Ik ga stoppen met het posten hier...

Discussie in 'Heli-Pilot's Mess' gestart door pa5ca, 13 okt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. pa5ca

  pa5ca

  Lid geworden:
  13 mei 2007
  Berichten:
  926
  Locatie:
  Warnsveld
  Kan voor een groot deel met je mee... sure. Maar bij mijn weten hebben de mensen waar het nu over gaat zich nooit negatief uit gelaten over postings van de ervaren piloten.
  Je zal van mij dan ook niet of nauwlijks postings vinden in draadjes, zeker niet waar ik anderen loop af te zeiken om dit woord maar eens te gebruiken..

  Ik ben er van overtuigd dat de bijdrage van een aantal mensen waar Jeroen het niet zo mee heeft, heeft bij gedragen aan het b.v vliegen of leren vliegen met de HBK II.
  Ron (Sommeren) heeft ook wel eens wat gepost maar altijd met respect... zoals het hoort.

  En dat ik wat kort door de bocht was klopt... maar dat ontstaat dan uit ergenis, laat ik het dan zo zeggen ... voorlopig ben ik er klaar mee...

  Als we nu toch aan het posten zijn... Ik vraag me wel eens af waarom er in een posting niet gewoon met je naam ondertekend kan worden??? maar dat zal wel mijn kronkel zijn... gelukkig heb je voormij ook een handleiding nodig.... :D

  Frans...W (de W staat voor Warnsveld)
   
  Laatst bewerkt: 13 okt 2008
 2. hezik

  hezik Guest

  Ik denk dat mensen veel te veel bezig zijn met nadenken of ze de ander wel aardig vinden, of de ander wel ervaring heeft, of de ander misschien heel lelijk is in het echt, enzovoort.

  Het gaat om het onderwerp, niet over de personen die posten. Als ik mij ergens aan stoor op het forum, is het eigenlijk altijd dat mensen die het op het onderwerp niet kunnen winnen (en dat hoeft niet eens te zijn omdat ze geen gelijk hebben) het over de persoonlijke boeg gaan gooien. Men heeft heel vaak moeite om gewoon rationeel de discussie over het onderwerp voort te zetten, of om aan te geven dat ze het gewoon niet eens zijn met het gezegde, maar er dan van afzien.

  Wat je bv. veel ziet is de vraag 'heb je het ook zelf gedaan'? of 'ik heb die-en-die opleiding'. Of 'ik doe het al zo-en-zo lang'. Allemaal totaal irrelevante zaken, compleet nietszeggend. Of bv uitspraken als 'ik stop met deze discussie, maar.. toch wil ik nog even mijn gelijk halen met deze argumenten'. Stop, of stop niet, maar ga niet stoppen maar toch nog het laatste woord willen hebben :)

  Hetzelfde geldt voor een ondertekening. Of er nou 'Jan Tokkie' of 'Prins Willem Alexander' onder staat, maakt het voor het advies van die persoon iets uit? volgens mij niet.

  Ik vind het jammer dat het uberhaupt een onderwerp is of iemand anders al dan niet goed post, of dat mensen elkaar afzeiken. Helaas schijnt dat nodig te zijn op een forum met zoveel gebruikers. In alle eerlijjkheid kan ik zeggen dat, hoe irritant sommigen mij vinden, ik nog nooit iemand zomaar afgezeken heb, ook niet op dit forum. Als je wat van mij vind wat als afzeiken gezien kan worden, zal het altijd zo zijn dat er in datzelfde draadje een aanleiding voor is.. oftewel.. 'hun begonnen' ;)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 okt 2008
 3. pa5ca

  pa5ca

  Lid geworden:
  13 mei 2007
  Berichten:
  926
  Locatie:
  Warnsveld

  Bul's eye... :thumbsup:

  Frans...W
   
 4. AVS

  AVS Guest

  <=- Staat al links...bij elke post :lol:

  grt: AVS
   
 5. FranDaMan

  FranDaMan Guest

  Yep, maar blijkbaar moet je een "ervaren piloot" zijn om te posten.
  Anders valt het onder de categorie "zwetsadvies".

