De Redder

De bovenbouw heeft vorm gekregen. Enkele delen zijn al eens langs gekomen, maar het zit nu allemaal vast. In eerste instantie had ik het dak een 4 mm te ver naar voren zitten, waardoor de boek van de ramen er raar uit zag. Iets klopte er niet, en na veel meten er achter gekomen waar het fout zat. Alles weer los gebroken en opnieuw begonnen. Zie hier het resultaat.

De ramen er op, stukje aluminium om er zeker van te zijn dat ze recht blijven. Ook zie je rechts op de foto een aantal elastieken waarmee de kap recht getrokken word, de boel stond iets scheef naar stuurboord. Nu de lijm droog is blijft hij gelukkig ook mooi recht staan.

full


En hier het resultaat.

full


Groet Halmar
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Er zijn weer wat stapjes gezet. Een keer goed met de plamuur rond geweest, en veel van de rondingen van de kap komen in model. De uitsparingen voor de navigatie verlichting en de schijnwerper aan de achterkant zijn gemaakt, en het plafond is gespoten zodat daar de eerste lampjes hun definitieve plek hebben gevonden. Begint al een mooi spinnenweb te worden in de kap, een hoop draadjes en weerstanden.

full


full


full


Groet Halmar
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dat zou perfect zijn! Ik heb nog even te gaan, maar ik heb nog niet bedacht waar ik die vandaan ga halen, dus ik hou me aanbevolen.

Groet Halmar
 
Een tijd aan het prutsen geweest met een ledje en vooral wat andere electronica, het is gelukt om een mooi schaklingetje te maken voor het zwaailicht :D.



Nu alles nog op een printplaatje solderen.

Groet Halmar
 
Laatst bewerkt:
Waanzinnig mooi model wat ik met veel plezier volg!

Kwam laatst in de sleeptank van de TU Delft het "originele model" van de Valentijn klasse tegen. Deze had de - inmiddels niet meer leverbare - 33mm KMB jets ingebouwd met 8S per motor/regelaar. De motoren kon ik helaas niet zien welke het waren. Wel alles uit de HK catalogus.

Misschien heb ik het totaal gemist, maar op een foto na heb ik niets gelezen over je aandrijf componenten.

Ik was benieuwd hoeveel S per jet aan cellen je wilt gebruiken en welke buitenloper je precies hebt toegepast.
KMB is nogal vaag welke brushless motoren goed werken met de 28mm jet. Op de site louter de borstelmotoren in het assortiment.

Voor de volledigheid: dit kun je wel op de Kehrer Modellbau site vinden over welke brushless motoren te gebruiken ;)
 
Laatst bewerkt:
Dat is wel gaaf, een sleeptank model van het origineel. En helaas waren die 33mm Jets niet meer te krijgen idd, die wou ik er eerst ook in hebben, al moet ik toegeven dat die 28mm exemplaren die ik nu heb ook prima in het vermogen zitten ;). In post #59 heb ik idd wel een foto geplaatst toen ik de motoren binnen had. Het zijn helikopter motoren; 1500kv en max 1300W. Dat laatste (best grote) getal haal je pas bij 6 cellen (lipo). Ik heb een keer een test gedaan bij 4 cellen. Vooral de langzaamste stand die de motoren wilden lopen was al te snel naar mijn zin, dus ben ik terug gegaan naar 3 cellen. Voluit zou ik dan nog op 17.000-18.000 rpm komen, dicht genoeg bij de 20.000 die KMB als max opgeeft. En het vaarbeeld is helemaal prima zo :). De boot moet nog wel zwaarder worden als dat hij nu is, dus mocht 3 cellen te weinig zijn als ik zo rond de 9 kg zit komen er weer 4 in.

Mijn flits lampje is gehecht geraakt aan een printplaatje, kan die ook ingebouwd worden.

full


Groet Halmar
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bedankt voor de info.

Kehrer geeft maximaal 500Watt aan vermogen op (effectief).
De meeste youtube filmpjes met de 28mm Kehrer jet hebben inderdaad 1200-1500W motoren erop.

Zelf heb ik ook alleen maar 3S en 4S (2S in parallel), dus voor mijn Kehrer jet moet ik naar iets dergelijks op zoek.

Als ik de foto kan vinden van het model in mijn archief, dan zal ik het hier posten.
Edit: heb ze gevonden, maar er staan andere prototypes op van diverse werven. Ik kan ze dus niet posten helaas...
 
Laatst bewerkt:
Flitslampje en alle voorschakel weerstanden voor de verlichting zitten er in! Binnenkort het dak er op maken :).

full


Ook even aan het knutselen geweest, eerste stukje van het instrumenten bord, stuurstand begint er wat op te lijken.

full


Dit is het midden, waar het stuur ook op komt. Beide zijkanten zijn voor een volgende keer.

Groet Halmar
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Er is wat interesse in het schemaatje dat ik gebruikt heb voor mijn zwaailicht, hier het schema en het printje.

full


full


Rode lijntje is nog een stukje draad aan de achterkant. Let op dat de niet gebruikte pootjes van de HEF4060 er af geknipt zijn. En natuurlijk geen garantie :roll:.

Groet Halmar
 
Laatst bewerkt door een moderator:
^^ What LongHenk says ^^

Ff uitpluizen hoe het precies werkt, maar mooi schema.

Wat voor board heb je hiervoor gebruikt? Lange strips, losse eilandjes, of de 3/4 gats strips?
[edit] zo te zien losse eilandjes, en dan zelf banen maken door de boel door te solderen?
 
Idd eilandjes en banen maken met soldeer.

full


De HEF4060 is een teller, waarbij ik de uitgangen switchen tussen + en -. Het basis principe voor mij was de LED tussen een langzame en een snelle poort te zetten. De langzamere poort bepaald of de led kan branden, of dat die in sper richting staat. Als de led kan branden zorgt de snelle poort dat die flitst.
Nu wilde ik dat de pauze periode langer duurde als de 3 flitsen. het stukje rechtst boven zorgt hier voor, door tijdens de flitsen de frequentie wat te verhogen.
De chip zelf wil max 10-15 mA door de led laten lopen, het onderste deel van de schakeling zorgt er voor dat de 20 mA gewoon gehaald word.

Ik heb zelf niet heel veel verstand van electronica, maar door te experimenteren met dit schaklingetje op een breadboardje weer veel geleerd :). Nabouwen en experimenteren met verschillende weerstanden enzo kan ik iedereen aanraden!

Groet halmar
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Back
Top