F3B Timer functionaliteit

Discussie in 'F3B' gestart door Wubbe, 18 mrt 2010.

 1. Wubbe

  Wubbe

  Lid geworden:
  22 mrt 2005
  Berichten:
  3.347
  Locatie:
  Haarlem
  En afgelopen donderdag aan Apple aangeboden.
  En dan nu wachten...
   
 2. Wubbe

  Wubbe

  Lid geworden:
  22 mrt 2005
  Berichten:
  3.347
  Locatie:
  Haarlem
  Versie 2.4 staat in de AppStore. Met F3B Support

  En versie 2.4 staat in de AppStore

  Wat is er nieuw?
  • F5J Support. Net als F3J, alleen wordt er na de start 30 seconden afgeteld om de tijd voor de motorloop aan te geven.
  • iOS7 support and daarom een nieuw design
  • Verbeterd gebruik van de volume knoppen om de werktijd en de vliegtijd te starten: Als de werktijd nog niet is loopt, start een van de knoppen de werktijd. Als de werktijd loopt dan zorgt een druk op een van de knoppen op starten/stoppen van de vliegtijd. Beide knoppen hebben dus dezelfde functie. Op deze manier wordt de kans op fouten maken kleiner.
  • F3B Support. Dat leg ik hier onder uit
  • Als de resterende werktijd kleiner is dan de 'target time' wordt deze target time aangepast zodat de vlucht eindigt als de werktijd eindigt.
  • In training mode kun je nu de tijd (werk- en target) veel meer waarden geven. Vanaf 1 minuut.
  Veel plezier er mee!

  De F3B support houdt het volgende in:
  • de Duration taak is een eenvoudige duurvlucht van maximaal 10 minuten. Net als F3J eigenlijk
  • Bij de Speed taak wordt een ritme van (3/4/5) seconden aangegeven ter indicatie van een volgende lap
  • De Distance taak is het meest ingewikkeld. Na starten van de vlucht met de volume knop geeft iedere volgende druk op deze knop een nieuwe lap aan. Aan de hand van de laps wordt het aantal te halen laps berekend en weergegeven en tevens wordt een ritme aangegeven aan de hand van het voortschrijdend gemiddelde van de laatste 4 laps. Het einde van de vlucht moet met een tap op het scherm aangegeven worden.
  Ik zou zeggen, speel er eerst even mee en beoordeel of dit een beetje de bedoeling is. Word je hiermee als F3B piloot geholpen? Kan het beter, meld dat dan in dit draadje.

  Ik wil hierbij ook Robert Hermans danken die de moeite heeft genomen om exact op te schrijven waar F3B piloten behoefte aan hebben ter ondersteuning van hun vlucht :worship:

  RC-Timer Pro 2.4 in iTunes
   
 3. jeroens

  jeroens

  Lid geworden:
  4 aug 2004
  Berichten:
  525
  Locatie:
  Eindhoven
  Hallo Wubbe,

  Mooi dat er weer een stukje software bij is ;-)
  ik heb een paar Vraagjes.

  1) Ik heb je documentatie gelezen maar kun je bij speed ook de 1 minuut klokken?
  (na ontkoppelen van de lijn moet je binnen 1 minuut de speedtaak aanvangen)

  2) kun je de werktijd bij speed ook van 4 naar 3 minuten terugbrengen. ( dit als variabele instelling) Dit gebeurt nog regelmatig op internationale wedstrijden.)

  3) kun je de werktijd van afstand van 7 minuten ook naar 6 minuten terugbrengen. ( dit als variabele instelling) Dit gebeurt nog regelmatig op internationale wedstrijden).

  4) kan ik er ergens wat screen dumps zien van de speed/thermiek en afstand?
   
 4. Wubbe

  Wubbe

  Lid geworden:
  22 mrt 2005
  Berichten:
  3.347
  Locatie:
  Haarlem
  Nee, dat is nieuw voor mij. Ik heb alle functionaliteit van Robert Hermans gekregen. Ik kan mij niet herinneren dat hij dat ook vermeld heeft. Wat bedoel je precies met 'de 1 minuut klokken'?
  Ja, van 1 naar 20 minuten
  Ja, instelbaar van 5-20 minuten
  Zie PB.
   
 5. jeroens

  jeroens

  Lid geworden:
  4 aug 2004
  Berichten:
  525
  Locatie:
  Eindhoven
  Hallo Wubbe,

  Tijdens de speedtaak moet je, na het ontkoppelen van de lijn, binnen 1 minuut met de speedvlucht begonnen zijn. Indien dit niet het geval is, is die vlucht ongeldig en moet je opnieuw starten.

  reden :
  Dit is gedaan om de gehele taak niet uren te laten duren. Vroeger startte men meteen en probeerde dan 3 minuten thermiek te vliegen en dan pas de tijd neer te zetten. Het gevolg was op een thermische dag dat 80 personen, de 4 minuten helemaal gebruikten en dus alleen de speedtaak al 320 minuten duurde!.
   