  Nou, mensen die advies willen, stuur fijn een PB'tje aan JvtHert. Hij wil je met alle plezier helpen.

  Ik ben er klaar mee.

  Ik ga weer fijn mijn oude hobby oppakken.

  *FranDaMan signing off*
   
 6. hezik

  hezik Guest

  Klopt, daar heb ik mij ook wel eens aan gestoord. Men mag soms niet deelnemen aan de discussie, niet op basis van argumenten, maar omdat men 'niet ervaren is'. Doe je dat dan toch, dan wordt je afgefakkeld.

  Aan de andere kant.. bekijk het even van een afstandje. Er worden ook gewoon best veel zwetsadviesen gegeven. Soms geef ik er zelf eentje :p

  Je laat je toch niet door 'ervaren piloten' vertellen of jij al dan niet mag poste, of wel toch?
   
 7. EricW

  EricW

  Lid geworden:
  22 mrt 2007
  Berichten:
  4.247
  Locatie:
  Raamsdonksveer
  Juist niet Francis m.i., hoe meer beginners posten, des te beter voor de sport....

  Maar iedereen maakt wel eens een opmerking of geeft een tip die niet helemaal klopt.
  En zeker als je begint, ik net zo goed..
  I.p.v. elkaar er in het openbaar mee om de oren te slaan, kunnen we ook de moeite nemen om het vriendelijk te melden of desnoods via een PB tje aan elkaar te laten weten.
  Zo van, zou je het niet beter zo omschrijven....
  En als iemand volhart in zijn mening, dan is dat ook altijd nog zijn goed recht....niet alles wat beschreven staat is per definitie correct.
  Verder reageert de een zus en de ander zo...., tolerantie op een forum verschilt weinig met die in het dagelijks leven.
  Daar laat je ook niet je hele bewegingsvrijheid ontnemen door een enkeling.

  We zijn hier wel om elkaar te helpen met een gemeenschappelijke interesse, RC helicopters.
  Laten we dat nu a.u.b. vooropstellen.

  Eric
   
 8. FranDaMan

  FranDaMan Guest

  Nou, blijkbaar niet.
  Ik schijn alleen maar zwetsadviezen te geven, dus daar help ik de sport dan mee om zeep toch ?
  Ik zou graag weten welke zwetsafdviezen ik keer op keer geef, maar daar zal ik waarschijnlijk op kunnen wachten tot ik een ons weeg.
   
 9. hezik

  hezik Guest

  Er waren ook mensen die vonden dat Einstein zwetste ;)

  Wat je ook zegt, er zullen mensen zijn die vinden dat je zwetst. Soms zullen ze gelijk hebben, en soms niet.

  Heb je ook mensen geholpen terwijl je hier was? Hebben mensen jou geholpen? Dat is toch waar het om gaat, of niet? ;)
   
 10. pa5ca

  pa5ca

  Lid geworden:
  13 mei 2007
  Berichten:
  926
  Locatie:
  Warnsveld
  Even wat anders... gaan we nu niet heel erg off topic..!?
  Francis... Het zou jammer zijn als we dat gene wat we opgebouwd hebben zomaar kwijtraken, dit forum heeft een hoop mensen bij elkaar gebracht! Jou inbreng was daar zeker credit aan!!
  Het is jammer dat het forum nu nodeloos ingewikkeld wordt gemaakt... en daardoor mensen zoals mij afhaken. Was er zoveel mis met de oude situatie?, klaarblijkelijk ben ik niet de enige die moeite heeft met de nieuwe situatie.

  Ik ga eerst maar even de kat uit de boom kijken en dan maar plan de campagne maken.
  Ik heb jouw postings altijd gewaardeerd, ze kwamen meestal uit het hart en vele hebben er een hoop inspiratie uit geput om met het helivliegen door te gaan.

  Frans...W
   
 11. plantjes

  plantjes

  Lid geworden:
  12 aug 2003
  Berichten:
  1.140
  Locatie:
  Steenwijk NL
  Sorry frans, Wou me er niet mee bemoeien maar je was wat vergeten..
  Je moet wel voldoende modder blijven gooien anders gaat je draadje weer naar de slowchat in een of ander forumhoekje.

  B.
  ps Mis je op ons andere chat puntje ...
   
 12. The Thorn

  The Thorn

  Lid geworden:
  21 sep 2007
  Berichten:
  118
  Locatie:
  Amsterdam
  Het leukste aan dit hele topic is om te zien dat er "volwassen" mensen van zo rond de 35 elkaar af lopen te kaffen.

  Ik als jongeman van 21 weet als geen ander dat reageren op een rare reactie alleen maar problemen maakt. En ik heb voor hetere vuren gestaan dan alleen een hobby wat je uiteindelijk toch niet kunt gebruiken voor je werk (ik kom namelijk uit de interactieve vormgeving, waar alles wat je maakt van belang is). Iemand die het daar niet mee eens is moet zich even goed achter de oren krabben.

  Even een momentje van rust...

  Hoe had dit beter opgelost kunnen worden? Gewoon niet reageren op een domme opmerking, want je bent zelf net zo dom als je het vuur aan laat wakkeren als dat je het aansticht.
  En als je er nou ECHT iets over te melden hebt, stuur die persoon even een PB met al het gal dat je over hem/haar uit wil spugen. Dan weet die gene het ook, en kan er wel of niet wat mee doen. Dan heb je dat ook weer van je hart, en gaan er niet onnodig meerdere mensen (zoals ik nu) zich bemoeien met je eigen zaken.

  Waarom ik dit een onnodige reactie van mezelf vind? Nou, ik had wel verwacht dat volwassen kerels het op een wat menselijkere manier konden afhandelen. Als dit niet het geval was zoals het nu gaat, dan was dit niet nodig geweest. Maar blijkbaar hebben grote mannen wel eens een kleiner manneke nodig om de weg naar de grond te vinden.

  Zoals de "jongeren" van mijn generatie zouden zeggen: "Dit is echt zielig..."

  Denk gewoon eens goed na. En dat zeg ik tegen iedereen hier die dit vuurtje aan laten.
   
 13. Jahre Viking

  Jahre Viking Guest


  Mensen die beweren dat jij een zwetsadvies geeft en daar niet in detail bij vertellen hoe de zaak dan wel in elkaar steekt, die weten het zelf ook niet.
   
 14. Jahre Viking

  Jahre Viking Guest

  Om eerlijk te zijn vind ik deze uitspraak nogal capsones, ik ken meer dan genoeg jongeren op verschillende forums die het vuur goed weten op te stoken, vaker en beter dan die oude lullen van rond de 35 - 40. In het algemeen menen juist de jongeren dat hun het heilige woord verkondigen.

  Zie maar naar het verkeer waar juist de jonge brokkenpiloten staalhard beweren dat 50 +, liever nog 40+, verplicht van de weg moet verdwijnen. Juist de groep het de hoogste noclaim kortingen en meeste kilometers. Overtuigd dat ze zijn dat zij de goede automobilisten zijn en te achterlijk om in te zien dat juist de oude lullen met hun ervaring de jongere weer eens van brokken hebben behoed door in te grijpen in een situatie die de jongere volkomen is ontgaan omdat zijn stereo alle aandacht in beslag nam.

  Dit voorbeeld gaat over het verkeer, maar je kan hiervoor bijna elk onderwerp invullen.

  Jij laat zelf het vuur in deze draad ook branden door direct in de wind te gooien wat je anderen adviseert, namelijk door wel te reageren.

  Of om de woorden van mijn generatie maar aan te halen: je maakt jezelf belachelijk knul.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 14 okt 2008
 15. Manuel

  Manuel Guest

  Ik ga geen woorden vuil maken aan deze onzin discussie, wel wil ik even zeggen dat ik zonder het topic over de hb king van Frans deze tak van modelbouw nooit ontdekt had.
  Ofzoals ze in Brabant zeggen:
  Houdoe en bedankt
  Ps.
  Ik zie je wel weer wanneer de verleiding te groot word/de subforums veranderen.:lol:
  Pps.
  Als je ooit php/mysql hulp nodig hebt.... ;)
   
