Limbo Cup 2007 Boshoverheide Weert

Limbo Cup 2007.

Zondag 29 april was het dan eindelijk zover; Neerlands eerste, echte, officiële F3K wedstrijd.
Verleden jaar al had ik het plannetje gemaakt om na de Limbo Cup voor vrije vlucht een F3K wedstrijdje te organiseren. Om wedstrijden te vliegen op de Boshoverheide is het een en ander aan vergunningen nodig en het zou zonde zijn om het grootste gedeelte van de zondag de Boshoverheide “onbenut” te laten. De vrije vluchters vliegen hun wedstrijd immers op zaterdag-middag en zondagochtend…..

Dit plannetje kreeg aldoor meer vorm en uiteindelijk is het dan toch een complete wedstrijd geworden. De voorbereidingen vroegen nogal wat tijd; er is immers een heel pak papier nodig, maar alles is toch netjes op zijn plaats gevallen. Niet op de laatste plaats ook door de medewerking van vrouw en dochter die de complete scoreverwerking wilden verzorgen.
En mijn zoon die voor zowat alle foto’s gezorgd heeft J

Als wedstrijdleider is het moeilijk een gedetailleerd van ronde tot ronde verslag te geven. Wel durf ik te stellen dat het eigenlijke verloop van de wedstrijd vlotjes is geweest.
Na een korte briefing is om 12.15u begonnen met ronde 1 en vijf uurtjes later waren we klaar met evenzoveel complete ronden en met 20 groepen die gevlogen hebben dus! (na ronde 4, tijdens een korte ingelaste pauze, stemden de meerderheid van de vliegers ervoor na 5 ronden te stoppen, hoewel er 6 ronden gepland waren)
Af en toe had ik er wel een wat schuldig gevoel bij maar door een redelijk strak tijdschema te hanteren was het toch mogelijk om deze ronden vlot en vlgs gepland tijdschema af te werken.
Dus bij deze mijn excuses voor het strakke hanteren van de “fluit”.

Het was bijzonder jammer vast te moeten stellen dat er gedurende de eerste twee ronden nogal wat storingen optraden. Zelf heb ik hier ook geen echte verklaring voor omdat voor mij de Boshoverheide een vrije vlucht terrein is. Deze storingen kwamen naderhand niet meer voor. Heel vreemd allemaal; ik weet zeker dat er tot in de verre omtrek geen andere modelvliegclub is of iets dergelijks. Misschien dat we in de toekomst toch voor een scanner of iets dergelijks moeten gaan zorgen.

Los dus van deze storingen in de eerste groepen is er probleemloos gevlogen. Er waren zelfs geen klachten over het startterrein wat mij persoonlijk de meeste zorgen baarde. Een full swing DLG start maken op een heideterrein is immers niet zonder gevaar. Gelukkig is dat allemaal goed gegaan.

Na de eerste paar ronden bleek al uit de tussenstand dat de gevestigde namen op de eerste plekken stonden. Uiteindelijk moest dan ook in de klasse F3K het streepresultaat de beslissing brengen. Bij 5 gevlogen ronden wordt immers het slechtste resultaat weggestreept. Bas B en Peter A hadden beide de maximale score zijnde 4 x 1000 = 4000 punten. Peters streepresultaat was een 850 en Bas strepert was een 880 wat hem dus de eerste plaats opleverde.

In de klasse Mini was het eindresultaat wat duidelijker en Peter A, die tevens de hoogste smijtert was, trok hier de eerste plek naar zich toe.
Peter werd hiermee tevens de eerste (en tijdelijke?) eigenaar van de Holland Beker voor Mini.
Wanneer na de wedstrijd in Odoorn iemand anders een hoger puntentotaal heeft (in mini dus) krijgt de Holland Beker een andere eigenaar.

Al met al denk ik dus dat het een geslaagde eerste wedstrijd was. Met dank natuurlijk aan alle deelnemers die hier, mee, voor gezorgd hebben.

Arno

Opmerkingen:
· Een laptop en printer ter plekke zou geen overbodige luxe zijn; zeker niet wanneer we nog groter groeien.
· De mini max reduceren was in mijn optiek een succes en de gevlogen tijden bij mini “pasten” beter op deze manier.
· De groepsindeling maken vlgs. de “Duitse methode” Hierbij worden voor de eerste ronden (bij 6 ronden de eerste 4) de groepen door loting samengesteld. Voor de laatste 2 ronden wordt dan de groepsindeling bepaald door de stand op de ranglijst
 
Hey,

Erik ik wist niet dat je foto;s had van m'n vv dlg. wel lache, kunnen andere mensen hem ook zien 8) .

