Een zender kiezen

Discussie in 'Beginners' gestart door bdoets, 2 sep 2010.

  1. vliegman

    vliegman

    Lid geworden:
    22 dec 2003
    Berichten:
    1.702
    Locatie:
    In Braband waar het mooi is
    Je staat toch zelf op dat bord wat is het probleem dan
     
  2. Gtech

    Gtech

    Lid geworden:
    9 dec 2018
    Berichten:
    2
    Locatie:
    Berkel en Rodenrijs
    Het probleem is dat 100 meter bereik onvoldoende is.

    Ik heb nooit gezegd dat ik hem voor een skateboard gebruik.
     
  3. vliegman

    vliegman

    Lid geworden:
    22 dec 2003
    Berichten:
    1.702
    Locatie:
    In Braband waar het mooi is
    Oké dan even doorzoeken zo iets is niet bekend bij modelvliegen
     
  4. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    11.227
    Locatie:
    Woerden
    De range van dit soort zendertjes vergroten is voor veruit de meeste gebruikers onmogelijk.
    Het is zo goed als zeker dat hier een WiFi chipsetje in gebruikt wordt of op z'n minst een chipset dat er van is afgeleid. Daar iets aan veranderen is eigenlijk onmogelijk. Het kan misschien wel maar dan moet je veel kennis van de elektronica hebben en precies weten hoe die zender in elkaar zit.
    Een bijkomend probleem is dat alles bij de 2,4GHz een rol speelt bij de werking van de zender. Een iets langer printspoortje, twee onderdelen iets dichter bij elkaar of juist iets verder uit elkaar, ietsje meer soldeertin op een eilandje en meer van dat soort dingen beïnvloeden de werking van de 2,4GHz zender. Zelf er aan "sleutelen" is zelden succesvol dus niet aan te raden.
     
  5. WillydeWoofer

    WillydeWoofer Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    25 apr 2015
    Berichten:
    1.661
    Locatie:
    Omgeving 's -Hertogenbosch
    Na een Spektrum en een Graupner gehad te hebben, heb ik gekozen voor een zender die zich aanzienlijk makkelijker laat bedienen.
    Ik leer n.l. niet meer zo snel en baalde van de vaak ingewikkelde handleidingen.
    "Houd knopje 1 minimaal drie seconden ingedrukt, draai aan wieltje 2 binnen vier seconden, zet daarna de zender aan terwijl je knuppeltje 2 vast houdt, ga terug naar menu 3, enz.".
    Het is een Multiplex Cockpit geworden. Niet echt goedkoop, maar bedieningsgemak is ook wat waard.
     
    jve vindt dit leuk.
  6. jve

    jve

    Lid geworden:
    4 mrt 2007
    Berichten:
    1.608
    Locatie:
    's-Hertogenbosch
  7. WillydeWoofer

    WillydeWoofer Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    25 apr 2015
    Berichten:
    1.661
    Locatie:
    Omgeving 's -Hertogenbosch
  8. Bruno van Hoek

    Bruno van Hoek Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 aug 2002
    Berichten:
    6.174
    Locatie:
    Almere, MVA (ex-Daedalus Amsterdam)/G&E/TFA
  9. WillydeWoofer

    WillydeWoofer Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    25 apr 2015
    Berichten:
    1.661
    Locatie:
    Omgeving 's -Hertogenbosch
    Geeft niet, ik heb toch garantie.
     

Deel Deze Pagina