 16. gixxer

  gixxer Guest

  deels mee eens. broekkies in een golfje met de muziek knoer hard aan en stoerder proberen te kijken dan een harley rijder overschatten zich vaak. mensen van 40+ zijn over het algemeen al verder gevorderd in de maatschappij en hebben een belangrijkere baan wat met zich meebrengt dat ze van de baas in hun geleasde volvo/audi/ andere dikke zakenbak binnen 5 min van maastricht in groningen moeten komen. (volvo & audi zie ik als chauffeur t meeste deze fout begaan) stress en haast is vrijwel net zo gevaarlijk of nog gevaarlijker naar mijn idee. ik rijd 140.000 km per jaar zakelijk+prive en zeg nog steeds dat ik niet kan rijden na 7 jaar (velen kijken mij nog steeds aan alsof ik een broekkie ben omdat hun 40+ zijn en al min 22 jaar hun rijbewijs (a 15.000km per jaar = 330.000km) hebben en ik pas 7. (7 x 140.000km= 980.000km)

  wat ik hiermee aan wil geven is dat ook een beginner best goede dingen kan indragen en het niet allemaal gezwets is (in mijn verhaal van net is de 40+er de beginner met maar 1/3e van mijn kilometers rij-ervaring). ook een ervaren bestuurder maakt fouten, omdat ze zich door ervaring nonchalanter gedragen. de ervaren persoon weet zich vaak wel te redden als er een foutje word gemaakt (in wat dan ook) aleen door de ervaring word het moeilijker om het toe te geven dat men een foutje had gemaakt, omdat men denkt dat ze voor schut gaan en hun aanzien kwijtraken.

  mijn idee is het beter gewoon je ongelijk te accepteren mocht het zo zijn, zonder mekaar het leven op t forum zuur te maken en te zeggen ik ben zo oud en doe dit of dat al zoveel jaar, want je hoeft niet per definitie gelijk te hebben om die reden. uiteindelijk staan we gewoon met z'n allen in een zaaltje op op een veldje van ons mooie speelgoed te genieten, elkaars vliegkunsten te bewonderen en het belangrijkste: HET LEREN VAN ELKAAR!!!! (leren doe je het meeste van foutjes die je maakt)

  dus waarom hebben we wel respect voor elkaar op het veld/zaaltje en niet hier??

  Corné
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 14 okt 2008
 17. Christian

  Christian

  Lid geworden:
  8 dec 2007
  Berichten:
  557
  Locatie:
  Bovensmilde
  Mensen is dit nou een modelbouw-forum of lopen jullie alleen maar ruzie te maken?
  Met het effect dat de een naar de ander stopt.

  Iemand start het draadje met een simpele mededeling hoe en waarom hij ermee stopt,
  dat is zijn mening en die heeft een ander toch te respecteren??

  O.a. dit draadje heeft er toe geleid dat FranDaMan wil stoppen,
  dat kan toch nooit de bedoeling van het hele draadje zijn geweest?

  Ik hoop dat er een moderator langskomt die dit draadje dicht gooit want dit is gewoon te gek voor woorden.

  Als je wat tegen deze mening hebt, prima, maar reageer dan maar via PB want er zijn al genoeg mensen belachelijk gemaakt in dit topic.

  .
   
 18. Christian

  Christian

  Lid geworden:
  8 dec 2007
  Berichten:
  557
  Locatie:
  Bovensmilde
  Sluit ik me volledig bij aan
   
 19. arnold

  arnold

  Lid geworden:
  3 sep 2008
  Berichten:
  1.125
  Locatie:
  Harlingen


  ik hoor hier schijnbaar helemaal niet thuis als newbee.......
  mrrr fraNDAMAN heeft me al veel tips gegevenwaar ik echt mee verder kon.

  verdorie we zijn toch allemaal met de zelfde hobby bezig?
  zo'n leuk forum waar iedereen wat aan heeft en waar mensen elkaar respecteren qua leeftijd en/of ervaring..................
  Als dit de insteek van dit forum wordt pas ik ervoor(tot mijn spijt)

  groetjes ALLEMAAL:cool:
   
  Laatst bewerkt: 14 okt 2008
 20. Jahre Viking

  Jahre Viking Guest

  Gixxer:

  Zoveel kilometer als jij draai ik niet gixxer, maar ik zie ook wel jongens van 18 die wel richting aangeven, die wel in de riemen zitten en die wel, in ieder geval binnen de bebouwde kom, zich aan de verkeersregels houden. Zowel in auto als op een motor. Maar zoals uit de cijfers van verzekeringmaatschappijen blijkt is het wel een minderheid.

