Lijnen, handvat....waar te koop?

Discussie in 'Lijnbesturing' gestart door Cees Kraaijeveld, 29 okt 2017.

 1. Cees Kraaijeveld

  Cees Kraaijeveld

  Lid geworden:
  10 feb 2004
  Berichten:
  327
  Locatie:
  's-Gravendeel
  Ik wilde na een jaar of 35 het lijnvliegen weer eens oppakken, en heb daarom bij Winfried de Vries een freessetje voor de VT-Airracer gekocht. Thuis had ik nog een DC Spitfire 1cc diesel liggen om het retro-gevoel compleet te maken...

  Mijn vraag: waar koopt men tegenwoordig de lijnen? Is er een adres in de EU waar je voor dit soort spullen terecht kunt?
   
 2. jef

  jef The First Aviators

  Lid geworden:
  14 jan 2011
  Berichten:
  1.534
  Locatie:
  Hulshout België
 3. stunthenk

  stunthenk The First Aviators

  Lid geworden:
  7 feb 2006
  Berichten:
  847
  Locatie:
  Amersfoort
  Een handvat is snel en gemakkelijk zelf te maken, zie een eerder draadje op dit forum; http://www.modelbouwforum.nl/threads/hét-handvat.204483/
  Voor lijnen kun je ook terecht in Engeland, bij Tony Eifflander: http://www.eifflaender.com/spares.htm
  Denk wel dat je voor een model met een 1cc diesel hele lichte / dunne lijnen nodig hebt. In Inch maten 0.0012 , in mm maximaal 0,3. En met een lengte tussen de 10 (voor een 1 cc) en 12 (voor een 1,5 cc) motor.
  De VT Airracer is een leuk kistje (ik gebruik hem voor de Hopelijk terugkerende? Staka) maar dan met een Webra 1,5 cc Record. Met een lichtere motor zou je kunnen overwegen om het onderstel weg te laten (sowieso onbruikbaar voor landingen, behalve met geluk in bijzondere omstandigheden). Verder kan ik je aanraden om een 3x6 vuren latje in de lengte van de romp in te bouwen. Anders willen rompjes zoals bij de Airracer wel eens achter de vleugel breken.
   
 4. Histone

  Histone

  Lid geworden:
  24 jul 2010
  Berichten:
  70
  Locatie:
  Tilburg
  [​IMG]

  Met 6mm multiplex, messing busjes, en koppelingen met sluitingen uit de betere hengelsportshop kom je zelf al een heel eind.
  Daar heeft men ook prachtige gevlochten (metalen) vislijn van uiteenlopende diameters vanaf zo'n 0,10mm (en treksterkte voor het zeevissen) !
  Nee, Suls bestaat jammer genoeg al lang niet meer.
   

Deel Deze Pagina