Dat valt wel mee Wiebe want daar is bij het ontwerp van de lader al rekening mee gehouden.
Als je een sinusvormige wisselspanning gelijkricht en goed afvlakt zal de resulterende gelijkspanning (wortel 2) 1,414 x de wisselspanning zijn. Dat is dus gelijk aan de piekspanning van de wisselspanning.
Een acculader (mits goed ontworpen natuurlijk) zal een spanning afgeven van 13,8V. Althans dat is zo ongeveer standaard. Als er alleen een gelijkrichter wordt gebruikt dan zal de accu als een soort super condensator werken. De laadstroom wordt bepaald door het spanningsverschil tussen de accu en de lader, de inwendige weerstand van de accu (erg laag) en de inwendige weerstand van de lader (relatief hoog).
Een loodaccu wordt normaal gesproken als vol gezien als hij een spanning heeft berijkt van 13,8V. Dan mag er dus geen laadstroom meer lopen. Dat betekend dus dat de piekspanning gelijk moet zijn aan die 13,8V.
Met andere woorden als je een stevige condensator (minimaal 1000uF per Ampére) over de uitgang zet zal de onbelaste uitgangsspanning niet hoger worden dan zo rond de 14V, dus wel ietsje hoger dan de belaste uitgangsspanning.