Open F5K Losser

Discussie in 'F5K' gestart door bgo, 22 aug 2020.

 1. jve

  jve

  Lid geworden:
  4 mrt 2007
  Berichten:
  2.840
  Locatie:
  's-Hertogenbosch
  Veel plezier morgen! Maak er een mooie dag van!
   
  l shems en bgo vinden dit leuk.
 2. bgo

  bgo

  Lid geworden:
  10 okt 2008
  Berichten:
  496
  Locatie:
  Almelo
  De weersvoorspellingen van Jeroen klopten weer exact. We begonnen de dag wat grijs en er was weinig wind. Het klaarde echter snel op en de zon liet zich regelmatig zien.
  Hierdoor kwamen de thermiekbellen ook los, al was het echt wel knokken om op hoogte te blijven. De NLH was op 60 meter gezet en daaronder viel het nog niet mee om lang boven te blijven.

  Tijdens het invliegen had Fons mechanische problemen met zijn e-Ticho en besloot niet deel te nemen aan de wedstrijd. Hierdoor bleven er 12 deelnemers over. De indeling van 5 groepen van 5 hebben we wel laten staan.
  Mooi dat er weer een aantal nieuwe gezichten bij waren. Rasmus had een eigen ontwerp F5K kist gemaakt. Zijn "Bling" vloog prachtig. Ook Jeroen had een nieuwe F5K ontwerp gemaakt van zijn RES kist. Het is de eerste opmaat naar een houten ontwerp met rolroeren.
  Echter, dit ontwerp vloog al meer dan goed en ik ben erg benieuwd naar zijn vervolgontwerp.

  Totaal hebben we 6 rondes gevlogen met na ronde 3 een pauze met een broodje knak. De beta versie van Gliderscore werkte op zich prima. De locatie Losser ligt echter precies op de grens tussen Nederland en Duitsland en dan blijft een stabiele verbinding een probleem. De piloten konden de scores wel via het e-score systeem uploaden. Het lukte me helaas niet om deze scores via de server te downloaden naar de computer. Hierdoor moesten alsnog alle scores met de hand ingevoerd worden. Voor de eerste 3 rondes heb ik dat in de pauze gedaan. Na ronde 6 heeft Jorn me geholpen en uiteindelijk ging het best nog snel om alle data in te voeren.

  Alle piloten zijn gelukkig schadevrij door de dag gekomen en aan het eind van de dag konden de punten opgeteld worden en de uitslag bekend gemaakt worden.

  Ulrich was de meer dan terechte winnaar. Erg sterk en constant gevlogen. Ook Jorn en Gunter vlogen sterk en als je het "positioning" report bekijkt zie je dat ze lang gevochten hebben voor de winst.
  Het podium was uiteindelijk:

  1. Ulrich Freitag
  2. Jorn Beerendonk
  3. Hans Gunter Groes

  Allemaal gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

  In de bijlagen heb ik de Overall results, de positioning report en de landing reports opgenomen. In het nieuwe Overall report kun je alle details, zoals starthoogte, vliegtijd, landing, aantal starts etc. terug lezen.
  Uiteraard is er ook een foto van het podium en van alle deelnemers. Veel meer foto's en video's zijn op de facebook pagina terug te vinden.

  Al met al was het een mooie vliegdag en hopelijk inspireert het meer mensen eens lekker mee te vliegen.
   

  Bijgevoegde bestanden:

  funpeter7823 en jve vinden dit leuk.
 3. Justus

  Justus

  Lid geworden:
  8 okt 2003
  Berichten:
  4.091
  Locatie:
  Rijnsburg
  Die verbindingsproblemen ligt misschien aan de provider? Ik had er met de F5j geen enkel probleem mee. Had de laptop via de wifi-hotspot aan mijn telefoon hangen en heb voor meerderen tussen door op mijn mobiel de score ingevoerd.
   
 4. jve

  jve

  Lid geworden:
  4 mrt 2007
  Berichten:
  2.840
  Locatie:
  's-Hertogenbosch
  Goed verslag Brian, leuk dat de dag geslaagd is.
   