Heeft iemand nog mijn neusje gevonden?? Die ben ik in het dlg startgebied verloren.


kevin
 
Hey Arno,

bedankt voor het organiseren van deze geweldige wedstrijd! Ik heb vollop genoten van deze dag! 8)
Dit was mijn aller eerste DLG wedstrijd (en ik was er dan ook best wel een beetje zenuwachtig voor), maar het ging allemaal goed. Dank ook, dat je me op het laatste moment toch nog hebt laten meevliegen bij de grote jongens. Dit was gaaf! En ik kan zo ook meedoen aan het NK :)

Ik vind dat je de wedstrijd niet te strak hebt georganiseerd hoor! Het was precies goed zo. Echt geweldig proefvliegweer was het toch niet :lol:

Greetz,
Jurgen
 
hey arno,

het was egt een mooie dag en ik heb er ook zeker veel van geleerd! ik ben er als alles met het vervoer gaat lukken in odoorn ook bij, maar dan met mijn model vliegend ;) bedankt voor de leuke dag en voor de stukjes lijn die ik heb gekregen.

gr niels
 
Arno schreef:

"De groepsindeling maken vlgs. de “Duitse methode” Hierbij worden voor de eerste ronden (bij 6 ronden de eerste 4) de groepen door loting samengesteld. Voor de laatste 2 ronden wordt dan de groepsindeling bepaald door de stand op de ranglijst."


Naar mijn mening een erg leuke aanvulling omdat de laatste twee ronden dan iets weghebben van een fly-off.

Wel vergt dit een extra inspanning van de organisatie (in de "huidige" situatie kunnen alle indelingen van te voren op papier gezet worden, bij deze variant moet de indeling van de laatste twee ronden op de wedstrijd zelf gemaakt worden, en vergeet niet dat de organisaties het al moeilijk genoeg hebben omdat ze dit jaar voor het eerst een F3K wedstrijd organiseren).

Ik ben benieuwd naar de mening van de andere deelnemers en de organisatoren van de komende wedstrijden.

P.s. Wat me de afgelopen wedstrijd goed beviel is dat iedereen tegen iedereen vloog (figuurlijk), dus geen groepjes mensen die nooit tegen elkaar vliegen zoals bij b.v. bij F3B en F3J het geval is.
 
Wedstrijd verloop was top! Indeling in roterende groepen zoals nu was ideaal, ook om de verschillende weersinvloeden uit te vlakken per groep (in tegenstelling tot VV).

Arno, hoe werkt dat Duitse systeem precies; wordt bijvoorbeeld bij 5 man per groep de eerste groep na 4 ronden bepaald, en wordt er binnen deze groep vervolgens gestreden om plaatsen 1 t/m 5 (dus fly-off principe). Of kun je door als 6e te eindigen in de eerste sessie nog met twee 1000ers in de laatste sessie bijvoorbeeld 1e worden?

Voor de fly off versie voel ik wel iets. Hoe zit het met de strepers: alleen de 1e 4 ronden een resultaat strepen of voor de gehele wedstrijd.

Peter
 
Arno, hoe werkt dat Duitse systeem precies; wordt bijvoorbeeld bij 5 man per groep de eerste groep na 4 ronden bepaald, en wordt er binnen deze groep vervolgens gestreden om plaatsen 1 t/m 5 (dus fly-off principe). Of kun je door als 6e te eindigen in de eerste sessie nog met twee 1000ers in de laatste sessie bijvoorbeeld 1e worden?

Hi Peter,

Het heeft niets met een f.o. of zo te maken. Wat er alleen gebeurt is dat je de stand na 4 ronden gebruikt om zo de groepsindeling voor de laatste 2 ronden te bepalen. Dit houd dus in dat in de laatste 2 ronden de koplopers tegen mekaar vliegen maar ook dat de lager geklasseerden onderling om de punten strijden.......... (en zo een betere kans krijgen op een hogere score)

Arno
 
hoi allemaal

ten eerste sorry voor mijn trage reactie ,had helaas problemen met mijn pc
maar natuurlijk alle lof voor de organisatie van de limbo cup 2007(zeer knap gedaan arno)
ik heb genoten van het begin tot het einde
het was een te gekke dag ,en natuurlijk veel opgestoken
toch is het landingsgebied wat klein :wink: kwam ik achter
tja en kan nu dagelijks aan horen dat rob mij grandioos heeft verslagen :D

zal nog flink moeten oefenen voor odoorn(en dat ga ik zeker doen 8)

groeten arnold en rob
 
> Of kun je door als 6e te eindigen in de eerste sessie nog met twee 1000ers in de laatste sessie bijvoorbeeld 1e worden?

