beter een BYOBBQ van maken?
De locatie zijn we het, geloof ik, al wel over eens.
Maar Burp wil het liefste een week van te voren de hele handel goed doorbakken.
MP gaart zijn prakkie het liefst in een oude carterpan of kofferbak.
Jan verkiest het liefst Frikandellen of, wellicht zelfs, gehaktballen.
En dan hebben we het nog niet eens over de lieden die het liefste, als bijproduct, ongebluste kalk produceren of 7,62mm kogels uit hun biefstuk willen vissen.

Laat mij nu maar gewoon mijn mobiele driepoot BBQ meenemen in combinatie met een zakje houtskool.
Een fatsoenlijk stukje varkenshaas en biefstuk vergezeld van een lekker stukje stokbrood en satésaus.

En als we het al ergens niet over eens gaan worden, dan is het over de alcoholische versnaperingen.
Tenzij het gratis graaien uit de Ger is natuurlijk.
Ik verdenk er sommige figuren van dat ze dan zelfs niet van de jup... af zullen blijven.

Hoewel er voor een geheel verzorgde catering ook wel wat te zeggen is.
Zo zit er hier in Garderen een BBQ-cateraar die een bijzonder goed verzorgde, en smakelijke, BBQ weet te presenteren.
Op en top vlees (behalve voor Burp), ja zelfs vis. Salades, sausen, stokbroodje, de BBQ....
En dan hoef je niet eens iets af te wassen.

Ons drankprobleem is dan nog niet opgelost natuurlijk.
Alleen waar het bonnetje heen gaat, dat lijkt me duidelijk.
Jan kan dat vast wel declareren bij één of andere modelbouw-gigant.
Die jongens staan natuurlijk in een rij te dringen om een "Modelbouwforum-Kopstukken-Meeting te faciliteren.
 
Wordt er ook nog gedacht aan het buitenbergse volk in dit hele tafereel?

Persoonlijk vind ik het nogal lafjes om niet gewoon op de berg een BBQ aan te steken. Al dan niet met of zonder goed vlees!
 
Zeldzaam, maar komt soms toch voor:
Ik ben het met heer Lokhorst eens:
NEE!

Buitenbergse klaplopers bbq'n (zonder hoofdletters) maar ergens anders.
 
Prima hoor, stoken we gewoon een fikkie bij de wok-inn als jullie weg zijn.

aangezien er aan de opvoeding ook nog e.e.a. mankeert, wil ik er niet eens bij zijn.

Julie weten blijkbaar niet eens dat je netjes met twee worden hoort te spreken.

Enkelt NEE volstaat dus niet.
 
Prima hoor, stoken we gewoon een fikkie bij de wok-inn als jullie weg zijn.

aangezien er aan de opvoeding ook nog e.e.a. mankeert, wil ik er niet eens bij zijn.

Julie weten blijkbaar niet eens dat je netjes met twee worden hoort te spreken.

Enkelt NEE volstaat dus niet.

Beste brave zooiensteker.
Als jij van plan bent om op een nogal onaangename wijze uit het leven te stappen: ja, dan moet je inderdaad bij de Wok-Inn "een fikkie gaan stoken".
De wokbaas is daar niet van gecharmeerd (da's niet zo'n probleem) maar zijn echtgenote/concubine helemaal niet. En als die naar buiten komt, al zwaaiend met een Wok, nou dan zijn niet alleen de rapen gaar, maar even later kunnen belangstellenden jouw lever als wokstukkies opgediend krijgen. Met of zonder Tipansaus.

Overigens:
1 wie is die "Julie"?
2 "Enkelt" is geen bekend werkwoord in de zin van "Ik enkel, jij enkelt, hij enkelt..."
Je bedoeld waarschijnlijk "enkel" in de zin van "alleen".
Zet dat er dan ook neer!
 
Doe dat ook maar eens als er 3 YAKKEN met scherpe hoorns van 1 meter breed, of het equivalent daarvan uit Malί tegenover je staan... Overigens: de Malinezen duiden hun land aan als Malί( helemaal correct uitgesproken door onze Frans Timmermans), i.t.t. tot het goedkoop geadopteerde Maaaali( volgens een paar stompzinnige Britten die wij "blind volgen") wat is voor de niet-Frans sprekenden onder ons gelijk aan "UNOX-rookworst". De Britten weten niet eens hoe je SERENGHETI uitspreekt, maar dat terzijde.... , ongetwijfeld veroorzaakt door het feit dat hun Land- en Rangerovers gedurende de laatset 50 jaar daar vastliepen , tot grote vreugde van o.a. de Massai aldaar die GEWELDIGE panga's van de overgebleven bladveren hebben gemaakt. Nog niet te spreken van de assegaai's natuurlijk waarmee Massai's van 8 jr oud een bende roofzuchtige leeuwen uit de buurt van hun kudde geiten en runderen konden houden.

Ik weet niet van welke paddestoel je een lik hebt genomen, maar wat moeten we met dit slap uittreksel van een BBC documentaire???
 
Kunnen we er niet beter een BYOBBQ van maken?

:nooo: :nooo: :nooo: :nooo: :nooo:

Het volkje kennende weet je natuurlijk van tevoren met wat voor een vlees er iemand aan komt zetten, waarop een ieders aandacht is afgeleid en iedereen z'n reeds op de BBQ gedeponeerde lappies laat verbranden.

DSC_4118-333x500.jpg


Nee, laat dat vlees maar centraal worden ingekocht, dan kan eventueel een ieder zelf wat aanvulling meenemen om anderen de ogen uit te steken. Zelf kan ik misschien dit meenemen:

il_340x270.662103771_h03e.jpg
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Back
Top