Open TX mixes

Discussie in 'Modelbouwsoftware' gestart door JaFa, 26 jun 2020.

 1. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  676
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  Voila, ik heb tamelijk veel aangepast, maar uiteindelijk heb ik een werkend functie voor een azimut thruster, hierbij wil ik toch een enorme bedank geven aan mr. Troostbeek die mij zeer goed op weg heeft gezet, in verband met hoe te moeten nadenken om dit te kunnen bekomen, wat niet makkelijk is als je voor het eerst iets in de zender van betekenis programmeert.

  Ik heb het volgende gemaakt, een truster sturing die 2x90° draait, met een ESC die vooruit en achteruit kan om dan zo 360° trust te kunnen geven. De ESC is met een "Vario Rate (dual rate) uitgevoerd zodat hij veel of weinig kracht kan geven, de stickuitslag is de grote van trust (buiten de ingreep van de VarioRate) de stick hoek is de hoek van de stuurservo, altahans in het de bovenste helft van het stick bereik, in het onderste is dit net omgekeerd.

  Daarnaast heb ik ook een 360° mode geprogrammeerd, met 2x 180° L/R de ESC draait hier maar in 1 richting omdat de truster helemaal rond kan.
  Ook hier is de uitslag de trust en de stick richting is nu exact de richting van de trustvector. Zoals op de echte boten dus, het is enkel geen oneindige 360°, dat kan niet met een servo.

  Nu ik ga niet teveel uitleggen, je moet maar kijken, het filmpje geeft de servo posities aan, kanaal 1 = 2x180° (360°) met kanaal 9 als ESC, altijd trust vooruit dus.

  Kanaal 2 is 2x90° met de ESC in vooruit en achteruit, kanaal 8 is zonder VarioRate en kanaal 10 met. Deze wordt met MID geregeld van 0 tot 100%

  En hier dan het uiteindelijke resultaat, ergens in augustus zal ik nog wel een testfilm posten in de boot.

  Mr Troostbeek, bedankt zonder jou hulp en input was dit waarschijnlijk een veel moeilijker verhaal geworden THX!!!

   

Deel Deze Pagina