Met welke zender(s) vliegen de heli forum leden

Discussie in 'Heli-Pilot's Mess' gestart door Toejeerd, 7 nov 2009.

  1. Emanuel

    Emanuel

    Lid geworden:
    9 feb 2011
    Berichten:
    1.636
    Locatie:
    Waalwijk
    De Taranis heeft ook 4 kogellagers per stick en is een tikje goedkoper ;-)
    Verder heeft hij alles wat je je maar wensen kan.
     
  2. chrisdv

    chrisdv

    Lid geworden:
    15 jan 2010
    Berichten:
    1.807
    Locatie:
    zuidwest friesland
    Spektrum DX8
    The DX8 is the first Spektrum radio to feature new gimble mechanics. Each gimble boasts the silky smooth precision of dual ball bearings on each axis. That’s four ball bearings per gimble. They also feature adjustable spring tension and control stick length so you can fine tune the control feel exactly the way you want it.
    [​IMG]
    Dus die lagers zitten er wel in. Misschien kan je ze beter afstellen of bv die weerstand voor je pitch stick wat smeren.
     
  3. JacobsT

    JacobsT

    Lid geworden:
    17 apr 2010
    Berichten:
    1.192
    Locatie:
    BE
    Zender al open gedaan en krijg de stick echt niet zoals ik em zou willen. Al ingevet met gear grease enz, helpt allemaal niet. Gaat me iets te stroef op de pitch en echt hele minimum correcties lukken hierdoor niet zo goed.
     
  4. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    Mijn Futaba gaat lichter dan de Spektrum,
    en de WK 260.. gaat nog veel beter,
    eigenlijk de goedkoopste zender, ha ha

    Groet
    Uwe
     
  5. Emanuel

    Emanuel

    Lid geworden:
    9 feb 2011
    Berichten:
    1.636
    Locatie:
    Waalwijk
    Ik heb een stukje mantel van een siliconendraad over de rem van de gas stick geschoven. Dat kun je super afstellen en voelt zeer vloeiend. Geen hakkelen en geen stick-slip gevoel.
     
  6. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    13.287
    Locatie:
    Rotterdam
    Ik heb bij mijn ff10 de ratelveer gewoon omgedraait, en wat verbogen.
    hij ratelt nu erg licht, beweegt goed.
     
  7. brutus

    brutus Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    21.900
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Dit heb ik ook gedaan, maar dan met een stukje siliconen brandstofslang. Als je dat weer invet met een beetje siliconenvet, krijg je een heel "rustig" aanvoelende stick (het siliconenvet dempt wat, beetje zoals een hydraulische schokbreker doet), die toch heel soepel beweegt.

    Er is ook een speciaal middeltje voor, wat gebruikt wordt in de 1:12 electroracerij, ben even de naam kwijt, en dat werkt nog net even iets fijner.

    Maar om eerlijk te zijn, na al die jaren gebruik ik gewoon droge siliconenslang, en dat voldoet prima!

    Groet, Bert
     
  8. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    ..ik heb ook gewoon die veer iets verbuigen (zeg ik dat goed?)
    anders ging die echt te strak voor mijn gevoel,
    nu is die goed (sinds 4 jaar of zo, ha ha)

    Groet
    Uwe
     
  9. Forward18

    Forward18

    Lid geworden:
    18 apr 2013
    Berichten:
    219
    Locatie:
    Limburg
    Graupner mx-12 gehad (maar kon geen Duits)

    Spectrum DX6i van mijn vader

    FutabaT6J van mij

    Allemal heel gebruikersvriendelijk

    groetjes
    thomas
     
  10. Tf-zuid

    Tf-zuid

    Lid geworden:
    24 aug 2011
    Berichten:
    400
    Locatie:
    Westland
    [​IMG]Een Vbar Control Zender
     
    Laatst bewerkt: 20 jul 2014
  11. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    tja, dat zijn die "only-Logo-piloten"

    ik vlieg bijna alles met Futaba,
    en als het moet (BnF) met Spectrum

    Groet
    Uwe
     
  12. Tf-zuid

    Tf-zuid

    Lid geworden:
    24 aug 2011
    Berichten:
    400
    Locatie:
    Westland
    Geen Only Logo
    Only Vbar;)
    Zijn grote verschillen:D
     
  13. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    oh ja, dus met elke v-bar te gebruiken,
    ook mijn Gaui met v-bar ...
    en ontvanger, welke zijn dat dan ?

    Groet
    Uwe
     
  14. Tf-zuid

    Tf-zuid

    Lid geworden:
    24 aug 2011
    Berichten:
    400
    Locatie:
    Westland
    Ja ook je vbar van GAUI. Het is en blijft vbar. De ontvanger steek je in de 4 pins poort vande mini vbar bovenop. Of bij Fullsize aande zijkant..
     
  15. Phaedra

    Phaedra

    Lid geworden:
    20 aug 2011
    Berichten:
    238
    Locatie:
    omgeving Antwerpen
    +1 :)

    Ik heb er ook nog een externe Spektrum module opzitten, omdat ik nu eenmaal een paar zo'n ontvangertjes in mijn indoor spullen zitten heb.
    Ik had daarvoor eerst een tweedehands Dx6i gekocht, maar die was heel snel terug van de hand gedaan.
    Per model(geheugen) kan ik dan kiezen of ik de Spektrum module of de interne frSky module gebruik. Of beide!
    Ik kan voorlopig niks bedenken dat je NIET kan met de Taranis. :eek:lympic:
     
  16. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    bedankt voor de info , Nigel

    Groet
    Uwe
     
  17. Tf-zuid

    Tf-zuid

    Lid geworden:
    24 aug 2011
    Berichten:
    400
    Locatie:
    Westland
  18. robbedoes

    robbedoes Guest

    [​IMG] Multiplex EVO-9 synthesizer met losse 2,4 Ghz module.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 17 nov 2015
  19. sonron

    sonron

    Lid geworden:
    17 jan 2012
    Berichten:
    5
    Locatie:
    Deventer
    Heli vlieg ik met Futaba T8J. Vliegtuigen met Multiplex Royal Pro 9
     
  20. RuudM

    RuudM

    Lid geworden:
    13 mei 2012
    Berichten:
    668
    Locatie:
    Beverwijk
    Spektrum DX9 Black Edition
    [​IMG]
     

Deel Deze Pagina