Robbe Futaba FC-16 topic! (alu f350 zender) 05-12-2009:_ SHIFT GATES!!

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Psygho (Emil), 16 nov 2009.

  1. TITA

    TITA In Memoriam

    Lid geworden:
    20 aug 2002
    Berichten:
    892
    Locatie:
    Leeuwarden
    Ik heb de zelfde zender als de jouwe, dus moet het kunnen.
    Ik heb ook een nieuwe zelfde zender, daar ga ik de ombouw aan doen.
    Op de oude kan ik het dan met de lipo's uitproberen.

    Hans.
     
  2. Psygho (Emil)

    Psygho (Emil) Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jan 2004
    Berichten:
    15.656
    Locatie:
    Prov. Drenthe.
    2e Update 05-12-2009:

    Nu had ik hele mooie shift- en steering gates op me oude zender.
    Deze waren speciaal op maat gemaakt, van rvs, en laser gesneden.
    Dat past natuurlijk never nooit niet op me fc-16 ;)

    Dus op maat maken, dremelen, en veilen, tot dat we dit resultaat hebben:
    [​IMG]

    In de zender zit wel een heel mooi verzonken ring, waar ik probeer, de gates in te leggen...
    [​IMG]

    Lastig uit de losse pols, en het is nog eens keihard materiaal, niet lekker bewerkbaar, maar ja je wilt RVS of niet! Na wat vereende bewerkingen, past het prachtig. Zelf nog iets ruimte over om het exact uit te lijnen..
    [​IMG]

    Man, noeste arbeid word beloond!
    [​IMG]

    Hetzelfde grapje als met de shiftgate uithalen, maar nu dus met de steering-gate. Ik had al wat ervaring, deze ging dus wat sneller.
    [​IMG]

    Zo een middagje op sinterklaas dag, en wat moge het resultaat dan wel niet zijn ? Was het het waard ? Ach, echt super mooi vindt ik het(nog) niet, maar lelijk is het ook niet, en het is wel apart, dus GESLAAGD!
    (denk dat ik nog moet wennen aan het uiterlijk van deze zender, na 2,5 jaar de t4ex gehad te hebben...)
    [​IMG]
     
  3. wiebe

    wiebe

    Lid geworden:
    5 feb 2003
    Berichten:
    3.385
    Locatie:
    drenthe
    Je hebt nog een paar plaatsen over voor schakelaars emil ,wat nu????
    En stiekem had je de shiftgates ook wel mogen polijsten hihi.
    Groeten Wiebe.
     
  4. Christiaan.

    Christiaan. Guest

    Ik zie dat je de 2,4 ghz module op de "Trainer" aansluitblok aansluit. Houd dit in dat je hierna niet meer leraar-leerling kunt vliegen ?
    Of gaat dit via een andere aansluiting op de print.
     
  5. Paksap

    Paksap

    Lid geworden:
    8 feb 2007
    Berichten:
    86
    een paar dingen nog niet geheel helder

    Mooi topic en zeer leerzaam mijn complimenten.
    Hopelijk wil je voor mijn nog een paar dingen nader toelichten

    Houdt de Campac-geheugenmodule zijn functie?

    Waarom ben je overgestapt naar een lipo-accu?

    Je hebt een aan/uit/aan schakelaar ingebouwd voor de lier.
    Wat voor een module zet je nu tussen je de motor van de lier en de ontvanger?

    Waar heb je die schakelaars (aan)/aan vandaan gehaald?

    Misschien moet ik deze Marten of Corrien voorleggen maar ik zet hem er toch even bij.
    Ik ben van plan om op mijn zender de mogelijkheid in te bouwen dat ik
    of met 4 Aan/uit/Aan schakelaars werk of met de 2 Aan/uit/Aan schakelaars en 7 kanaals MULTISWITCH
    Dit wil ik dan schakelen d.m.v. 2 3polige (AAN)/AAN schakelaars. (het mooiste zal zijn 1 6polige aan/aan schakelaar maar die bestaan volgens mijn niet)
    Dit is volgens mijn technisch haalbaar maar is dit ook aan te raden?
     
  6. Psygho (Emil)

    Psygho (Emil) Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jan 2004
    Berichten:
    15.656
    Locatie:
    Prov. Drenthe.
    Wat antwoorden ?

    Je zou aan de printkant, dus de andere kant de ombouw module kunnen solderen, zodat je dus de andere kant behoud, of je tapt het signaal af, zodat je WEL de leeraar leerling kan blijven geruiken... Dus eerst de leerling leeraar module aansluiten, en daar het signaal van af tappen.

    De campac module blijft vrij en is als zodanig te gebruiken.

    De lier had een conrad printje als ontvanger.... welke dus werkt met een 3 standen schakelaar.
    Rust, de motor de ene kant op, motor de andere kant op.

    De lipo heb ik gebruikt omdat het de zender lichter maakt, maar ook omdat ik dan veel minder hoef te laden, omdat lipo zowat geen zelfontlading kent.

    Tevens je even een pb gestuurd.
     
    Laatst bewerkt: 25 aug 2010
  7. japio19

    japio19

    Lid geworden:
    1 jun 2008
    Berichten:
    53
    hallo

    Ik zie dat u de fc16 omgebouwd hebt naar 2,4 met assan
    Is dit goed te doen
    Ik zie dat u de trainer aansluiting gebruikt moeten dan de bestaande aansluitingen op de printplaat losgemaakty worden of kan ik de draden van de assan zo op de pikjes solderen
    gr jaap
     
  8. Psygho (Emil)

    Psygho (Emil) Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jan 2004
    Berichten:
    15.656
    Locatie:
    Prov. Drenthe.
    Wel de xtal uit de zender halen! Dan is alles er zo op te solderen...
     
  9. appieh

    appieh

    Lid geworden:
    8 dec 2005
    Berichten:
    132
    Locatie:
    Leidschendam
    Vorige week een FRsky in mijn FC 16 gebouwd op de trainerpoort aangesloten.
    Nu merk ik bij het paren van de zender en ontvanger dat ze elkaar alleen automatisch vinden als ik even de antenne van de zendmodule aan raak op mijn zender.daarna werk hij gewoon goed. Iemand een idee wat dit kan zijn ?
    Tevens blijt het rode ledje naast het bind knopje op de zendermodule constand branden. Hoort dit gewoon ?

    Groet
    Albert
     

Deel Deze Pagina