Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
Blanke epoxy, of, als je niet meer verven wilt, kaarsvet kunnen ook.
....
Davy, Olaf, thanks.
Heb 'm zeer hoog op mijn verlanglijstje staan... zo hoog dat ik me nu aan het overhalen ben om er toch een to kopen...
PS filmpjes zijn altijd welkom...
Alleen de pushrod beweegt. De pushrod loopt door plastic deel 40. In deel 40 zit bovenaan een soort gleuf, die moet naar achteren wijzen. In de ontkoppelde toestand is de pushrod naar beneden en is de gleuf leeg. Hier kan je nu de eindlus van een sleepkabel doorheen steken. Dan komt de pushrod naar boven (door de servo te bewegen), die moet minimaal tot achter het bovenste stukje van deel 40 komen, hij mag er ook iets bovenuit steken. De lus van de sleepkabel wordt nu opgesloten en zit aan je vliegtuig vast.Hoe werkt dat met de servo voor het loskoppelen van de sleeplijn?
Is het zo dat de ijzeren "pin" die in "de elaporsdeeltje(no 40 aero tow mechanisme)" zit dan uitsteekt, door de servo naar beneden gedaan wordt zodat "het oog" vrij is van de metalen pin(aero-tow push rod) en daardoor een lijn los kan komen?
Als dat zo is hoef de pin(41, pushrod) dus niet uit te steken boven de elapordeeltje(no 40 aero tow mechanisme). DIt deeltje (no 40) kan toch gewoon gelijmd worden. Ik neem aan dat aleen de pin((aero-tow push rod) beweegt. Nu ja en de servo ook.
De zwever heeft ook een ontkoppelhaak. Zwevers zonder ontkoppelhaak kan je evt slepen met klitteband. Paar cm klitteband op de onderzijde van de romp plakken, paar cm contra klitteband aan de sleepkabel maken. Hiermee kan je de zwever omhoog slepen. Als de zwever los moet maakt de combinatie eerst wat snelheid, dan trekt de zwever vol up en het klitteband trekt zichzelf los. De zwever maakt een looping en is daarna vrij. De sleper komt met kabel aan het vliegtuig naar beneden. Ik kan je aanraden de kabel eerst boven het veld te droppen, dan nog een rondje vliegen en landen. Je kan landen met de kabel aan het vliegtuig vast, maar je loopt dan het risico dat de kabel ergens achter blijft haken en dat je Mentor doodvalt, wat zeer harde landingen oplevert (die de Mentor overigens goed wegsteekt). Dat is me al meerdere malen overkomen.Hoe komt de lijn dan vrij van bij de achterliggende zwever zelf?
Ik vlieg met 5S5000 van bijna 600 gram, daarmee gaat mijn Mentor nog steeds oneindig vertikaal. Het is natuurlijk erg afhankelijk van je motorisering, maar de constructie houdt het extra gewicht prima.Hoeveel (lipo)gewicht kan de Mentor dragen? Gaat een 500+gram s5 lipo ook lukken?
Als je al zeker weet dat de ledjes er komen zou ik nu kabels trekken. Achteraf inwerken geeft sneller verzwakking of lelijke constructie dan wanneer je het helemaal inwendig weg kan werken.Ik wil later ledjes aanbrengen voor verlichting; de gebruikelijke vliegtuig verlichting. Is het verstandig om nu mijn fuselage nog open is(in twee helften) al draden aan te brengen voor de leds; of kan je die bedrading later buitenlangs aanleggen in de buitenkant van de fuselage wegwerken? Iemand ervaring hier mee?