De Zeventiende Eeuwse Gelagkamer

Voor 15 stuks
2 eieren kloppen met 1,5 liter melk. Roeren met 250 gram zelfrijzend bakmeel. Voeg al roerend 1,5 liter melk extra toe. Snijd een geschilde appel zonder klokhuis in plakken van 1,5 cm.
Haal de appelschijven door de beslag en gooi ze in een frituurpan (190 graden). Wacht tot de bovenzijde goudbruin is en keer ze dan om. en laat ze goed uitlekken
 
TIP

Als je nog oliebollen over hebt, niet weggooien, maar nieuw leven inblazen. Een beslagje maken van eieren, melk en kaneel, de oliebollen in plakken/schijven snijden en door het beslag halen, in de koekenpan bruin bakken, poedersuiker er op en smullen maar....:yes:
Bekijk bijlage 412922 (bijna nog lekkerder dan gewone oliebollen)

Deden we vroeger ook met oud brood. Dat heten dan wentelteefjes. Superlekker!
 
Back
Top