Peter,

ik zag al enig voordeel voor de mensen die buiten de hoogst geplaatste groep vallen maar zo als jij het brengt wil geen mens er meer aan!!!

De grootte van dit voordeel wordt bepaald door de de breedte van de top. Als je er van uit gaat dat de top klein is (b.v. 4 man) dan is het voordeel erg groot om net buiten de hoogst geplaatste groep te vallen, als je er van uit gaat dat de top erg breed is (meer dan 10 man) dan is dit voordeel gering omdat je ook in de tweede groep genoeg tegenstand hebt. Hierdoor kan het zijn dat dit concept op Duiste wedstrijden eerlijk is en op Nederlandse wedstrijden niet.
Om na te gaan of dit concept in Nederland eerlijk is zou je moeten nagaan hoeveel top vliegers er zijn (wie durft!?!).

Een andere manier om het voordeel te verkleinen is om na ronde 5 weer de 5 hoogst geplaatsten te bepalen of dit princiepe alleen op de laatste ronde toe te passen.

Het concept om de hoogst geplaasten tegen elkaar te laten vliegen staat me erg aan maar aan de andere kant is een wedstrijd alleen leuk als die eerlijk is vandaar mijn opmerking om iedereen tegen iedereen te laten vliegen.

Compromis is een apparte fly-off, maar de resultaten van een fly-off kun je niet meenemen in de uitslag geldig voor een NK.

En wat was er eigenlijk mis met de regelementen van de laatste wedstrijd?????

Bas
 
[quote="Bas B
En wat was er eigenlijk mis met de regelementen van de laatste wedstrijd?????

Bas[/quote]

Helemaal niets !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maar persoonlijk vind ik het gewoon leuk zulke varianten ter discussie te stellen :):)
 
Is er eigenlijk iemand die een filmpje heeft gemaakt van de lancering van de Mini van Peter Aanen?
Heel indrukwekkend. Ik zou het graag nog eens zien.
 
Wubbe,

Dat is top secret !!


Nee hoor. Misschien is de techniek het best te zien op het filmpje van de 1,5m tijdens Vercelli: http://www.f3k-italia.it/

Op het eerste filmpje na ongeveer 1 minuut is een slow motion te zien. Trouwens; Roland Border gooit nog wel 10 meter hoger, en is als eerste in deze video te zien. Ongelofelijk hoe hoog hij gooit!

Denk dat een paar lange armen ook zeker helpt.

Peter
 
Het was zeker een top dag :D Ik heb er veel van geleerd alleen ik vind het persoonlijk erg jammer van mijn blaster :( en natuurlijk van de rest van de schade die er opgelopen is(Theo en Goswijn) maar verder was het een top dag!!

Arno en rekencenterum heel erg bedankt voor de organisatie!!!

Groeten Martijn
 
Peter.. welke mini is dat eigenlijk waarmee je zo belacheleijk hoog gooit, en zeer goed vliegt.
( die met die zilveren bespanning)

GJ
 
Kuip,

Het is een eigen ontwerp, natuurlijk met de bekende gevestigde randvoorwaarden zoals sikkelvormige vleugel (lijkt verdacht veel op de tippen van de aspirin?), drela achtig profiel.

Vleugel is opgebouwd uit massief balsa voor en achterzijde. Hiertussen aan de onderzijde 1,5mm balsa, hierbovenop ribben aan de bovenzijde. Geen kool verder in de vleugel; op middennaad en tipranden 50 grams glasweefsel voor lokale versterking. Vleugel geheel bespannen met 10 microns alum. mylar.

Voorstuk romp opgebouwd uit dun berken triplex met glasweefsel.

Peter
 
Peter,

Vlgs mij wordt het tijd om een maatschetsje van deze hoogsmijtert te publiceren.........................................

Arno
 
Arno,

Misschien helpt het dat Bart een foto van het bovenaanzicht en een zijaanzicht van de staartgroep heeft gemaakt; staat bij het onderwerp Oeka Bulli.

Peter
 
Peter,

Klopt. Ik heb de nieuwe vleugel vorm voor The Oeka Bulli ook al op papier.. :)
een kopie van de Aspirin tippen. De Oeka Bulli gaat toch verdacht veel lijken
op jouw zilveren kistje.... 8)
Cheers

Bart
 
Back
Top