Mijn eerste turbine

Discussie in 'Zelfbouw turbines' gestart door riesroni, 18 jan 2015.

  1. MendeltBooster

    MendeltBooster

    Lid geworden:
    7 nov 2008
    Berichten:
    120
    trefs

    hallo
    je hoeft helemaal geen andere ecu
    je kunt hem gewoon programmeren
    anders even contact opnemen met arno huisman
    de acceleratie van jou pomp licht te hoog
    de ene ecu moet je met een toets doen en de andere met twee
    allebeide van orbit

    grt mendelt
     
  2. Edsheli

    Edsheli

    Lid geworden:
    29 sep 2003
    Berichten:
    655
    Locatie:
    Helden
    Stuur maar even een PB met jou mail adres stuur ik je een handleiding van de ECU die heeft Jakadofsky ook gebruikt. Ik weet niet wat de setting van de treff zijn maar dan weet je wel hoe je de ECU kunt instellen.

    Mvg

    Ed
     
  3. riesroni

    riesroni

    Lid geworden:
    15 apr 2009
    Berichten:
    401
    Locatie:
    Almelo
    Hallo,

    Het werkt :)

    Wat heb ik nou verkeerd gedaan?
    Na dat je in het hoofdmenu bent, moet je de ontvanger voorzien van spanning, daarna de safety switch overhalen, en dan kom je in rpm setting,daarna set ingedrukt houden en alles is gesaved :)

    Groet,

    Richard
     
  4. Berto

    Berto Forum veteraan

    Lid geworden:
    10 okt 2002
    Berichten:
    19.866
    Locatie:
    Huizen, RemoteJets.com
    Hee Richard,

    kijk uiteindelijk :D


    Grt,
    Berto.
     
  5. G J Broekhuizen

    G J Broekhuizen

    Lid geworden:
    12 jul 2004
    Berichten:
    1.366
    Locatie:
    Elburg
    Mooi dat het nu werkt.
    Niet te snel laten draaien 118 voor al niet meer dan 120k .
    Nu nog de spanning van de pomp wat lager zetten voor het opstarten.
    En mocht je een keer overstappen naar een fadec xicoy kies dan voor kerostart je kunt er ook mee op gas starten, je kunt kiezen. mocht je de motor om willen bouwen naar kero start heb je de ecu al.
    Groet Gerrit Jan
     
  6. riesroni

    riesroni

    Lid geworden:
    15 apr 2009
    Berichten:
    401
    Locatie:
    Almelo
    Hallo,

    Bedankt iedereen voor het meedenken.

    Ik heb dan ook besloten om over te stappen op turbine vliegen:):):)

    Groet,

    Richard
     
  7. Berto

    Berto Forum veteraan

    Lid geworden:
    10 okt 2002
    Berichten:
    19.866
    Locatie:
    Huizen, RemoteJets.com
    Haha,ik heb het al gezegd he. '1x een turbine starten of vliegen en je bent verslaafd' ;-)
     
  8. riesroni

    riesroni

    Lid geworden:
    15 apr 2009
    Berichten:
    401
    Locatie:
    Almelo
  9. riesroni

    riesroni

    Lid geworden:
    15 apr 2009
    Berichten:
    401
    Locatie:
    Almelo
    Hallo,

    Iemand een idee welke turbine klem ik moet hebben?

    Ik meet een diameter van 108mm.(klopt dit)

    Hoor graag

    Richard
     
  10. Rene microturbine

    Rene microturbine

    Lid geworden:
    13 jun 2004
    Berichten:
    925
    Locatie:
    nvt
    kun je bij RMT Turbine klemmen
    kopen .108/112mm .
    Voor goede een klemming moet je wel caresorie ringen gebruiken.
    mocht er aanpassing nodig zijn neem maar contact met me op help ik je er dan wel mee.
    :wink:
    groet Rene.
     
    Laatst bewerkt: 25 jan 2015
  11. riesroni

    riesroni

    Lid geworden:
    15 apr 2009
    Berichten:
    401
    Locatie:
    Almelo
    Hoi

    Bedankt Rene,

    Ik had deze al gezien. maar de maat klopt niet, maar deze past dus wel?