 5. k2x

  k2x

  Lid geworden:
  9 okt 2011
  Berichten:
  57
  Locatie:
  Dorsten, Duitsland
  Thank you for the report Brian. It is always a pleasure to take part in a competion in Losser. I thoroughly enjoyed the day and the unexpected result was just the icing on the cake.
  Round 1 showed for me one big advantage of F5K. Because of "storing tussen de oren" I dorked in the plane quite hard in the landing of flight #2 which resulted in a cracked fuselage which I fixed with 2 layers of adhesive film. With this repair I could not only make the third flight but also fly the rest of the competition as I don't a reserve model yet.
  Looking at the results of round 5 I think Gliderscore deducted 5s from the acchived flight time, but the min. ground time should only have an effect in turn aound tasks. I didn't effect the outcome of this competition, but maybe Gerry can have a look at it.
   
  bgo, l shems, funpeter7823 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 6. bgo

  bgo

  Lid geworden:
  10 okt 2008
  Berichten:
  496
  Locatie:
  Almelo
  Best Ulrich, ik reageer maar even in het Nederlands aangezien ik weet dat je het Nederlands al redelijk onder de knie hebt. Google translate doet vast de rest :)

  Het is inderdaad zo dat er tussen iedere landing en start 5 seconden is opgenomen in Gliderscore. Zoals reeds eerder aangegeven proberen we de regels dit jaar verder te vereenvoudigen. De 5 seconde regel was met name uit veiligheidsoverwegingen bedacht. In praktijk zie je dat het tot nu toe geen problemen oplevert. Ook bij de taken 1,2,3,4 en 3,3,4 minuten lijkt een vooraf vastgesteld aantal seconden niet noodzakelijk. Hierdoor zou deze regel eigenlijk bij alle taken kunnen komen te vervallen. Dat maakt alles weer een stuk eenvoudiger en de veiligheid komt er niet door in gevaar. Ik heb Gerry inmiddels gevraagd hierna te kijken.
   
 7. bgo

  bgo

  Lid geworden:
  10 okt 2008
  Berichten:
  496
  Locatie:
  Almelo
  Iedere wedstrijddag kent zijn leermomenten, zijn dieptepunten en zo af en toe ook zijn hoogtepunten. Afgelopen zaterdag kreeg ik toch de meeste energie na afloop van de Poker taak.
  Ik beschouw mezelf als een gematigd getalenteerd thermiekvlieger en bij Poker resulteert dit meestal ook in behouden targets. Zaterdag was de lucht niet echt thermisch, maar uit de eerste 2 taken bleek dat 2 minuten vliegen van ca. 60 meter normaal gesproken haalbaar was. De eerste target time was dan ook 2 minuten. De eerste start resulteerde in een starthoogte van 57 meter. Netjes onder de NLH van 60 mtr en daarmee pak je toch wat bonuspuntjes mee (3 meter x 0.5 mtr). Tijdens deze vlucht bleek de lucht niet slecht, maar ook niet bijzonder overtuigend. Nadat ik de 2 minuten target gehaald had moest ik met mezelf in conclaaf. Wat ga je nu roepen? Ik pokerde "End of Working time" met nog bijna 8 minuten op de klok. Vond dat zelf best stoer...

  Toch maar iets hoger starten: 66 meter. Oke, kost wat penalty punten (6 meter x 1 mtr), maar 8 minuten is ook best lang als de lucht niet echt goed is. In de eerste 2 minuten die volgde had ik alleen maar slechte gebieden en voor ik het wist zat ik op 20 mtr. Gelukkig ontdekte ik een kleine bubbel die net voldoende was om de Fury verder op te tillen en na een gevecht van 7 minuten en 47 seconden was het gelukt om de taak vol te vliegen. Bijgevoegd de plot uit de Altis.

  Kijk daar wordt een mens gelukkig van...
   

  Bijgevoegde bestanden:

  jowa en PascalvO vinden dit leuk.
 8. MusMus

  MusMus

  Lid geworden:
  28 nov 2014
  Berichten:
  335
  Locatie:
  Enschede
  Mooi man. ik vond mijzelf ook wel stoer toen ik 5 min riep met de 3e poker vlucht. jammer dat ik al vlot beneden was.
  Echt genoten van de wedstrijd, smaakt zeker naar meer.

  Nu met loctite op de prop en motor-brake aan heb ik weer vol vertrouwen in mijn model. Mooi rustig vliegbeeld, maar voelt nog wat log aan in het bochtenwerk.
  Die Altis logs zijn handig om terug te kijken.
  Net wat testvluchtjes gedaan. heeft hier kort geleden geregend en weiland is nevelig. Mooie dead-air trim omstandigheden. Haal met mijn model een minimale daalsnelheid van 0,46 m/s, maar meestal 0,5m/s. denk dat een lichter model het daar wat beter op kan doen. Laat het bouwen beginnen >:D
   

Deel Deze Pagina