 6. roberth

  roberth

  Lid geworden:
  13 sep 2005
  Berichten:
  62
  Locatie:
  Beuningen, GLD
  Bug bij berekening F3B Distance expected laps

  Hi Leon,

  Dank voor de mooie app, fijn om te zien dat je F3B ook goed hebt opgepakt. Dit wordt een app die straks door de hele F3B wereld gebruikt gaat worden!

  Ik heb de app even getest en moet helaas vaststellen dat er nog een bug zit in de F3B Distance expected lap calculatie en in de aanduiding van de resterende vliegtijd bij een herstart. Deze bugs moeten eerst opgelost zijn voordat ik de app ga gebruiken bij F3B. We hebben daarover inmiddels ook per e-mail informatie uitgewisseld, dus ik wacht de volgende upgrade nog even af.

  Robert
   
 7. Wubbe

  Wubbe

  Lid geworden:
  22 mrt 2005
  Berichten:
  3.347
  Locatie:
  Haarlem
  Versie 2.5 staat in de AppStore. Met F3B Support

  Versie 2.5 staat nu in de AppStore:
  [​IMG]

  Wijzigingen:
  • De fout die Robert heeft gevonden in de F3B Distance Expected lap calculatie is opgelost. Er zit nog een klein foutje in als bij een herstart de resterende tijd kleiner wordt doordat einde werktijd nadert. Anders gezegd: Als de vlucht start terwijl er minder dan 4 minuten resterende werktijd over is, dan gaat de calculatie van de resterende laps fout. Het is inmiddels opgelost en gaat (met andere verbeteringen) mee met versie 3.0
  • Het uiterlijk is vernieuwd. Voor de huidige vlucht is (veel) meer ruimte op het scherm beschikbaar dan voorheen. Zie screenshot

  [​IMG]
   
 8. roberth

  roberth

  Lid geworden:
  13 sep 2005
  Berichten:
  62
  Locatie:
  Beuningen, GLD
  mooie app

  Hi Leon, dank je voor de goede update, F3B distance werkt nu goed (met de kleine bug bij herstarten zoals door jou omschreven). Ik ga de app gebruiken bij F3B wedstrijden!

  Robert
   
 9. Wubbe

  Wubbe

  Lid geworden:
  22 mrt 2005
  Berichten:
  3.347
  Locatie:
  Haarlem
  Ik ben benieuwd! :)
   
 10. Wubbe

  Wubbe

  Lid geworden:
  22 mrt 2005
  Berichten:
  3.347
  Locatie:
  Haarlem
  Ervaringen gevraagd

  Heren,

  De App met F3B functionaliteit is nu al een tijdje in de App Store. Graag hoor ik van F3B vliegers wat zij er van vinden en of de ondersteuning bij F3B (trainings) wedstrijden optimaal is.

  Ik weet dat veel F3B vliegers nog een PalmPilot App gebruiken. Ik probeer met RC-Timer Pro een waardige opvolger voor deze App te maken. Als dat niet gelukt is hoor ik dat graag.

  Alvast dank!

  Leon
   
 11. roberth

  roberth

  Lid geworden:
  13 sep 2005
  Berichten:
  62
  Locatie:
  Beuningen, GLD
  RC timer voor F3F?

  Hi Leon,

  Dank voor de mooie App. Het werkt prima, ook voor F3B. Het is even wennen na jaren gebruik van de Palm. Veel van de opties, zoals het ritme-signaal, zet ik uit, deze leiden in de praktijk alleen maar af. De door Jeroen gevraagde 60 seconde check bij Speed lijkt mij ook hooguit een 'nice to have optie', dit is zelden nodig.

  Heb je al wat belangstelling voor je app? Heb je hem al geplugd op rc-groups en rc-network? Ik denk dat er zeker belangstelling voor zal zijn.

  Wellicht vraag ik teveel - maar het zou geweldig zijn indien in een volgende release ook F3F wordt toegevoegd. De app zou dan kunnen dienen als wedstrijd-installatie. Via de oortelefoon wordt een kabel aangesloten met drie parallelle signaalgevers, 1 bij elk rak en 1 voor de wedstrijleider in het midden van het parcours. De app doet het volgende:
  - 1e signaal: start voorbereiding. Melding 'ready to launch'. Count-down 30 sec, melding elke 5 sec: '25 seconds'; '20 seconds'; '15 seconds'....; '5 seconds'; 'no flight'. Deze countdown en meldingen stoppen bij het volgende signaal
  - 2e signaal: get altitude. Melding 'get altitude'. Count-down 30 sec, melding elke 5 sec: '25 seconds'; '20 seconds'....'5 seconds'; 'start flight'. Na 30 seconde start automatisch de stopwatch voor de vlucht. Deze stopwatch start ook na dat er nog twee keer een signaal komt, indien dit gebeurt voordat de 30 sec van 'get altitude' voorbij is
  - 3e signaal: passeren rak A/uitvliegen. Piep-melding. De get altitude count-down loopt door
  - 4e signaal: start flight. Piep-melding. Start stopwatch voor vlucht
  - 5e signaat: passeren rak B. Piep-melding. Melding 'One'
  - 6e signaal: passeren rak A. Piep-melding. Melding 'Two'
  - 13e signaal: passeren rak B. Piep-melding. Melding 'Nine and last'
  - 14e signaal: passeren rak A. Piep-piep melding. Stop stopwatch. Weergave en melding vliegtijd in seconden/tienden van seconden. Store vliegtijd.
  - 15e signaal: reset. Klaar voor volgende vlucht

  Ik stel me voor om bij de wedstrijd een ipad te gebruiken met deze app, gekoppeld aan blue-tooth luidspreker voor de meldingen. Signalen kunnen via draad op hoofdtelefoon-ingang gegeven worden. Vliegtijd en count-down van 'ready to launch' en 'get altitude' is zo voor iedereen te zien. Deze app maakt dat we een robuust systeem hebben voor F3F tijdwaarneming en maakt de taak van de wedstrijdleider eenvoudiger.

  Leon, de mooiste manier om je in F3F te verdiepen is gewoon eens meedoen met een wedstrijd. We vliegen - bij goede wind - elke twee weken op de maasvlakte. Je kunt meedoen met elke zwever, ook dlg of hotliner kan...

  Ben benieuwd naar je reactie,

  Robert
   
 12. Wubbe

  Wubbe

  Lid geworden:
  22 mrt 2005
  Berichten:
  3.347
  Locatie:
  Haarlem
  Dank!

  Hoi Robert,

  Leuk dat je hem getest hebt en vindt dat hij prima werkt. Ik ben nu bezig met een verbeterde versie. Daarbij kun je kiezen tussen het tonen van alle gegevens van de huidige vlucht, en een tabel van alle afgelopen vluchten. Op deze manier word je niet afgeleid door gegevens die je tijdens de vlucht toch niet nodig hebt. Ook zijn er wat foutjes in de F3B functionaliteit opgelost. Binnenkort bied ik hem bij Apple aan
  De eerste versie van de App heb ik in 2009 gemaakt. Toen voor F3K en F3K Mini. Daarna heb ik F3J, F5J en als laatste F3B toegevoegd. Daar is nu mijn aandacht op gevestigd. Inmiddels zijn er zo’n 1000 downloads. Het gaat best aardig maar rijk word ik er zeker niet van. De App is vermeld op RC-Groups en RC-Network, eerst in het F3K forum, daarna ook in de Thermal forum, hier. Ik heb hem nog niet vermeld in het F3X forum, wat eigenlijk beter zou zijn. Ik wil liever geen reclame voor mijn eigen App maken. Eigenlijk moet een enthousiaste gebruiker een berichtje plaatsen ;)
  Nee, je vraagt helemaal niet teveel. F3F zat al een tijdje in mijn hoofd, alleen heeft niemand nog precies opgeschreven wat hij wilde hebben. Dat heb jij nu opgelost :). Ik heb nog wel wat vragen maar die email ik je wel
  Ik ga zeker een keer kijken. Ik heb diverse kisten die ik langs de duinen kan laten janken, mits goed bestuurd ;).
   
 13. jeroens

  jeroens

  Lid geworden:
  4 aug 2004
  Berichten:
  525
  Locatie:
  Eindhoven
  Citaat:
  Oorspronkelijk geplaatst door roberth
  Hi Leon,

  Dank voor de mooie App. Het werkt prima, ook voor F3B. Het is even wennen na jaren gebruik van de Palm. Veel van de opties, zoals het ritme-signaal, zet ik uit, deze leiden in de praktijk alleen maar af. De door Jeroen gevraagde 60 seconde check bij Speed lijkt mij ook hooguit een 'nice to have optie', dit is zelden nodig.  Robert ,
  ik ben het met je eens dat het niet zo vaak voorkomt de 60 sec.
  Ik denk wel als je wilt dat de Palm cq stopwatch vervangen wordt door de Leon´s app dat deze wel aanwezig moet zijn

  just my 2 cents...
   
 14. mbr1234

  mbr1234

  Lid geworden:
  23 nov 2015
  Berichten:
  4
  Locatie:
  Reeuwijk
  Is er een Android versie?
  Zo niet werkt deze app ook op een I-pod?
  Maarten
   
 15. Wubbe

  Wubbe

  Lid geworden:
  22 mrt 2005
  Berichten:
  3.347
  Locatie:
  Haarlem

Deel Deze Pagina