    Richard



     
  12. Gerald Rutten

    Gerald Rutten

    Lid geworden:
    6 mei 2005
    Berichten:
    2.879
    Locatie:
    Kruikenstad
    Hoi Richard, zie je post en pb nu pas.....:(:oops:

    Ik zie dat je al aardig onderweg bent, hoop hulp hier :D. Ik heb ook nog een paar van die Orbit ecu's, werken op zich goed maar al een poos niet meer mee bezig, ik zou er ook weer helemaal opnieuw in moeten verdiepen. Zorg er in ieder geval voor dat je accu altijd goed vol zit, deze ecu staft je meteen af met een flame-out. Zo was de filosofie vroeger, tegenwoordeig zijn de ecu's zo af gesteld dat een platte accu helemaal leeg getrokken wordt om je motor te laten draaien zodat je nog kan landen. Beter een kapotte accu dan een kapot.......;)

    Groetjes,
    Gerald
     
  13. riesroni

    riesroni

    Lid geworden:
    15 apr 2009
    Berichten:
    401
    Locatie:
    Almelo
    Hoi,

    Klopt Gerald, wat een hulp hier, geweldig!!
    Ecu kan ik nou programmeren, dus binnenkort maar eens uitgebreid testen!.
    Maar nogmaals iedereen alvast bedankt voor zijn hulp.

    Richard,
    p.s. Berto ik bel binnenkort voor de turbine beugel!



     
    Laatst bewerkt: 25 jan 2015
  14. riesroni

    riesroni

    Lid geworden:
    15 apr 2009
    Berichten:
    401
    Locatie:
    Almelo
    Hoi,

    Vandaag de ecu opnieuw geprogrammeerd,brandstofpomp aangepast,
    en hierbij het resultaat!

    http://youtu.be/LKqWal2njWQ

    Groet,

    Richard
     
    Laatst bewerkt: 6 feb 2015
  15. Gerald Rutten

    Gerald Rutten

    Lid geworden:
    6 mei 2005
    Berichten:
    2.879
    Locatie:
    Kruikenstad
    Heel netjes, mooi voor mekaar!

    Grt,
     
  16. G J Broekhuizen

    G J Broekhuizen

    Lid geworden:
    12 jul 2004
    Berichten:
    1.366
    Locatie:
    Elburg
    Trefz TT66

    Ziet er goed uit.
    Wat geluid betreft zou ik hem een keer moeten horen .
    Het lijkt allemaal goed ook de temperatuur.
    Je tikt even de 118k je zou dit iets langer moeten doen ,de motor moet dan stabiel blijven
    Ik heb wel eens gehad dat de turbine buiten ging branden bij een bepaald toeren tal.

    gr Gerrit Jan
     
  17. Berto

    Berto Forum veteraan

    Lid geworden:
    10 okt 2002
    Berichten:
    19.866
    Locatie:
    Huizen, RemoteJets.com
    Dat lijkt er prima uit te zien zo.

    Lekker hé dat geluidje :cool:
     
  18. riesroni

    riesroni

    Lid geworden:
    15 apr 2009
    Berichten:
    401
    Locatie:
    Almelo
    Pffff echt wel;)


     
  19. riesroni

    riesroni

    Lid geworden:
    15 apr 2009
    Berichten:
    401
    Locatie:
    Almelo
    Hoi,

    Nu de turbine goed loopt:D ben ik eens gaan kijken naar mijn eerste jet:D

    Hotspot overgenomen van een kennis van mij (is gestopt)

    Alles er op en er aan, Alleen de romp was verkleurd.
    Dus opnieuw laten spuiten.
    Kist compleet leeggehaald, en alles opnieuw gaan voorzien van nieuwe slangen.

    Hierbij wat foto's, is nog niet klaar :)

    Groet,

    Richard

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  20. Berto

    Berto Forum veteraan

    Lid geworden:
    10 okt 2002
    Berichten:
    19.866
    Locatie:
    Huizen, RemoteJets.com
    Goed bezig :thumbsup:
     

Deel Deze Pagina