  Op jou laatse zin kan ik wel antwoord geven, velen denken volkomen ten onrechte dat ze annoniem zijn op internet en durven daarom veel te zeggen, mensen uit te dagen, te bedreigen en te beledigen.

  Tussen twee haakjes, haakje openen, rij jij op een Suzuki GSX-R?, haakje sluiten.


  Algemeen:

  Verder om weer ontopic te komen: Ik vind dat sommigen wel verrekte dramatisch zijn over de veranderingen in het heliforum. Als je hier al jaren komt en dan door een verandering die nota bene nog in de kinderschoenen staat de boel met een kwaaie kop gaat verlaten, dan zet ik toch wel vraagtekens bij hoezeer je dit forum een warm hart toedraagt.

  De tijdsfactor die sommigen aanhalen vind al helemaal te gek om los te lopen, het is een hobby, geen beroep met winst en verliesrekening. Zelfs nu het door de herindeling en het overzetwerk van de moderators het inderdaad tijdelijk even een zootje is, doe ik er gemiddeld misschien een seconde langer over om de verplaatste post te vinden. Godallemachtig wat een tijdsverlies... reken dat eens uit over een heel mensenleven, dat scheelt wel een minuut of 2, dat is zeker een dikke vette euro aan inkomen die je dan misloopt.

  Wat ik het toppunt van gezeik vind is dat er iemand tussen loopt die ligt te emmeren over het feit dat het forum niet goed op zijn mobiel gevalletje past. Lekker belangrijk, neem een gewone computer. Ik heb zelf ooit een forum gehad, en zulks maak je dusdanig dat de gemiddelde gebruiker in het bezit van de gemiddelde computer met een gemiddeld beeldscherm goed met het forum uit de voeten kan. Simpelweg omdat, dat de apperatuur is die de normaliter bezoeker heeft. Je kan gewoon geen uitzondering maken in je lay-out en andere zaken voor die ene die met een mobiel apparaat of met een supercomputer op het forum zit. Die uitzondering zal de tering naar de nering moeten zetten. Hetzelfde geld voor een minder bedeelde die nog met een Pentium 366 en een 15" scherm moet rondkomen. Maar uitgerekend die lui hoor je nooit klagen terwijl ze er wel zijn. Het zijn altijd die gasten met dure luxe mobile apparaten of watergekoelde supercomputers van 6000 euro die vinden dat jij het forum voor hun alleen moet aanpassen. Dit zijn mijn ervarigen als (ex) forumeigenaar en daar krijg ik de broeipoep van. Ik durf te wedden dat het hier niet veel anders zal zijn bij de mods en de eigenaar.

  Je kan het nooit iedereen naar de zin maken. Maar je kan ook een beetje je best doen om je te schikken, maar dat schijnt tegenwoordig helemaal niet meer te kunnen.

  Iedereen moet gewoon blijven, neem hooguit even een "forumpauze" en kom terug als de kinderziekten er uit zijn. Of, zoals hier ook al geopperd is, begin een eigen forum. Maar zodra dat groot wordt loopt je tegen exact dezelfde problemen op die ook dezelfde reacties te weeg brengen met excat hetzelfde gezeik. Alleen nu ben jezelf het doetwit. Weet je ook eens wat dat is en hoe dat voelt als je elke vrije seconde in je forum steekt. Voor een ander wel te verstaan.

  En dan heb ik nog wat te zeuren, mochten er mensen zijn die denken dat ik een hekel heb aan jongeren, mis, ik ben zelfs wel eens bij een jochie van 14 in de leer geweest.
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina