Hoe moet ik.....

Discussie in 'Electro vliegtuigen' gestart door Christiaens Andre, 31 dec 2020.

  1. wvr

    wvr

    Lid geworden:
    12 mei 2003
    Berichten:
    2.493
    Locatie:
    Velserbroek
    als het een boot/auto regelaar is, heb je grote kans dat het 0-punt in het midden van de stick zit en niet (zoals bij een vliegtuig regelaar) aan de onderkant.
    Dit omdat een boot/auto regelaar vaak de achteruit heeft zitten als je de stick naar je toe trekt en vooruit als je de stick van je af beweegt, gezien vanaf het 0-punt
     
  2. bosreus

    bosreus

    Lid geworden:
    19 okt 2003
    Berichten:
    1.563
    Locatie:
    de Kempen
    Het schakelaartje voor de brake is op het printje gemonteerd, in het filmpje zet hij het geheel onder spanning door het schakelaartje aan de draadjes. Ik heb nl. z'n regelaartje nog liggen.

    @Christiaens Andre; heb je een foto van de regelaar? Ik denk dat je hem in China besteld hebt, en als je daar weer een nieuwe gaat bestellen moetje weer weken wachten, misschien heb ik de juiste nog liggen.
     
  3. Christiaens Andre

    Christiaens Andre

    Lid geworden:
    25 dec 2020
    Berichten:
    32
    Locatie:
    Londerzeel Belgie
    Nog een vraagje :
    Ik mag toch mijn batterij van de ontvanger niet rechtstreeks aansluiten, lees ik hier hoger.
    Als ik de schakelaar afsluit krijgt mijn ontvanger toch ook geen stroom meer.
    Als ik de schakelaar van de controller niet aanzet werken mijn servo's ook niet.

    Ik heb al meermaals iets gekocht en dat werkt nooit, zo had ik een auto gekocht er er ontbrak een stuur.:banana:
     
  4. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    8.594
    Een ESC met BEC en een ontvangeraccu gaan niet samen. De ontvangeraccu kan er voor zorgen dat de BEC defect raakt. Wil je een ESC met BEC gebruiken samen met een ontvangeraccu dan moet je in het drie-aderige kabelt6je tussen ontvanger en de ESC de rode draad onderbreken. De BEC in de ESC geeft nu geen spanning meer aan de ontvanger.
     
  5. Christiaens Andre

    Christiaens Andre

    Lid geworden:
    25 dec 2020
    Berichten:
    32
    Locatie:
    Londerzeel Belgie
    Inderdaad heb ik dat via Internet vermoedelijk in China gekocht( zie foto) Op minder dan twee weken was het thuis.

    In het verleden heb ik altijd met Micromotoren gevlogen en weet van deze methode niks af.(ben te dom en te oud) Het schakelaartje zit in zijkant van de zwever.
    Maar ook vanaf het middelpunt van mijn stick werkt het niet.
    Er is een rood letlampje dat pink als ik de stroom aanzet -motor draait en valt na enige seconden stik en start niet meer. foto 004.JPG
    foto 004.JPG foto 004.JPG
     
  6. Christiaens Andre

    Christiaens Andre

    Lid geworden:
    25 dec 2020
    Berichten:
    32
    Locatie:
    Londerzeel Belgie
    Ik sluit ook geen batterij aan de ontvanger, ik doe het volgens de bijsluiter of zoals het hier uitgelegd word.
     
  7. Frits37

    Frits37 The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    862
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Heb je de regelaar aangesloten op het throttle kanaal van je ontvanger?
     
  8. Christiaens Andre

    Christiaens Andre

    Lid geworden:
    25 dec 2020
    Berichten:
    32
    Locatie:
    Londerzeel Belgie
    Dat mij is idem het zelfde, start daar ook niet altijd, in Belgiƫ zeggen wij het is goed voor de vuilbak en verloren geld.
     
  9. Christiaens Andre

    Christiaens Andre

    Lid geworden:
    25 dec 2020
    Berichten:
    32
    Locatie:
    Londerzeel Belgie
    Inderdaad ja.
     
  10. Christiaens Andre

    Christiaens Andre

    Lid geworden:
    25 dec 2020
    Berichten:
    32
    Locatie:
    Londerzeel Belgie
    @bosreus, als je een regelaar hebt die niet hetzelfde is als wat ik gekocht heb en ook voor een Brushed motor is wil ik het wel van u kopen.

    Je kan mij rechtstreeks e-mailen op chrisa@telenet.be dan kunnen wij afspreken voor de betaling en de onkosten verzending.
     
  11. Christiaens Andre

    Christiaens Andre

    Lid geworden:
    25 dec 2020
    Berichten:
    32
    Locatie:
    Londerzeel Belgie
    Ik denk dat ik het probleem weet, zou het niet kunnen dat de regelaar geen signaal krijgt van mijn zender die nu te oud is voor deze regelaar.
    Ik lees ook dat altijd het 2 de kanaal op de ontvanger voor de regelaar is, maar dan werkt het ook niet.
    Het werkt van zodra ik de schakelaar aanzet, de motor draait effen en stop, beweeg ik met de stick dan gebeurt er gewoon niks meer, het rood led lampje blijft pinken.

    Mijn zender is een Sanwa FM 35 Mhz 6 kanaal en mijn ontvanger is een 5 kanaal Futaba ontvanger, de kristals zijn gelijk, mijn ontvanger van Sanwa is kapot en ik heb een nieuwe besteld, misschien kan dit ook het probleem zijn.
     
  12. wvr

    wvr

    Lid geworden:
    12 mei 2003
    Berichten:
    2.493
    Locatie:
    Velserbroek
    als je een losse ontvanger accu aansluit op je ontvanger, dan zouden in ieder geval je servo's moeten bewegen
     
  13. Christiaens Andre

    Christiaens Andre

    Lid geworden:
    25 dec 2020
    Berichten:
    32
    Locatie:
    Londerzeel Belgie
    @wvr.
    Dat werkt allemaal het is gewoon dat stom ding ( regelaar) dat niet werkt, het is gewoon volgens mij dat de regelaar geen signaal krijgt van de zender en daar door de motor niet draait.
    Het rood led lampje blijft pinken en dat moet uitgaan als de motor start.
     
  14. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    8.594
    Wissel op de ontvanger een servo- en de ESC aansluiting. Als de servo reageert op de gasstick dan is er een signaal. Verwijder wel de propeller van de motor. Dan kan deze niet onbedoeld schade veroorzaken als de motor per ongeluk start.

    Een ESC moet de eindstanden van de gasstick vaak inleren. Als dat niet goed is ingesteld, dan start de motor niet. Hor dat inleren in zijn werk gaat, staat in de handleiding van de ESC.

    Als je een Futaba zender gebruikt, moet het gaskanaal op "reverse" worden ingesteld.
     
  15. easy

    easy

    Lid geworden:
    15 sep 2011
    Berichten:
    1.402
    Locatie:
    Antwerpen
    Ja dat dacht ik ook direct.. dit is een essentieel gegeven, car en boat zijn beiden dingen die in twee richtingen draaien..

    Je gaat dit niet (goed ) gekalibreerd krijgen vrees ik..

    Misschien heb ik nog wel een brushed regelaar liggen. Welke motor en batterij hebt u?

    Een andere vraag gewoon ter info, u kan modelvliegen?

    Mvg
     
  16. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    10.826
    Locatie:
    Nootdorp
    Dat heb ik ook ooit eens aan de hand gehad, heeft te maken met puls van de oude zender die niet samen gaat met de moderne regelaar. Corrien kan daar meer over vertellen.
     
  17. Bruno van Hoek

    Bruno van Hoek Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 aug 2002
    Berichten:
    8.622
    Locatie:
    Almere, MVA (ex-Daedalus Amsterdam)/G&E/TFA
    Laat ik vast verklappen: "Is dat nodig?", "Dat denk ik wel" of "Zo moeilijk zal dat toch niet zijn?" zijn foute antwoorden....;)
     
    easy vindt dit leuk.
  18. Christiaens Andre

    Christiaens Andre

    Lid geworden:
    25 dec 2020
    Berichten:
    32
    Locatie:
    Londerzeel Belgie
    Ja, @easy ik kan model vliegtuigen besturen, ben lid geweest van Broken - Wings in Tisselt - Willebroek maar het is wel 30 jaar geleden en iets wat je geleerd hebt vergeet je nooit, indien het U boeit.
     
    Bruno van Hoek vindt dit leuk.
  19. Christiaens Andre

    Christiaens Andre

    Lid geworden:
    25 dec 2020
    Berichten:
    32
    Locatie:
    Londerzeel Belgie
    Maar nu terug naar het afstellen van de regelaar en ik denk dat ik de fout heb gevonden.
    Ik gebruikt een batterij van 4.8 volt spanning en de Output voltage (BEC) is 5 V 1 A, dus veronderstel ik dat de regelaar te weinig Volt spanning krijgt en daar door ook het rode ledje blijft knipperen en de motor niet genoeg
    spanning krijgt en niet kan starten. Ik denk dat het rode ledje moet branden en als je een impuls geeft het moet uitgaan en de motor zal starten.
    Dus ga ik het uitproberen met een zwaardere batterij. Wat denken de specialisten hier van??
     
    Bruno van Hoek vindt dit leuk.
  20. Christiaens Andre

    Christiaens Andre

    Lid geworden:
    25 dec 2020
    Berichten:
    32
    Locatie:
    Londerzeel Belgie
    Ik heb iets gevonden op Internet dat misschien mijn probleem oplost, namelijk het volgende:
    Een gebruiker van deze regelaar schrijft, dat hij wel een 7.2 volt voeding gebruikt en de regelaar werkt prefect.:worship:
    Dus wat ik hier hoger ook al vermoede, lees ik nu ook op Internet van een gebruiker.
     
    Bruno van Hoek vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina